Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το "ΟΧΙ" της αξιοπρέπειας θα νικήσει!

Από την Εφημερίδα των Συντακτών
Σκίτσο του Μιχάλη Κουντούρη

Κείμενο των Καθηγητών και Καθηγητριών Εν Δράσει 
που προσυπογράφει το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ. 

Η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Ή θα υποταχθεί στις κυνικές και ανάλγητες απαιτήσεις των δανειστών ή θα απορρίψει τα απαράδεκτα τελεσίγραφα της υποτέλειας και της ντροπής. 
Οι Καθηγητές και Καθηγήτριες Εν Δράσει, χωρίς κανένα δισταγμό, τάσσονται υπέρ του ΟΧΙ στο επικείμενο - και αναγκαίο -  δημοψίφισμα, πάνω στην πρόταση των δανειστών.
Πρώτα απ' όλα, γιατί το ΝΑΙ σημαίνει, αύριο κιόλας, εφαρμογή εφιαλτικών μέτρων για την οικονομία της χώρας και το λαό, καταδίκη σε θάνατο των χαμηλοσυνταξιούχων, περαιτέρω μείωση στους μισθούς και τις συντάξεις, ξεπούλημα όλων των δημόσιων αγαθών (ρεύμα, νερό κ.λ.π.) μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις. απελευθέρωση των απολύσεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, συνέχεια της πορείας "ελεύθερης πτώσης" της χώρας στη φτώχεια, την παρακμή, την υποχρεωτική μετανάστευση της νέας γενιάς. Και, όχι μόνο. Μια "εθελούσια" στάση υποταγής θα κλιμακώσει τις απαιτήσεις και για άλλα μέτρα. Και, στη συνέχεια, για ακόμη περισσότερα μέτρα. Χωρίς τέλος. Και το κυριότερο, χωρίς καμιά προοπτική.
Η οικονομική ασφυξία που επιβάλλεται στη χώρα την κρίσιμη εβδομάδα πριν το δημοψίφισμα είναι μια καταφανής απόπειρα να επηρεαστεί η βούληση του ελληνικού λαού. Τέτοιου τύπου εκβιασμοί δε θα μας φοβίσουν.
Το ΟΧΙ στη συγκεκριμένη πρόταση των δανειστών, είναι ΟΧΙ και σε κάθε άλλη πρόταση που είναι στην κατεύθυνση των μνημονιακών πολιτικών και των υφεσιακών μέτρων, είναι ΟΧΙ στη λογική της εξάρτησης και της επιτροπείας από τους δανειστές, της συντριβής των αναπτυξιακών  δυνατοτήτων της χώρας, της λεηλασίας του πνευματικού δυναμικού της, της εξαθλίωσης του λαού και της κοινωνικής αδικίας.
Ως δάσκαλοι, και ανεξάρτητα από τις διαφορετικές γνώμες που υάρχουν στις γραμμές μας για τον τρόπο που δόθηκε η μάχη των διαπραγματεύσεων, θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσει το ΟΧΙ, για να μην περάσει η επιχείρηση ταπείνωσης ενός ολόκληρου λαού, για να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας για τη χώρα και το λαό. Για να έχουμε το θάρρος να κοιτάζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριές μας στα μάτια, γιατί θα έχουμε δώσει ένα ζωντανό παράδειγμα αντίστασης στην υποτέλεια και την υποταγή.

Την Κυριακή 5 Ιουλίου στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης. 
Την Κυριακή 5 Ιουλίου ψηφίζουμε μαζικά ΟΧΙ.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ!
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΕΤΑΙ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.