Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΟΓΩ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ
Το ζήτημα της υποχρηματοδότησης και της οικονομικής δυσπραγίας των σχολείων αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα, που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη σχολική κοινότητα με δυσμενείς συνέπειες για το Δημόσιο σχολείο.

Σε συνθήκες άγριας λιτότητας και περικοπών – οι γονείς είτε άμεσα είτε έμμεσα (π.χ. μέσω εκδηλώσεων, λαχειοφόρων αγορών) καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλυφθούν οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Η πολιτεία για αρκετούς μήνες φάνηκε ασυνεπής ως προς τις οικονομικές της υποχρεώσεις και άφησε χωρίς επιχορηγήσεις τα σχολεία.

Ενώ λοιπόν με καθυστέρηση μηνών ήρθε η πρώτη επιχορήγηση και έγινε η κατανομή της από την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και πριν από λίγες ημέρες έγινε και η δεύτερη κατανομή, τα χρήματα δεν έχουν φτάσει στα σχολεία, με ευθύνη πλέον διαδικασιών που αφορούν το Δήμο μας. 

Η συντήρηση των σχολικών μονάδων, η κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων αλλά και η προμήθεια τους με πετρέλαιο θέρμανσης είναι αρμοδιότητα των δήμων, που θα έπρεπε με πιο οργανωτικό τρόπο να έχουν αντιμετωπίσει τα σοβαρά ζητήματα, που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες. Δεν είναι δυνατό ενώ έχει διατεθεί το ανάλογο ποσό να μην υπάρχει σε κάποια σχολεία πετρέλαιο θέρμανσης και κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Το ΔΣ του Συλλόγου ζητάει :

· Άμεσα προμήθεια με πετρέλαιο όλων των σχολικών μονάδων

· Κατανομή στα σχολεία των χρημάτων 

· Έκτακτη επιχορήγηση των σχολικών μονάδων 

· Προγραμματισμό και υλοποίηση συντηρήσεων στα σχολεία 

· Τα χρήματα των κυλικείων να μείνουν στα σχολεία, που τα λειτουργούν και να μοιραστούν μεγαλύτερα ποσά στα υπόλοιπα σχολεία από τη επιχορήγηση . 

Δεσμευόμαστε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση του ζητήματος που έχει προκύψει, προγραμματίζοντας συνάντηση και με το Δήμαρχο της πόλης μας. 


Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.