Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021

«Στα χρόνια της αθωότητας»


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Θυμάστε στα χρόνια της αθωότητας που παίζαμε τους γιατρούς για να ανακαλύψουμε το ανθρώπινο σώμα, και σκύβαμε πάνω από τον υποτιθέμενο ασθενή με ιδιαίτερη σπουδή;

Εμείς σκύβαμε πάνω από τον «ασθενή» μας με περισσότερο ενδιαφέρον από αυτό της κυβέρνησης για τους ασθενείς covid και μη covid.

Όλα πια συμβαίνουν με μια απίστευτη σκοπιμότητα. Το καταλαβαίνεις όταν ακούς στις τηλεοράσεις να μιλούν για τον σημαντικό ρόλο του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Είδατε πόσο τελικά τον έχουμε ανάγκη; Είδατε πώς κείτονται στα κρεβάτια εκτός ΜΕΘ οι διασωληνωμένοι; Αν κάποια στιγμή σωθούν, θα οφείλεται στην ευσπλαχνία της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα, κι όχι σε αυτό το ανεπαρκές δημόσιο που μόνο του δεν τα κατάφερε. Αυτά θα ακούσουμε. Από μια κλωστή κρέμεται το ΕΣΥ ουρλιάζουν οι «πρόθυμοι» κάθε βράδυ στα κανάλια και δε λένε ότι το ΕΣΥ στραγγαλίστηκε από τη νεοφιλελεύθερη πολιτική τους πολύ πριν σχεδιαστεί καλά καλά.

Θυμάστε στα χρόνια της αθωότητας που παίζαμε «το σχολείο» και παριστάναμε τους δασκάλους και τις δασκάλες;

Να που πάλι παριστάνουμε τους δασκάλους και τις δασκάλες πίσω από «βγες και ξαναμπές» «δεν ακούγεστε» «με πέταξε έξω». Όσες φορές κι αν πετάει η webex έξω τα παιδιά μην αγχώνεστε, τη δουλειά της την κάνει. Γιατί αν όλοι και όλες δουλεύαμε τόσο καιρό σε ασφαλή σχολεία , πού θα τα έβρισκε τόσα δεδομένα και μεταδεδομένα η webex της κας Κεραμέως, η οποία όλα ξεμπερδεμένα μας τα παρουσίαζε.

Θυμάστε στα χρόνια της αθωότητας που κολλάγαμε δίπλα στους άρρωστους για να κολλήσουμε καμιά γρίπη να μην πάμε σχολείο και αν μας έβλεπε η μάνα μας μας έδιωχνε; Δεν ήξερε πού παν τα τέσσερα. Δείτε τα λεωφορεία, τα τρένα, τα εργοστάσια, τα supermarket. Εκεί κανείς δεν κολλάει κι ας είναι σαν σαρδέλες παστές ο ένας κολλητά στον άλλο. Κάτι ξέρει η κυβέρνηση.

Θυμάστε στα χρόνια της αθωότητας που λέγαμε και κανένα ψέμα και όταν μιας έπιαναν τις τρώγαμε; Αυτή η κυβέρνηση με τόσα ψέματα, πώς τη βγάζει καθαρή;

Δεν είναι αθώοι. Μην τους πιστεύετε!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.