Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Κινητοποίηση για το Δημόσιο Νηπιαγωγείο.



Η θεσμοθέτηση της δίχρονης, δημόσιας, δωρεάν υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης αποτελεί μία από τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου, καθώς από το 2006 μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν επιστημονικές ημερίδες, αγωνιστικές κινητοποιήσεις και λήφθηκε σειρά αποφάσεων στις Γ.Σ. του κλάδου. 

Η απάντηση μας στην σκόπιμη απουσία της προσχολικής εκπαίδευσης από τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό, είναι η συσπείρωση μας και η ανάδειξη της σημασίας αυτής της βαθμίδας εκπαίδευσης, μέσα από επιστημονικές και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις.

Με δεδομένο ότι η προσχολική εκπαίδευση αποτελεί παγκοσμίως, αναγνωρισμένο θεσμό και αναπόσπαστο στοιχείο του εκπαιδευτικού συστήματος κάθε προηγμένης κοινωνίας, διεκδικούμε την ισότιμη ενσωμάτωση της προσχολικής εκπαίδευσης στον ενιαίο σχεδιασμό της εκπαίδευσης. 

Στις αποσπασματικές αποφάσεις, τον ανύπαρκτο διάλογο, στην πολιτική μπαλώματος, που αφαιρεί κάθε προοπτική εξέλιξης του κλάδου μας, απαντάμε με δράση , άποψη και προτάσεις. 

Καλούμε για άλλη μια φορά την Κυβέρνηση να αφουγκραστεί και να υιοθετήσει τις αποφάσεις του κλάδου και να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των δεσμεύσεών της.

Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας στις προτάσεις για συγχώνευση των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής των Α.Τ.Ε.Ι. με τα Παιδαγωγικά Τμήματα Προσχολικής Αγωγής.

Διεκδικούμε :

· Ενιαία δημόσια δωρεάν δεκατετράχρονη εκπαίδευση (ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο δωρεάν υποχρεωτικό σχολείο και δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση για όλα τα παιδιά 4 έως 6 στο δημόσιο Νηπιαγωγείο) .

· Μόνιμους διορισμούς Νηπιαγωγών άμεσα.

· Μείωση του αριθμού των νηπίων (σε 1:15) και του διδακτικού ωραρίου των Νηπιαγωγών.

· Ίδρυση νέων νηπιαγωγείων και διορισμό μόνιμου βοηθητικού και ειδικού επιστημονικού προσωπικού.

· Αυτοτελή λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης χωρίς καμία αλλαγή των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους.

· Ακύρωση οποιασδήποτε προσπάθειας υπαγωγής των νηπιαγωγείων στους Δήμους.

Συμμετέχουμε δυναμικά στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας , που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΔΟΕ, την Παρασκευή 24 Νοέμβρη 2017 στη 1:30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.

Για τη διευκόλυνση συμμετοχής των συναδέλφων στο συλλαλητήριο, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας για τις 3 τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις 3 πρώτες του απογευματινού – ολοήμερου. 

Δηλώσεις συμμετοχής για το πούλμαν που θα βάλει ο Σύλλογος στην Βέτα Κορωναίου 6974341868

Δράση λοιπόν μέσα από τη συμμετοχή …τη δική σας συμμετοχή …

Να συμπεριλαμβανόμαστε σε αυτούς που θα αποφασίσουν για εμάς!!!

Συμμετέχουμε δυναμικά στην κινητοποίηση της Δ.Ο.Ε.

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

1:30 μ.μ. στο Υπουργείο Παιδείας





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.