Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Συνάντηση του ΔΣ με τον Προϊστάμενο του Νομού


  Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας με αφορμή τον επανακαθορισμό των ορίων των σχολικών μονάδων,  πραγματοποίησε συνάντηση με τον Προϊστάμενο Α/θμιας Εκπ/σης του νομού μας, την Τρίτη 31/3/2015. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν:
·        Ο επανακαθορισμός των ορίων στα σχολεία δεν θα πρέπει να θίγει την οργανικότητα των σχολείων.
·   Πάγιο αίτημα του κλάδου αποτελεί η αναμοριοδότηση των σχολικών μονάδων. Υπάρχει και παλαιότερο αίτημα και πρόταση του Συλλόγου μας, το οποίο θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν προκειμένου να αρθούν οι αδικίες και να υπάρξει δίκαιη κατανομή των μορίων ανά σχολική μονάδα (ανάλογα με την οργανικότητα της σχολικής μονάδας, την χιλιομετρική απόσταση, τις ιδιαίτερες συνθήκες)
·      Θα πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την επίλυση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία. Επιδίωξή μας δεν θα πρέπει να είναι το στοίβαγμα των μαθητών αλλά το σχολείο της δημιουργικότητας. Ο αριθμός των παιδιών ανά εκπαιδευτικό να εξαρτάται και από το χώρο και τις κτιριακές δυνατότητες. Διεκδικούμε τη μείωση των μαθητών ανά τμήμα στο 1:20 και 1:15 στο νηπιαγωγείο .

   Ο Προϊστάμενος του Νομού μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αλλαγές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων και υπογράμμισε την  πρόθεση του, να υπερασπιστεί το παιδαγωγικού κλίμα στα σχολεία, με την διενέργεια όλων των διαδικασιών για την αντιμετώπιση των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του Νομού μας.
Το ΔΣ του Συλλόγου, δεσμεύεται να συνεχίσει να αγωνίζεται για το σχολείο της αξιοπρέπειας, που αξίζει να έχουν όλα τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί.


Το ΔΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.