Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Ενημέρωση από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης.


Σύλλογος Εκπαιδευτικών                                         Αλιβέρι, 4 Νοεμβρίου 2018 
Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης                                     Αριθμός Πρωτ.: 22 
Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης 

                                                         Προς: Όλα τα μέλη όλων των Συλλόγων 
                                                                   Εκπ/κών Π.Ε. Εύβοιας 
Γραφεία Συλλόγου 
Ταχ. Δ/νση: Παπανικολάου 34 
Τ.Κ.-Πόλη: 34500 Αλιβέρι 
Πληροφορίες: Θαλασσινού Αλεξάνδρα 
Τηλ –Fax: 22230 -91272 


Θέμα : «Συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή, κ. Χρήστο Δημητρίου». 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Λαμία σύσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή, κ. Χρήστου Δημητρίου, με μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π.Ε. Εύβοιας και της ΕΛΜΕ Εύβοιας. Παρόντα ήταν μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας και της ΕΛΜΕ Εύβοιας (των οποίων ήταν και πρωτοβουλία το αίτημα για συνάντηση με τον Περιφερειακό Διευθυντή ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά), ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ιστιαίας, η Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Εκπ/κής Περιφέρειας Κύμης, η αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Ζέρβα Ευδοκία και ο αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ Αυξωνίδης Αρειστίδης. Στα πλαίσια της συνεργασίας και της αλληλεγγύης μεταξύ των Συλλόγων Εκπ/κών Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης της Εύβοιας, για την οποία παλεύουμε, θεωρούμε ότι καλό( και απαραίτητο) θα ήταν να είχαν προσκληθεί από όσους πήραν αυτή την πρωτοβουλία τα Δ.Σ. όλων των Συλλόγων της Εύβοιας καθώς επίσης και όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας δεν αναλώνεται σε επικοινωνιακά τερτίπια και μικροπολιτικά παιχνίδια αλλά μάχεται καθημερινά και ουσιαστικά από κοινού με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και όλη την κοινωνία για να υπερασπιστεί το δημόσιο δωρεάν ενιαίο δεκατετράχρονο σχολείο, τα μορφωτικά δικαιώματα όλων των παιδιών ανεξαιρέτως και την εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων. Παλεύει καθημερινά για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων όλων των συναδέλφων που δυστυχώς σε αρκετές περιπτώσεις καταστρατηγούνται. Στη σύσκεψη αυτή τέθηκαν πολλά σοβαρά ζητήματα με τα οποία ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά στα σχολεία μας και για τα οποία ζητήθηκαν απαντήσεις από τον Περιφερειακό Διευθυντή: 

-Όσον αφορά τα κενά που υπάρχουν ακόμη σε εκπαιδευτικούς , εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων (κυρίως εκπαιδευτικούς αγγλικής γλώσσας, γερμανικής γλώσσας και εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής) κι εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής, ο Περιφερειακός Διευθυντής μας ενημέρωσε πως ενώ ο Δ/ντής Εκπ/σης είχε δώσει όλα τα κενά των σχολικών μονάδων του Νομού, εκείνος στη συνέχεια τα «φιλτράρισε» και τα προώθησε «κουτσουρεμένα» στο ΥΠΠΕΘ. Ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Εύβοιας και μας ενημέρωσε πως εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί η αναμενόμενη φάση πρόσληψης αναπληρωτών (περίπου 1000 αρχικά και 600 μετέπειτα μέσω ΠΔΕ, με έμφαση στη Β΄/θμια Εκπ/ση),θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή και θα ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη. Ως Δ.Σ. του Συλλόγου , δε μας αρκεί η ανάληψη ευθύνης από τον Περιφερειακό Δ/ντή. Διεκδικούμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά στις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας και είμαστε διατεθειμένοι σε αντίθετη περίπτωση και σε συνεργασία και με τους υπόλοιπους Συλλόγους αλλά και με τους γονείς να προβούμε σε άμεσες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. 

-Για την ίδρυση Ειδικού Νηπιαγωγείου και ΕΕΕΕΚ στην ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου, με βάση την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας και το αίτημα του Συλλόγου αλλά και αρκετών γονέων της περιοχής μας , η Δ/νση Π.Ε. Εύβοιας και το ΚΕΔΔΥ Εύβοιας θα πρέπει να αποστείλουν εισήγηση στην Περιφερειακή Δ/νση Α΄/μιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας για την αναγκαιότητα ίδρυσης των παραπάνω στην περιοχή μας, σύμφωνα με την ενημέρωση του Περιφερειακού Διευθυντή. 

-Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών μας με ταξί, παρόλο που έχει δοθεί παράταση στις περσινές συμβάσεις, δεσμεύτηκε να πιέσει την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας να επιταχύνει την ολοκλήρωση των διαγωνισμών για αναδόχους των δρομολογίων. 

-Σχετικά με τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης, που τόσο συζητήθηκε πέρσι στις συνελεύσεις μας και που ο Δ/ντής Π.Ε. Εύβοιας σε συνάντηση με τους Δ/ντές των σχολείων τους ανέφερε ότι δεν μπορεί να γίνεται πρόωρη αποχώρηση, μας διαβεβαίωσε πως μετά την ολοκλήρωση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών οι μαθητές μπορούν να αποχωρούν, όπως άλλωστε προβλέπεται κι από το Π.Δ.79. 

-Όσον αφορά τη λειτουργία του ΠΥΣΠΕ (αλλά και τη δυνατότητα να συνεδριάζουν από κοινού με το ΠΥΣΔΕ κυρίως για τους εκπαιδευτικούς κοινών ειδικοτήτων) τέθηκαν διάφοροι προβληματισμοί από τους περισσότερους. Ο Περιφερειακός Δ/ντής μας ενημέρωσε πως, αν κάποιος συνάδελφος θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από μια απόφαση του ΠΥΣΠΕ και επιθυμεί να υποβάλει ένσταση, αντί να την υποβάλει στο ΠΥΣΠΕ(εφόσον δεν υπάρχει κάποιο δευτεροβάθμιο όργανο), μπορεί να την υποβάλλει στην Περιφερειακή Δ/νση και ο Νομικός Σύμβουλος να ελέγξει τη νομιμότητά της. 

-Σχετικά με την εφαρμογή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής αγωγής σε Δήμους της Εύβοιας όπου αυτή τη σχολική χρονιά δεν εφαρμόζεται, ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι πως θα συσταθούν αυτές τις μέρες οι τριμερείς επιτροπές (Δ/ντής Π.Ε., Πρόεδρος Συλλόγου Εκπαιδευτικών και Δήμαρχος) που θα συνεδριάσουν και θα ταχθούν υπέρ ή κατά της αναγκαιότητας να εφαρμοστεί στο Δήμο τους η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και θα αποστείλουν κατόπιν στην Περιφερειακή Δ/νση το σχετκό πρακτικό μέχρι τις 28-11-2018. Εδώ τονίστηκε και η ανάγκη άσκησης πίεσης από πλευράς των Συλλόγων προς τους Δημάρχους που τάσσονται υπέρ της γραμμής της ΚΕΔΕ. Συζητήθηκε επίσης και η αποδοχή 95 αιθουσών νηπιαγωγείων που έστειλε το ΥΠΠΕΘ σε 26 Δήμους ανά την Ελλάδα. (Ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου και ο Δήμος Σκύρου ανήκουν στους 184 Δήμους όπου ήδη εφαρμόζεται η υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και μάλιστα προσφάτως ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποδεχτεί 4 αίθουσες κατόπιν πιέσεων από το Δ.Σ. του Συλλόγου μας). 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. 

         Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ      ΛΕΒΕΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.