Τρίτη 7 Απριλίου 2015

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ - ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΤΑΞΕΙΣ

  
του Χρήστου Κατσαρού, 
αιρετού στο ΑΠΥΠΣΕ Στερεάς Ελλάδας

Διαβάζοντας τις προτάσεις από την Ομοσπονδία,  από άλλες παρατάξεις και συζητώντας με συναδέλφους ειδικοτήτων για το θέμα των μετατάξεων κατέληξα σε μια κατά πως φαίνεται ακριβοδίκαιη λύση.  Προσωπικά, γνωρίζω από πρώτο χέρι για το ποιος έχει το δίκιο με το μέρος του και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν αυτές οι μετατάξεις-μεταθέσεις. Για να διορθωθούν όλα αυτά, θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν οι παρακάτω  προϋποθέσεις και κατόπιν να βάλουμε τις προτάσεις.
  • Ακύρωση του νόμου 4172/13 και έλεγχος για τη νομιμότητα των μετακινήσεων αυτών.
  • Κατάργηση του ΠΔ 48/28-2-2014 για τις υποχρεωτικές μεταθέσεις υπεράριθμων εκπαιδευτικών.
  • Εθελοντικές μετατάξεις και μεταθέσεις από Β/θμια Εκπ/ση στην Α/θμια Εκπ/ση και αντίστροφα (μιλώ για ειδικότητες και για όσους κατέχουν δεύτερο πτυχίο).
  • Επανίδρυση συγχωνευμένων-κατηργημένων σχολείων για να απορροφηθούν περισσότεροι συνάδελφοι.
  • Ίδρυση νέων οργανικών θέσεων μετά από εισήγηση των οικείων ΠΥΣΠΕ (σε ΕΑΕΠ-6/θέσια και 3/θέσια). Πιστεύω ότι μ’ αυτή την προϋπόθεση θα λυθεί το πρόβλημα.

Πάμε τώρα στη λύση του προβλήματος με τις παρακάτω προτάσεις:
  • Επιστροφή στη Β/θμια Εκπ/ση σε συναδέλφους που πήραν μετάταξη σε (εκπαιδευτικές ή διοικητικές) θέσεις εάν το επιθυμούν.
  • Καθιέρωση ενιαίας μοριοδότησης (ανά μεταθετική περιοχή) όσων μεταταγμένων επιθυμούν να μείνουν στην Α/θμια Εκπ/ση (αναγωγή των μορίων τους με βάση τη μοριοδότηση της Α/θμιας)  και όσων υπέβαλαν αίτηση μετάθεσης το 2013 και το 2014.
  • Επίσης, να συμπεριληφθούν και όσοι έκαναν αίτηση μετάταξης το 2013 και απορρίφθηκε.
  • Τέλος, εάν αποδειχθεί ότι κάποιοι δήλωσαν ψευδή στοιχεία, αυτόματα να ακυρώνεται η μετάταξή τους.
Μετά τον έλεγχο των μορίων τους και τη σύσταση ενιαίων πινάκων να δοθεί οργανική στους μεταταγμένους για τις προϋπάρχουσες ειδικότητες ΠΕ05 Γαλλικών, ΠΕ07 Γερμανικών, ΠΕ08 Καλλιτεχνικών, ΠΕ19-20 Πληροφορικής και ΠΕ32 Θεατρικών Σπουδών
Για τις προυπάρχουσες ειδικότητες ΠΕ06 Αγγλικών, ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής, ΠΕ16 Μουσικής να πάρουν μετάθεση αναδρομικά και όσοι συνάδελφοι είχαν κάνει αίτηση το 2013 και 2014 και είχαν περισσότερα μόρια από τον τελευταίο συνάδελφο που πήρε μετάταξη (πάντα για την ίδια περιοχή μετάθεσης).
Η τοποθέτηση στις οργανικές (μεταταγμένων και αναδρομικών μεταθέσεων) να γίνει με βάση τα μόρια, αφού ανακοινωθούν τα κενά από το εκάστοτε οικείο ΠΥΣΠΕ.
Ακόμη όσοι επιθυμούν να διατίθενται  από το οικείο ΠΥΣΔΕ της περιοχής στο οικείο ΠΥΣΠΕ και αντίστροφα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.