Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Το πένθος στα παιδιά.



Τα περιστατικά πένθους στο σχολείο και την οικογένεια είναι αρκετά συχνά, και αν μείνουν ανεπίλυτα δημιουργούν πολλά προβλήματα στο παιδί που πενθεί τόσο εκείνη την περίοδο όσο και αργότερα στη ζωή του. Επομένως, η πρώιμη παρέμβαση είναι κρίσιμης σημασίας για την εξέλιξη του παιδιού. Είναι πολύ σημαντικό να επιμορφωθούν πάνω σε τέτοια ζητήματα οι γονείς αλλά και οι εκπαιδευτικοί που είναι τα πιο σημαντικά πρόσωπα στη ζωή του παιδιού.

Το βιβλίο " Το πένθος στα παιδιά: Ένας οδηγός για γονείς και εκπαιδευτικούς" που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις του Ινστιτούτου Ψυχολογίας και Υγείας, προσφέρει όλες τις κατευθυντήριες γραμμές σε ειδικούς, γονείς και εκπαιδευτικούς σχετικά με τη διαχείριση του πένθους ενός παιδιού σε όλες τις περιπτώσεις απώλειας είτε αναμενόμενης, είτε αιφνίδιας και τραυματικής.
Απαντάει στις πιο συχνές ερωτήσεις των γονιών και των εκπαιδευτικών με λεπτομερείς οδηγίες και γλαφυρά παραδείγματα από την καθημερινότητα.
Επιπλέον, προσφέρει πλούσιο βοηθητικό υλικό για το παιδί που πενθεί, καθώς και 40 ασκήσεις ευαισθητοποίησης στην απώλεια που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας εκπαιδευτικός στην τάξη.

Οι συγγραφείς του βιβλίου είναι η Δρ. Τάνια Αναγνωστοπούλου , ψυχολόγος υγείας και η Δρ. Σοφία Χατζηνικολάου, Σχ. Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (πρώην Υπεύθυνη Αγωγής Υγείας).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.