Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Προεκλογικό κείμενο του Τελευταίου Θρανίου.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ



Ερχόμαστε στις εκλογικές διαδικασίες του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας με όλα όσα προσπαθούμε τόσα χρόνια ανοιχτά. Ελάχιστοι στις Γενικές Συνελεύσεις του Συλλόγου, ελάχιστοι ξεβολεύονται συμμετέχοντας σε κινηματικές δράσεις του Συλλόγου, της ΔΟΕ, της ΑΔΕΔΥ. Μάθαμε τόσα χρόνια άλλοι να εργάζονται και να αποφασίζουν χωρίς εμάς για μας. Απογοητευόμαστε, παραχωρούμε το δικαίωμα στη συμμετοχή και στη διεκδίκηση και εναποθέτουμε τις ελπίδες μας σε μία ψήφο.

Όμως η πραγματικότητα είναι ζοφερή και δεν αφήνει περιθώρια για αδιαφορία. Οι μνημονιακές επιτάσεις, η μόνιμη επιτροπεία και οι περιορισμοί για την επίτευξη οικονομικών πλεονασμάτων βάζουν όρια και συνθλίβουν τις όποιες επιλογές για την εκπαίδευση. Έτσι, για παράδειγμα ενός από τα πιο σοβαρά, για άλλη μια χρονιά οι συμβασιούχοι κάθε μορφής αναπληρώνουν τον εαυτό τους και οι μόνιμοι διορισμοί στέλνονται στο άγνωστο μέλλον.

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ συνεχίζει. Μη δεσμευμένο από κομματικές ή άλλες αγκιστρώσεις, συνεχίζει να οραματίζεται. Συνεχίζει να εκπροσωπεί όλους εσάς που ζητάτε μια καλύτερη εκπαίδευση αλλά και ένα συνεπέστερο και ουσιαστικότερο συνδικαλισμό. Γι’ αυτό και επιμένει στη θέση του για συμμετοχή όλων στις γενικές συνελεύσεις. 

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας,

το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ προτείνει:

· Μείωση της συνδρομής στο ελάχιστο, στο τμήμα που αφορά τη ΔΟΕ. Δημιουργία απεργιακού ταμείου.

· Αλλαγή καταστατικού για να γίνεται συνέλευση με το ένα πέμπτο των μελών του Συλλόγου ή και με νέους τρόπους, από απόσταση. Δε γίνεται να εκπροσωπούμαστε (στις συνελεύσεις προέδρων στη ΔΟΕ) μόνο από τον/την εκάστοτε πρόεδρο που δε μεταφέρει ποτέ αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων.

· Αλλαγή καταστατικού για την μετονομασία του Συλλόγου, σε Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χαλκίδας.

· Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές να μην είναι δυνατό να γίνονται διορισμένα μέλη υπηρεσιακών συμβουλίων.

· Διαπαραταξιακή παρουσία των μελών του Δ.Σ. στα σχολεία.

· Η δραστηριότητα του Συλλόγου δεν πρέπει να εξαντλείται μέσω των ομάδων πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Χρήσιμες οι ομάδες για να έρθουν οι εκπαιδευτικοί στον Σύλλογο, αλλά αδύναμες να ενισχύσουν την συνδικαλιστική του παρουσία. 

· Δημιουργία ομάδων συνεργασίας εκπαιδευτικών σε θέματα εκπαιδευτικού έργου.

· Στενή συνεργασία με την ΕΛΜΕ.

Η ομάδα του Τελευταίου Θρανίου υπόσχεται την εναλλαγή των μελών που θα εκλέξει στο Δ.Σ. , όπως έχει πράξει μέχρι σήμερα. 

Παράλληλα το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ διεκδικεί:

· Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και άμεση κατάργηση κάθε ελαστικής σχέσης εργασίας ( αναπληρωτές, ΕΣΠΑ, κλπ). Προτεραιότητα και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

· Δίχρονη υποχρεωτική φοίτηση στο δημόσιο Νηπιαγωγείο. Θεσμοθέτηση της δεκατετράχρονης, υποχρεωτικής, δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Ένας εκπαιδευτικός για 20 παιδιά στο Δημοτικό, ένας για 15 στο Νηπιαγωγείο.

· Αναλυτικά προγράμματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες της σύγχρονης παιδαγωγικής, με μείωση της ύλης και αλλαγής σχολικών εγχειριδίων.

· Κατάργηση της βαθμολογικής αξιολόγησης των μαθητών και των μαθητριών. Διερεύνηση εφαρμογής περιγραφικής εκτίμησης.

· Περαιτέρω εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών.

· Κατάργηση των μαθητικών παρελάσεων.

· Επαρκή χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών και απόλυτη διαφάνεια στην κάλυψη των αναγκών όλων των σχολείων.

· Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της σύγχρονης διδασκαλίας.

· Επαρκής αριθμός Σχολικών Συμβούλων για όλες τις ειδικότητες και για όλες τις σχολικές μονάδες. Επαρκής σχέση τους με πραγματική τάξη (π.χ. διδασκαλία μέσα σε τάξη, μία ημέρα την εβδομάδα). Ομάδες εποπτείας στο πλαίσιο της συνέργειας δικτύου σχολικών μονάδων για την αυτοβελτίωση του εκπαιδευτικού.

· Όχι στην εξωτερική άνωθεν αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου. Αυτοαξιολόγηση εργαλείο στα χέρια του εκπαιδευτικού για επαγγελματική και επιστημονική ενδυνάμωση. 

· Οι διευθυντές των σχολείων να μην υπερβαίνουν τις δύο συνεχόμενες θητείες στο ίδιο σχολείο και πάντα να συνυπολογίζεται η γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων.

· Διασφάλιση από τη Διοίκηση της απρόσκοπτης και ανενόχλητης εργασίας του εκπαιδευτικού.

· Καμία έκπτωση στα συνδικαλιστικά και εργασιακά μας δικαιώματα.

· Ουσιαστική παρουσία της Τέχνης στα σχολεία. Επανεργοποίηση, επικαιροποίηση και υλοποίηση μέσω επιμορφώσεων του προγράμματος ΜΕΛΙΝΑ.

· Δράσεις αλληλεγγύης για τη προάσπιση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

· Όλα τα προσφυγόπουλα στα πρωινά προγράμματα σχολείων.

Συνάδελφοι, για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών απαιτείται συνδικαλιστική πάλη και αγώνας με προσωπική ευθύνη και συμμετοχή. 

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση της 22ης Νοεμβρίου. 

Στηρίζουμε το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ. 

 ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.