Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, 



Ευχαριστούμε όλους και όλες εσάς που συνεχίζετε να μας εμπιστεύεστε και, αν και λιγότεροι, στις πρόσφατες εκλογές, μας ζητήσατε να συμμετέχουμε στη διαμόρφωση των θέσεων και στην εκλογή του νέου ΔΣ της ΔΟΕ κατά την 88η Γενική Συνέλευση. 


Κατά τη γνώμη μας, η ΔΟΕ χρειαζόταν μια ανανεωμένη εκπροσώπηση. Οι ομφάλιοι λώροι με τα κυβερνητικά κόμματα των τελευταίων δεκαετιών την έχουν μετατρέψει σε μια ισχυρή συντηρητική δύναμη που με περισσή έπαρση υποδύεται το ρόλο του μαχητικού συνδικαλιστικού οργάνου. 

Επειδή όμως χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν δίνεται, θα είναι ένας από εμάς εκεί· για να μην σιγήσει η φωνή της διαφοράς, για να ηχεί ο αντίλογος στο κατεστημένο. 


Κι εσείς συνάδελφοι θα ήταν χρήσιμο να έρχεστε στις γενικές συνελεύσεις, πόσο μάλλον όταν κλείνουν τα σχολεία, και να ενισχύετε τέτοιες φωνές. Η δική μας πια πεποίθηση είναι ότι το δικαίωμα των ημερών που δίνονται για τη συνδικαλιστική μας έκφραση το απεμπολούμε και νομίζουμε πως την επόμενη φορά θα πρέπει να κάνουμε Γενική Συνέλευση ένα Σάββατο πρωί και στη συνέχεια την ψηφοφορία. Φέτος ιδιαίτερα που λόγω των συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων τα σχολεία θα είναι κλειστά αρκετές ημέρες, θα ήταν σωστότερο η δική μας εκλογική διαδικασία να γίνει την πρώτη μέρα που στα σχολεία δεν θα ήταν μαθητές/τριες.

Ίσως έτσι κατανοήσουμε την αξία αυτού του δικαιώματος που κερδήθηκε με αγώνες και επιστρέψουμε στις συλλογικές δράσεις.

Αποτελέσματα  για την εκλογή αντιπροσώπων στην 88η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ.





Ψήφισαν 1039 

ΛΕΥΚΑ/ΑΚΥΡΑ 53 

ΕΓΚΥΡΑ 986 

ΕΛΑΒΑΝ 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 476 ψήφους      5 έδρες 48,3% (εκλέγονται: Κορωναίου Βέτα, Αυξωνίδης Άρης, Γιαννούχος Λάμπρος, Βαρβάρου Έφη, Μπαλτάς Αντώνης). 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ 135 ψήφους       2 έδρες 13,6% (εκλέγονται Γαλανού Άννα και Φαρακλιώτης Γιώργος).

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ 127 ψήφους        1 έδρα 12,6% (εκλέγεται η Μένη Καραβά).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 124 ψήφους        1 έδρα 12,6% (εκλέγεται η Ελένη Γοδέβενου).

ΔΑΚΕ 124 ψήφους    1 έδρα 12,6%  (εκλέγεται o Δημήτρης Δομέτιος).






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.