Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

2o Εκπαιδευτικό Συνέδριο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ- ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
2ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ανακοινώνει το 2ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο το οποίο προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στην πόλη της Χαλκίδας στις 2 και 3 Φεβρουαρίου του 2018 με την επιστημονική υποστήριξη του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων.
Το 2ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Συλλόγου έχει θέμα



Όταν το “πρόβλημα” γίνεται πρόκληση

και εστιάζει στην αξιοποίηση του “προβλήματος” για την εκκίνηση μιας εναλλακτικής, καινοτόμου, ευρηματικής και ενδεχομένως αποτελεσματικότερης προσέγγισης και οπτικής στο πλαίσιο και τις συνθήκες δημιουργίας του “προβλήματος”.
Έτσι, στα πλαίσια του Συνεδρίου, θα θέλαμε να συζητήσουμε πολιτικές, μεθόδους και πρακτικές διαχείρισης “προβλημάτων”, οι οποίες συνιστούν νέες προκλήσεις και αφετηρία για εναλλακτικές προσεγγίσεις …
·         στις διδακτικές πρακτικές
·         στη διαφορετικότητα
·         στη σχολική κοινότητα
·         στη γονεϊκή εμπλοκή
·         στην τοπικότητα
·         στην εκπαιδευτική πολιτική
Τα παραπάνω συνιστούν και τις επιμέρους θεματικές του Συνεδρίου.
Το Συνέδριο στοχεύει να αναδείξει, εκτός από την τρέχουσα συζήτηση που γίνεται στη διεθνή βιβλιογραφία και τις διεθνείς πρακτικές, το έργο των εκπαιδευτικών της σχολικής πράξης, ανεξάρτητα από τη διοικητική θέση που ενδεχομένως κατέχουν.
Αναμένουμε τις προτάσεις σας για τη συγκρότηση των θεματικών και τη συμμετοχή σας με εισηγήσεις, καλές πρακτικές και διδακτικές προτάσεις οι οποίες εφαρμόστηκαν (ή θα μπορούσαν να εφαρμοστούν), ιδέες και βιωματικές δράσεις.

Υποβολή εισηγήσεων
Οι  ενδιαφερόμενοι/ες  για  συμμετοχή  στο  Συνέδριο  με  μία  ή  περισσότερες  εισηγήσεις, θα πρέπει να αποστείλουν  περίληψη της εισήγησής τους (μέχρι 500 λέξεις) έως τις 30 Νοεμβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση sylchalk@gmail.com, προκειμένου να αποσταλούν για κρίση στα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του Συνεδρίου. Στο κείμενο της περίληψης θα πρέπει να αναφέρεται ο τίτλος (και ο υπότιτλος, εάν υπάρχει ) της εισήγησης, το όνομα ή τα ονόματα των εισηγητών και η ιδιότητά τους. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα αποστολής αναρτημένης ανακοίνωσης (poster), για την οποία θα πρέπει να αποσταλεί επίσης περίληψη. Παρακαλούμε η περίληψη (σε .doc, .docxodt format) να μορφοποιηθεί σε γραμματοσειρά Times New Roman 12 και το διάστιχο 1,5. Σε όλες τις συνεδρίες ο μέγιστος χρόνος προφορικής εισήγησης είναι 20 λεπτά. Μετά το πέρας των εισηγήσεων θα έχει προβλεφθεί χρόνος για ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις. Οι προφορικές ανακοινώσεις (posters) που θα εγκριθούν θα είναι αναρτημένες και τις δύο ημέρες του Συνεδρίου.
Στους εισηγητές και όσους/ες παρακολουθήσουν το Συνέδριο θα δοθούν βεβαιώσεις.
Προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή παρακαλούμε να αποστείλετε την αίτησή σας  στην ηλεκτρονική διεύθυνση sylchalk@gmail.com .
Για όποια πληροφορία επικοινωνήστε στο 6974341868 Βέτα Κορωναίου

Για το ΔΣ
   
                  Η Πρόεδρος                                         Η Γεν. Γραμματέας



                Βέτα Κορωναίου                                       Βαρβάρου Έφη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.