Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ.


Η ΕΛΜΕ Εύβοιας στα πλαίσια της δράσης του σωματείου και παράλληλα με τις συνδικαλιστικές της διεκδικήσεις, που αφορούν στη βελτίωση των επαγγελματικών συνθηκών των εκπαιδευτικών και την παροχή ποιοτικής, δωρεάν, δημόσιας εκπαίδευσης σε όλο το μαθητικό πληθυσμό, τις δράσεις αλληλεγγύης απέναντι σε άλλα σωματεία, συναδέλφους, πολίτες, ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, αναπτύσσει μια σειρά από πολιτιστικές δράσεις με σκοπό την πνευματική και παιδαγωγική ανάπτυξη των λειτουργών της εκπαίδευσης και την καλλιέργεια πνεύματος αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο σχεδιάζεται να λειτουργήσουν και φέτος διάφορες ομάδες πολιτιστικής δημιουργίας και ψυχαγωγικής απασχόλησης καθώς και να διοργανωθούν σεμινάρια και ημερίδες παιδαγωγικού χαρακτήρα και επαγγελματικής  ανάπτυξης.

1. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ
Στόχος του φωνητικού εργαστηρίου είναι να δοθεί  η  δυνατότητα σε εμάς τους/τις εκπαιδευτικούς, των οποίων η φωνή αποτελεί εργαλείο δουλειάς, να γνωρίσουμε  το φωνητικό όργανο που φέρουμε και να αποκτήσουμε την τεχνική εκείνη που θα καταστήσει τη χρήση της φωνής μας μια συνειδητή και αυτοματοποιημένη ενέργεια. Το εργαστήριο θα λειτουργεί υπό την επίβλεψη και τη καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Κουρμπέτη, κάθε Τρίτη 6:45-7:45  στο Υπόγειο του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας.
Έναρξη:Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019. Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Ελάχιστος αριθμός συμμετεχόντων/ουσών: 10 άτομα
(Περισσότερες πληροφορίες στο συνημμένο).
Τηλ. Επικ. 6972032029

2. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ORIGAMI- Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ

Έχοντας τις ρίζες του στην Ιαπωνία, η τεχνική του Origami ή ιαπωνική χαρτοδιπλωτική, έχει ταξιδέψει και εξελιχθεί μέσα στους αιώνες κατακτώντας τον κόσμο με την αισθητική της αλλά και τις πολλαπλές χρήσεις της στην διακόσμηση και όχι μόνο.
Ο Άρης Σκούρας ξεδιπλώνει ή μάλλον διπλώνει όλα τα μυστικά της τέχνης του origami για εκπαιδευτικούς, κάθε Τετάρτη 7-8:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ. Έναρξη μαθημάτων: 23 Οκτωβρίου Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ.                 Τηλ. Επικ.6978289141




3. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ 

Το εργαστήρι φωτογραφίας της ΕΛΜΕ Εύβοιας, ξεκινά τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και απευθύνεται σε όσους/ες επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο. Κύριοι στόχοι του είναι να καταρτιστούν οι συμμετέχοντες/χουσες με τις βασικές γνώσεις της λήψης και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της φωτογραφικής τους σκέψης. Υπεύθυνος διδασκαλίας είναι ο Βασίλης Νίκας (Vasilis Nikas Photographer), δημιουργός του project «Τα παιδιά της Ριτσώνας», φωτογράφος και δάσκαλος στα εργαστήρια φωτογραφίας του «Τεχνοχώρου Φάμπρικα» (Αθήνα, Γκάζι), του Δήμου Περιστερίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκίδας «Έκφραση».
Οι συναντήσεις του εργαστηρίου θα γίνονται στα γραφεία της ΕΛΜΕ (Μιαούλη 2, β’ όροφος), θα έχουν επτάμηνη διάρκεια (Νοέμβριος-Μάιος) και θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 7.30 έως τις 9.30 το βράδυ. Η θεματολογία που θα καλυφθεί σχετίζεται με τη χρησιμότητα των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής (Φακοί, Ταχύτητα Φωτοφράκτη, Διάφραγμα, ISO, Φωτομέτρηση), τα εργαλεία σύνθεσης της εικόνας (Σημείο, Γραμμές, Σχήματα και Φόρμες, Ρυθμός, Μοτίβο, Υφή, Προοπτική, Κανόνες Ισορροπίας, Χρώμα, Χρωματική Θερμοκρασία Φωτός), δέκα φωτογραφικές εφαρμογές (Φωτογραφία Τοπίου, Φωτογραφία Φύσης, Μακροφωτογραφία Φύσης, Ταξιδιωτική Φωτογραφία, Νυχτερινή Λήψη, Αστικό Τοπίο, Φωτογραφία Δρόμου, Φωτορεπορτάζ, Πορτραίτο, Περιβαλλοντικό Πορτραίτο) και λήψεις πορτραίτου με studio flash.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα γίνεται αναφορά στο έργο ενός σημαντικού φωτογράφου και θα προβάλλονται ενδεικτικές φωτογραφίες του. Επίσης θα πραγματοποιείται παρουσίαση φωτογραφιών των μελών του εργαστηρίου. Ειδικότερα, κάθε μέλος θα παρουσιάζει μέσω βιντεοπροβολέα τη δουλειά του, στην οποία θα γίνεται ανάλυση από τον υπεύθυνο διδασκαλίας και συζήτηση, σχετικά με την επιλογή του θέματος, τον τρόπο προσέγγισης, τη χρήση των λειτουργιών της φωτογραφικής μηχανής, τη σύνθεση και το νοηματικό περιεχόμενο. 

