Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

«Από τη σπίθα της Επανάστασης στην απελευθέρωση του Εύβοιας»




Ανακοίνωση της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας.

Αναγνωρίζοντας πως η Τοπική Ιστορία βοηθά το μαθητή να αντιμετωπίζει ερευνητικά το περιβάλλον, να παρατηρεί, να περιγράφει, να συγκρίνει και να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα πράγματα πήραν την παρούσα μορφή τους στο συγκεκριμένο χώρο αλλά και να ενεργοποιείται δημιουργικά στις προσπάθειες διατήρησης της πολιτισμικής φυσιογνωμίας του τόπου του, η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας εκπονεί πρόγραμμα τοπικής ιστορίας στις 27, 28 & 29 Μαρτίου 2019. 

Το πρόγραμμα αφορά μαθητές ΣΤ’ τάξης Δημοτικού και στοχεύει στο να γνωρίσουν τους ήρωες της Επανάστασης στην Εύβοια Νικόλαο Κριεζώτη και Αγγελή Γοβιό και να ενημερωθούν για τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της κατά την Τουρκοκρατία, αλλά και για τα γεγονότα που οδήγησαν στη τελική απελευθέρωση του νησιού το 1833. 

Σημεία αναφοράς στην προσπάθεια αυτή αποτελούν τα ίχνη του παρελθόντος που η πόλη διαθέτει όπως, κτήρια, κάστρα, ονομασίες οδών. 

To πρόγραμμα θα έχει τη μορφή παιχνιδιού (ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ). Το τμήμα της ΣΤ’ τάξης του σχολείου σας που θα συμμετάσχει, θα επισκεφθεί αρχικά το χώρο της Βιβλιοθήκης, όπου θα παρακολουθήσει ένα power point και θα δοθούν στους μαθητές οδηγίες που αφορούν στο παιχνίδι. Θα ακολουθήσει η διαδρομή στο κέντρο της πόλης με αριθμημένους γρίφους και σε σημεία που έχουν σχέση με τη συγκεκριμένη περίοδο. Στο τέλος επιστρέφουν στη βιβλιοθήκη για τη λύση του τελικού γρίφου και την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Για να δηλώσετε συμμετοχή καλείτε στη βιβλιοθήκη (τηλ. 2221022031). Ο αριθμός των μαθητών που θα συμμετέχουν δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 25 άτομα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.