Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Συνεδριάσεις Δ.Σ. στις 11 & 19 Ιαν. 2012

ΤΑΚΤΙΚΗ (11/1/2012) ΚΑΙ
ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ (19/1/2012) ΤΟΥ Δ.Σ.
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


 Τα κύρια θέματα ήταν τα ακόλουθα :
1) Παιδική θεατρική παράσταση
2) Συνδρομή προς τον σύλλογο
3) Σύνδεσμοι στα σχολεία
4) Δελτία τύπου του συλλόγου
5) Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των χαλυβουργών
6) Ψήφισμα συμπαράστασης και διαμαρτυρίας στους συλληφθέντες πολίτες της Χαλκίδας στη γιορτή των Θεοφανείων.


1) Ως προς το πρώτο θέμα της θεατρικής παράστασης η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ πρότειναν κατά κύριο λόγο  την παράσταση «Τα καινούρια ρούχα του βασιλιά από τον θίασο «Παράσταση» με οικονομικό κόστος 1300 ευρώ. Το βασικό κριτήριο αυτής της επιλογής τους ήταν κατά κύριο λόγο το χαμηλό κόστος της παράστασης αφού θα άφηνε ένα μεγάλο ποσοστό εσόδων στο σύλλογο. Εμείς ως Τελευταίο Θρανίο
προτείναμε την παράσταση «Μια γιορτή στου Νουριάν». Το κόστος βέβαια αυτής της παράστασης ήταν πιο ακριβό γύρω στα 1700 ευρώ αλλά θεωρήσαμε ότι μια θεατρική παράσταση που έχει δεχθεί πολλές αξιόλογες κριτικές θα την απολάμβαναν όλοι οι μαθητές των σχολείων μας. Άλλωστε όλοι οι μαθητές γνωρίζουν την υπόθεση του παραμυθιού που επιλέχθηκε και δεν θα υπάρχει καμιά έκπληξη γι’ αυτούς. Ναι,  κατανοούμε ότι αυτή η θεατρική παράσταση αποτελεί έσοδο για το σύλλογο, όμως θεωρούμε ότι θα μπορούσαν να μειώσουν άλλες δαπάνες (παιδικό χριστουγεννιάτικό χορό και χοροεσπερίδα) για να απολαύσουν οι μαθητές μας μια πολύ καλή παράσταση. Γι’ αυτούς τους λόγους λοιπόν καταψηφίσαμε την πρόταση των άλλων δυο παρατάξεων και εμείναμε στην πρότασή μας.



2) Ως προς το 2ο θέμα της συνδρομής προτείναμε να υπάρξει μια αναλογική συνδρομή ανάλογα με το μισθό κάθε συναδέλφου και οπωσδήποτε μειωμένο για όλους. Επειδή είναι μια απόφαση που δεν μπορεί να πάρει το Δ.Σ. του συλλόγου προτείναμε να τεθεί ως θέμα στην επόμενη γενική συνέλευση, καθώς μόνο αυτή μπορεί να πάρει τέτοιου είδους αποφάσεις. Η ΠΑΣΚ  πρότεινε να τεθεί το θέμα στο συνέδριο της ΔΟΕ τον Ιούνιο έτσι ώστε το δευτεροβάθμιο όργανο να αποφασίσει για περαιτέρω μείωση ενώ η ΔΑΚΕ συμφώνησε να συζητηθεί στην επόμενη γενική συνέλευση του συλλόγου. Πληροφοριακά η ΔΟΕ τον Ιούνιο αποφάσισε μείωση της συνδρομής από 45ευρω σε 38ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις τα 11 ευρώ μένουν στον τοπικό μας σύλλογο και τα υπόλοιπα στέλνονται στη ΔΟΕ, ποσό που το βρίσκουμε τεράστιο με δεδομένη την οικονομική κατάσταση.

3) Ένα θέμα που το θεωρήσαμε απλό και  βοηθητικό για την ενημέρωση των συναδέλφων προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στους συναδέλφους των άλλων δύο παρατάξεων. Προτείναμε σε κάθε σχολείο να υπάρχει ένας συνάδελφος – σύνδεσμος ώστε να ενημερώνει τους συναδέλφους του σχολείου του για τα mail  που στέλνει ο σύλλογος σε περίπτωση που οι συνάδελφοί του δεν έχουν ενημερωθεί για τις δράσεις του συλλόγου μας. Και όχι μόνο! Ένας σύνδεσμος μπορεί να υπενθυμίσει μια κινητοποίηση, μια γενική συνέλευση. Το να εκτυπώνονται τα mail και να αναρτώνται στο σχολείο, δεν συνεπάγεται ενημέρωση. Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ θεώρησε ότι με αυτό τον τρόπο απαξιώνονται οι διευθυντές  που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι υπεύθυνοι για την αλληλογραφία του σχολείου. Η πρότασή μας δεν πέρασε. Αυτό που προσπαθήσαμε να διεκδικήσουμε ήταν τη διασφάλιση ότι όλοι οι συνάδελφοι θα μπορέσουν να είναι ενήμεροι για τις δράσεις του συλλόγου και όχι να απαξιώσουμε κανένα.

4) Το επόμενο θέμα που προτείναμε ήταν κατά την αποστολή Δελτίων Τύπου από το Σύλλογο να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να μην υπάρχουν φωτογραφίες με τα μέλη του Δ.Σ. Η άποψή μας είναι ότι εκπροσωπούμε τους συναδέλφους και όχι τον εαυτό μας και έτσι πρέπει να αποφεύγουμε την προσωπική μας προβολή, η οποία έχει στοιχίσει πολλά στην εικόνα των συνδικαλιστών. Προς ενίσχυση των ανωτέρω προτείναμε την αποστολή επιστολής στα Μ.Μ.Ε. ζητώντας τη μη δημοσίευση φωτογραφιών των μελών του Δ.Σ., αλλά μόνον τέτοιων που να αναδεικνύουν την κάθε  δραστηριότητα του Συλλόγου. Αυτό το θέμα δημιούργησε εκρηκτική κατάσταση με εκφράσεις του τύπου σταλινική λογοκρισία και δεν ψηφίστηκε. Επιμένουμε στην ανάγκη για μια άλλου είδους σχέση με τη δημοσιότητα όλων μας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τακτικές συνεδριάσεις του Δ.Σ. του συλλόγου γίνονται την πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα και ότι κάθε συνάδελφος μπορεί να τις παρακολουθήσει εάν επιθυμεί. Ο καθένας μας πρέπει να ενεργοποιηθεί και να συμμετάσχει στις διαδικασίες του συλλόγου για να έχει και άμεση ενημέρωση για τα όσα αποφασίζονται  γι΄ αυτόν, χωρίς αυτόν.

Από το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Τα μέλη  στο Δ.Σ. του Συλλόγου
Γοδέβενου Ελένη
Καλαθέρη Μαγδαληνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.