Συναντήσεις: κάθε Δευτέρα 7:30-9:30 μ.μ. 
Έναρξη μαθημάτων: 4 Νοεμβρίου 2019 
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών:15 άτομα 
Χώρος: γραφεία ΕΛΜΕ 
Οι δυο πρώτοι μήνες θα είναι ΔΩΡΕΑΝ 
Τηλ. Επικ. 6936192429 


4. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ
Μέσα από αυτό το σεμινάριο μαθαίνουμε να επιδιορθώνουμε, να ανακυκλώνουμε και να  μεταποιούμε παλιά υφάσματα, δίνοντας νέα πνοή σε ξεπερασμένα ρούχα, δημιουργώντας έξυπνα χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα, θεατρικά κοστούμια και αντικείμενα και πολλά άλλα.
Υπεύθυνη εργαστηρίου: Μαριάνθη Σπύρου
Συναντήσεις κάθε Πέμπτη 7-9 (υπάρχει δυνατότητα για προσαρμογή της μέρας και ώρας στις ανάγκες των συμμετεχουσών)
Έναρξη μαθημάτων: 7 Νοεμβρίου
Χώρος: Εργαστήρι Δημιουργικής Ραπτικής (Β Ηπείρου 25 απέναντι από το 4ο Γυμνάσιο) και  στα Γραφεία ΕΛΜΕ
Ελάχιστος αριθμός συμμετοχών: 5 άτομα
Πληροφορίες στο τηλ.6936192429

5. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
Η Πολιτιστική θεατρική ομάδα της ΕΛΜΕ λειτουργεί από το 2009 και έχει δώσει σπουδαία δείγματα γραφής μέσα από το ανέβασμα πολλών αξιόλογων θεατρικών και μουσικοθεατρικών έργων.
Εμψυχώτρια Ομάδας: Βάσω Λευκούδη
Συναντήσεις: Τρίτη 8-10 Χώρος: Υπόγειο Α’ Γυμνασίου
Έναρξη συναντήσεων: Τρίτη 15 Οκτωβρίου
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Τηλ. Επικ. 6948557789

6. ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Η Κινηματογραφική Λέσχη της ΕΛΜΕ θα δώσει την ευκαιρία στους συναδέλφους αλλά και στους πολίτες της Χαλκίδας να έρθουν σε επαφή με κάποια από τα αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου που δεν έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στη μοναδική κινηματογραφική αίθουσα της πόλης μας. 
Υπεύθυνες: Χαρά Νίκα, Βάσω Λευκούδη  
Οι προβολές θα γίνονται ημέρα Πέμπτη 9-11 μ.μ. σε ημερομηνίες που θα ανακοινώνονται εγκαίρως στο Υπόγειο του Α’ Γυμνασίου.
Έναρξη προβολών:  Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2019
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 6936192429

7. ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ
Το έργο των εκπαιδευτικών σχετίζεται άμεσα με το βιβλίο. Η Ένωσή μας, με την επαναλειτουργία αυτής της Ομάδας,  στοχεύει στην αναζήτηση της αναγνωστικής απόλαυσης, στη σύνδεση της ανάγνωσης με το έργο μας  και  με την κοινωνία γενικότερα. Οι ειδικότεροι στόχοι αυτής της ομάδας όπως η διενέργεια εκδηλώσεων με συγγραφείς, σεμινάρια δημιουργικής γραφής κ.ά θα τεθούν από τα ίδια τα μέλη της.
Υπεύθυνοι: Μιχάλης Βαβούλας, Σταυρούλα Λιάνα-Τολίκα
Συναντήσεις: κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα ώρα   7:30-9 μ.μ.
Έναρξη συναντήσεων: Τετάρτη  6  Νοεμβρίου 2019
Κόστος: ΔΩΡΕΑΝ
Τηλέφωνα επικ. 6936347355, 6947952767
Χώρος: γραφεία ΕΛΜΕ
  


ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ/ΣΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ/ΤΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟ MAIL ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ (elmeevia@gmail.com)
Επιθυμώ να πάρω μέρος στις παρακάτω δημιουργικές δραστηριότητες:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ-ΔΡΑΣΗ
ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
MAIL
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΝΗΤΙΚΗΣ





ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ORIGAMI- Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΩΜΕΝΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ




ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ





ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΡΑΠΤΙΚΗΣ





ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ-ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ




ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ




ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.