Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Η ΔΟΕ σε ρόλο «εισπράκτορα»…


Με έκπληξη διαβάσαμε το έγγραφο που μας έστειλε η ΔΟΕ (1088/16-5-2012) με θέμα την είσπραξη των συνδρομών των συναδέλφων μέσω της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών από την ίδια απευθείας για λόγους διευκόλυνσης, μείωσης για τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς (αναπληρωτές και ωρομίσθιους) και ταυτόχρονης μικρής αύξησης της συνδρομής των μονίμων.

Ευτυχώς δεν τα κατάφερε για λόγους που αναφέρει στο κείμενό της.

Η προσπάθεια αυτή είναι μια ενέργεια παράνομη, γιατί σύμφωνα με το νόμο 1264 (περί συνδικαλισμού) αλλά και το καταστατικό της Ομοσπονδίας, η ΔΟΕ ως Δευτεροβάθμια Ομοσπονδία, έχει ως μέλη τους τοπικούς συλλόγους και όχι εκπαιδευτικούς, άρα από κανέναν εκπαιδευτικό δεν μπορεί ούτε να ζητήσει ούτε να παρακρατήσει συνδρομή- είτε με τη θέλησή του είτε χωρίς! Οι εκπαιδευτικοί είναι μέλη των τοπικών συλλόγων και σε αυτούς πληρώνουν, όσο παραμένουν μέλη, τη συνδρομή τους.



Μήπως όλο αυτό έχει ως στόχο να μας προκαταλάβει, μια και πολλοί Σύλλογοι ανά την Ελλάδα βάζουν ζητήματα μείωσης της συνδρομής προς τη ΔΟΕ και δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν τις συνδρομές από τους συναδέλφους;

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, την ώρα που η φτώχεια χτυπάει τα σπίτια μας και τα σχολεία μας, μια τέτοια κίνηση της ΔΟΕ είναι προκλητική και παράνομη γιατί έρχεται σε αντίθεση με την οργισμένη απαίτηση της πλειοψηφίας των συναδέλφων για δραστική μείωση της συνδικαλιστικής συνδρομής, την άρση όλων των προκλητικών προνομίων και απολαβών των συνδικαλιστών και της αλόγιστης σπατάλης που συντελείται στην Ομοσπονδία με τα χρήματα των συναδέλφων.

Στη Γενική Συνέλευση της 6ης Ιουνίου, μπορούμε με την παρουσία μας να βάλουμε τέλος σε τέτοια σχέδια και να διεκδικήσουμε μείωση του ποσού που παρακρατείται από κάθε συνδρομή για τη ΔΟΕ (από τα 38 € ετησίως τα 27 € πάνε στη ΔΟΕ και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας κρατά τα 11 €).

Οι καιροί είναι δύσκολοι και η ανάγκη ύπαρξης πρωτοβάθμιων σωματείων και δευτεροβάθμιων ομοσπονδιών αναγκαία, ίσως, όσο ποτέ άλλοτε. Όμως καιρός να καταλάβουν όλοι την ανάγκη σωστής, χρηστής, εξοικονομιστικής διαχείρισης των πόρων και του τοπικού Συλλόγου και της ΔΟΕ. Είναι τα χρήματα όλων μας, που δεν περισσεύουν από κανέναν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.