Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

Από πού αγοράζει φίλτρα ο κύριος Περιφερειακός;


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, 


Τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων μας συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε προγραμματιστεί από τα συλλογικά μας όργανα με τον Περιφερειακό Διευθυντή Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας την Πέμπτη 1/11/18. 

Εκπρόσωποι του Τελευταίου Θρανίου στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και στο ΠΥΣΠΕ Εύβοιας τόνισαν ότι τα περισσότερα σχολεία μας υπολειτουργούν αφού τα κενά σε γυμναστές, εκπαιδευτικούς αγγλικής και γερμανικής γλώσσας (μηδενικές προσλήψεις), ειδικής αγωγής (σοβαρά κενά όπως στο ειδικό του Πύργου και του Αλιβερίου, σε τμήματα ένταξης και στην παράλληλη στήριξη), δασκάλους και νηπιαγωγούς παραμένουν κι ας μπήκε ο Νοέμβρης! 

Περισσότερες από 1700 ώρες μαθημάτων χάνονται· με σοβαρές δομές όπως το ολοήμερο και η ενισχυτική να φαντάζουν όνειρο θερινής νυκτός!! 

Αναφορικά με τα κενά ο Περιφερειακός απάντησε ότι πρόκειται για πρόβλημα που ο ίδιος δημιούργησε με το να "φιλτράρει", όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τα κενά που του δηλώθηκαν από τις Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας και να παρουσιάσει στο Υπουργείο άλλες ανάγκες από τις πραγματικές!!!! 
Συνέχισε μάλιστα λέγοντας ότι αφού η Εύβοια έχει πάντα ανάγκη από μεγάλο αριθμό αναπληρωτών, ήταν επόμενο να παρουσιάζει σήμερα τα περισσότερα κενά!!!! 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Όπως καταλαβαίνετε η ανάληψη της ευθύνης δε λύνει το πρόβλημα

Το πρόβλημα που παραμένει, όπως του επισημάναμε, αποδυναμώνει κι ευτελίζει τη δημόσια εκπαίδευση, δημιουργεί δυσλειτουργία στις οικογένειες-ελάχιστα ολοήμερα λειτουργούν στα δημοτικά και νηπιαγωγεία μας-,εξουθενώνει τους/τις εκπαιδευτικούς. Κι ας μη γελιόμαστε: 

Το Υπουργείο έχει την ευθύνη για κάθε κενό και για κάθε Περιφερειακό! 

Και τέλος πάντων , ας μας πει από ποιο μαγαζί αγοράζει φίλτρα ο κος Περιφερειακός γιατί, ο καφές που σερβίρει είναι πολύ πικρός! 

Στη συνέχεια μας διαβεβαίωσε ότι το επόμενο δεκαπενθήμερο με τη νέα φάση προσλήψεων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 

  • θα καλυφθεί μόνο ένα μέρος των κενών αφού οι περισσότερες προσλήψεις θα αφορούν στη Δ/θμια. 
  • θα καλυφθούν όλα τα κενά στην ειδική αγωγή και στην παράλληλη στήριξη
  • θα υπάρξει δεύτερη φάση ΖΕΠ. 
Επίσης, μας τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να πραγματοποιείται πρόωρη αποχώρηση των παιδιών και να μην υπερβαίνουμε το διδακτικό μας ωράριο. 

Φυσικά συζητήθηκαν κι άλλα προβλήματα όπως: 

· η εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης (επιτέλους να πάψουν οι Δήμοι να έχουν αποφασιστικό ρόλο) 

· η λειτουργία των τμημάτων υποδοχής προσφύγων και ιδιαίτερα του νηπιαγωγείου στη Ριτσώνα 

· η κτιριακή κατάσταση των σχολείων με ιδιαίτερη μνεία σε σχολεία που επλήγησαν μετά τις πρόσφατες πλημμύρες (δες Μαντούδι) και στο ΚΕΔΔΥ 

· η εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής για Γ΄και Δ΄ (Θα υπάρχει υπεύθυνος γυμναστής από τη Δ/θμια).

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 


Την ίδια μέρα το Τελευταίο Θρανίο παρευρέθηκε και στο κάλεσμα της ΔΟΕ στο Εργατικό Κέντρο της Λαμίας για το συντονισμό των δράσεων μας! Δυστυχώς υπήρχαν μόνο ελάχιστοι/ες κομματικοί συνδικαλιστές/στριες που έπαιζαν το ρόλο του αγωνιστή και της αγωνίστριας μπροστά σε άδεια καθίσματα κατηγορώντας μεταξύ άλλων τους/τις αναπληρωτές/τριες που σχηματίζουν δικές τους συλλογικότητες. Το Τελευταίο Θρανίο και συγκεκριμένα αναπληρώτρια επί 17 χρόνια συναδέλφισσά μας τους ρώτησε τι έκαναν γι’ αυτήν τον καιρό των παχιών αγελάδων αλλά απάντηση δεν πήρε. Το Τελευταίο Θρανίο τους ζήτησε να κάνουν επιτέλους μια σκληρή αυτοκριτική στη χρόνια τακτική τους να υπηρετούν τον κομματικό συνδικαλισμό και να στήνουν το δικό τους μαγαζάκι αποτρέποντας έτσι τον εκπαιδευτικό κόσμο από την ενεργό δράση αφού νιώθει πια μαριονέτα στα χέρια των μεγαλοσυνδικαλιστών! 


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.