Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Αυλαία για το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ



Αυλαία σήμερα Κυριακή για το 9ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας. Μια ανάσα πολιτισμού, με εξαιρετικές ταινίες, πλούσιο παράλληλο πρόγραμμα ολοκληρώνεται. Σήμερα από το πρωί στο Θέατρο Παπαδημητρίου προβάλλεται το αφιέρωμα στο αργεντίνικο ντοκιμαντέρ σε επανάληψη. Το βράδυ στο Αμφιθέατρο της Περιφερειακής ενότητας θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης. Σε αυτήν θα απονεμηθούν τα βραβεία και οι τιμητικές διακρίσεις σε όσους και όσες έλαβαν μέρος στο διαγωνιστικό τμήμα.    

Η Τελετή Λήξης του 9ου Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-docfest είναι αφιερώμενη στα 71 χρόνια από την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Γερμανούς τον Οκτώβριο του 1944. Θα προβληθεί το Ντοκιμαντέρ-ντοκουμέντο του 1944 «Εικόνες Απελευθέρωσης». Το ντοκουμέντο «Εικόνες Απελευθέρωσης» είναι αφιερωμένο στη μνήμη των Πρωτεργατών του Ελληνικού Κινηματογράφου που κατέγραψαν με τις μηχανές τους τα γεγονότα της απελευθέρωσης. Πρόκειται για αρχειακό υλικό που δεν έχει προβληθεί ποτέ στη Ελλάδα και τον κόσμο. Το υλικό αυτό παρέμενε άγνωστο μέχρι και σήμερα. Το ανέσυρε από την αφάνεια ο Νίκος Καβουκίδης και δημιούργησε το ντοκιμαντέρ «Εικόνες Απελευθέρωσης» εις μνήμην των Φιλοποίμην Φίνου, Πρόδρομου Μεραβίδη και Γιώργου Καβουκίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.