Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών στο Μουσείο Σκαρίμπα.

Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα 
Λυκόφρωνος 4, Χαλκίδα 
Τηλ. Επικ.: 6942924748 
Αρ. Πρωτ.: 25 
Χαλκίδα, 11 Ιουνίου 2019 

Προς τις Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης ν. Ευβοίας 

Κοιν.: Γραφεία Σχολικών Δραστηριοτήτων Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης ν. Ευβοίας 

ΘΕΜΑ: Επισκέψεις μαθητών 

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλοι Γιάννη Σκαρίμπα – μετά από προσπάθειες ετών ευτύχησε το δημοτικό κτίριο της οδού Λυκόφρωνος 4 (πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας), το οποίο από τον δήμο Χαλκιδέων του έχει παραχωρηθεί ώστε να λειτουργεί ως μουσειακός χώρος, από τις αρχές του έτους να είναι τόπος λειτουργικός και επισκέψιμος. 

Στο δίπατο αυτό κτίριο: φυλάσσονται αντικείμενα, που ανήκουν στους Φίλους Γιάννη Σκαρίμπα (οι περίφημες καραγκιοζοφιγούρες και προσωπικά αντικείμενα του συγγραφέα,, χειρόγραφά του, προσωπογραφίες με τη μορφή του, αρχειακό υλικό, βιβλία και περιοδικά), πραγματοποιούνται ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και οργανωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης. 

Η εκτύπωση του εκπαιδευτικού υλικού (που περιέχει και τα ακόλουθα θέματα: Σκαριμπικό προοίμιο, Φιδάκι ο Σκαριμπάς Ι, ΙΙ, ΙΙΙ, Ακροστιχίδες σκαριμπικές, Για να δω τι θυμάμαι και τι ξέρω, Κουίζ σκαριμπικό…, Ποιο είναι το σωστό, Στιχοπλαστική συνέχεια, Υπογραμμίσω τον τίτλο που αφορά λογοτεχνικό έργο του Σκαρίμπα, Περαίωση δια ερωτηματολογίου), καθώς και η απόκτηση των ραμπών για πρόσβαση των ΑΜΕΑ με κινητικά προβλήματα, των προβολικών και των υπόλοιπων ηλεκτρονικών συστημάτων του μουσειακού χώρου, πραγματοποιήθηκε χάριν της επιχορηγήσεως της Βουλής των Ελλήνων. 

Ήδη, εκατοντάδες επισκέπτες (ατομικά ή ομαδικά) έχουν βρεθεί στο Μουσείο-Αρχείο Γιάννης Σκαρίμπας και ξεναγήθηκαν σε πτυχές των πολύτροπων συγγραφικών σκαριμπικών τόπων και σε ξεχωριστές στιγμές της ζωής του Χαλκιδέου λογοτέχνη. 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα έχουν ευελιξία ως προς τον διαθέσιμο χρόνο, το περιεχόμενο του προσφερόμενου υλικού και το μέγεθος της ομάδας, με δυνατότητα προσαρμογής στην ηλικία των μαθητών (Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου), αλλά και στην αντιληπτική τους ικανότητα. 

Παρακαλούμε όπως ενημερώσετε τα Σχολεία της Π. Ε. Εύβοιας για την ύπαρξη του εν λόγω μουσειακού χώρου, που αφορά τον «Χαλκιδεότερο πάντων Χαλκιδέων» Γιάννη Σκαρίμπα και τις δραστηριότητες που στο όνομα αυτού εκεί επιτελούνται. 

Για προγραμματισμένη συνάντηση θα πρέπει να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία. 

Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία. 

Με τιμή 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου                    Η Ειδική Γραμματέας 

Κωνσταντίνος Κλ. Μπαϊρακτάρης             Αίμη Γεωργουδάκη 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.