Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Τακτική συνεδριάση Δ.Σ. Συλλόγου 8/5/2012


Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης ήταν:
  1. Γενική συνέλευση για το συνέδριο αντιπροσώπων στη ΔΟΕ και προτάσεις των παρατάξεων για να συμπεριληφθούν στα θέματα ημερήσιας διάταξης
  2. Προϋπολογισμός ημερίδας «Ενδυναμώνοντας τα παιδιά απέναντι στη κρίση»
  3. Εκδρομή στο εξωτερικό
  4. Καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια βραδιά.

1. Η ΠΑΣΚ πρότεινε να γίνει η Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 19:00 στο εργατικό κέντρο ή στο θέατρο Παπαδημητρίου. Πρότεινε το απόγευμα γιατί δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία. Ως προς τις προτάσεις της για τα θέματα συζήτησης στη ΔΟΕ υποστήριξε ότι καλύπτεται πλήρως από τις προτάσεις της ΔΟΕ χωρίς να προσθέσει καμία δική της.

Το Τελευταίο Θρανίο συμφώνησε με τη μέρα διεξαγωγής της Γενικής συνέλευσης αλλά διαφώνησε με την απογευματινή ώρα και πρότεινε πρωινή. Θεωρούμε πολύ σημαντική αυτή τη Γενική Συνέλευση γιατί,
παρόλο που δεν υπάρχει εκλογική διαδικασία, είναι σημαντικό οι συνάδελφοι να μπαίνουν στη διαδικασία να προτείνουν θέσεις και θέματα τα οποία θα μεταφέρουν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΔΟΕ. Στις δύσκολες εποχές που περνάμε είναι πολύ σημαντική η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συναδέλφων. Όσο για τις προτάσεις μας προς τη Γ.Σ. της ΔΟΕ, κατατέθηκαν στο Δ.Σ. και υπάρχουν αναρτημένες στο blog του Τελευταίου Θρανίου.

Η ΔΑΚΕ επίσης συμφώνησε με τη μέρα διεξαγωγής της Γενικής συνέλευσης αλλά διαφώνησε με την απογευματινή ώρα. Ως προς τις προτάσεις της για τα θέματα συζήτησης στη ΔΟΕ υποστήριξε ότι καλύπτεται πλήρως από τις προτάσεις της ΔΟΕ χωρίς να προσθέσει καμία δική της.

Τελικά αποφασίστηκε η Γενική Συνέλευση να γίνει το πρωί της Τετάρτης 6 Ιουνίου με τις ψήφους του Τελευταίου Θρανίου και της ΔΑΚΕ

Επίσης τέθηκε και το πρόγραμμα της Γενικής συνέλευσης:
  • Ομιλία προέδρου( Συνδικαλιστική Ενημέρωση, έκθεση των μέχρι τώρα πεπραγμένων, διεκδικητικό πλαίσιο – πρόγραμμα δράσης για 2012 -2013)
  • Ενημέρωση αιρετών ΠΥΣΠΕ και τυχόν εκπροσώπου από τη ΔΟΕ
  • Εκπρόσωποι των παρατάξεων
  • Προτάσεις συναδέλφων

Το Τελευταίο Θρανίο καταψήφισε το πρόγραμμα θεωρώντας ότι οι συνάδελφοι είναι αυτοί που πρέπει να μιλήσουν μετά τον πρόεδρο και να καταθέσουν τις προτάσεις τους.

Μετά από αρκετή ώρα σχετική συζήτηση οι δύο άλλες παρατάξεις συμφώνησαν να δούμε τις προτάσεις που το Τελευταίο Θρανίο έφερε στη συνεδρίαση σχετικά με την προσωρινή ημερήσια διάταξη της Γ.Σ. της ΔΟΕ. Τελικά δέχτηκαν ορισμένες από αυτές όπως φαίνεται και από την ανάρτηση στη ιστοσελίδα του Συλλόγου. Θεωρούμε πως δεν συνάδει με τη λειτουργία του Συλλόγου να πραγματοποιείται συνεδρίαση του Δ.Σ. και το μόνο που να μην συζητιέται να είναι οι προτάσεις όλων, γιατί υποτίθεται πως καλύπτονταν από τις προτάσεις της ΔΟΕ. Τότε προς τι οι τοπικοί σύλλογοι; Για να συζητούν για ώρα, τον τρόπο διεξαγωγής της τοπικής Γ.Σ. και να μοιράζουν το διαθέσιμο χρόνο έτσι που να γίνεται απωθητική για τον κόσμο που θα έρθει να την παρακολουθήσει;



2.Ο προϋπολογισμός της ημερίδας:

Αμοιβή θεατρικής ομάδας play back Ψ:600ευρώ +ΦΠΑ

Έξοδα μετακίνησης εισηγητών

Μπουφές

Θα ακολουθήσει αναλυτικός απολογισμός



3. Αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί εκδρομή στη Πράγα
με το ποσό των 569ευρώ για κάθε συμμετέχοντα. Το Τελευταίο Θρανίο υπενθυμίζει ότι ήταν και είναι αντίθετο σε μια τέτοια εκδρομή την περίοδο που συνάδελφοι έχουν χάσει το 30% του μισθού τους και ίσως ακολουθήσουν και άλλες δυσμενέστερες συνθήκες.



4. Στις 14/6/2012 θα πραγματοποιηθεί καλοκαιρινή αποχαιρετιστήρια βραδιά στην καφετέρια Frenzi με τιμή ποτού 5ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.