Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Το Τελευταίο Θρανίο καταδικάζει την άδικη δίωξη των δύο συναδελφισσών εκπαιδευτικών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας, που παραπέμπονται σε πειθαρχικό συμβούλιο, γιατί διεκδικούσαν την πρόσληψη αναπληρωτή εκπαιδευτικού αντί για συγχώνευση τμημάτων και μάλιστα σε περίοδο πανδημίας. Οι συναδέλφισσες υπερασπίστηκαν το δικαίωμα των μαθητών να έχουν τον εκπαιδευτικό τους στην τάξη από την αρχή της χρονιάς, άσκησαν το νόμιμο δικαίωμά τους να ενημερωθούν γραπτά για τις αποφάσεις της διοίκησης, προσπάθησαν να ασκήσουν τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα μέσα από το σωματείο τους.

Το Υπουργείο Παιδείας και οι Δ/νσεις Εκπαίδευσης φαίνεται να βολεύονται να μην μετρούν τα παιδιά που σημειώνουν πολλές ή συνεχόμενες απουσίες, όπως τα Ρομά παιδιά αυτού του σχολείου. Επιλέγουν να συνενώνουν τμήματα εξαφανίζοντάς τα, αντί να προσπαθήσουν με τις απαραίτητες ενέργειες να τα εντάξουν ομαλά στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Καταδικάζουμε τη στάση των μελών των παρατάξεων της ΔΗ.ΣΥ και της ΔΑΚΕ στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας που αρνήθηκαν να πάρουν ξεκάθαρη θέση πάνω στο παρόν ζήτημα.

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες να μην επιτρέψουμε να επιβληθεί καθεστώς τρόμου στα σχολεία μας! Οι εκπαιδευτικοί έχουν φωνή και αυτή δεν πρέπει να φιμωθεί. Αποτελεί προσβολή προς τους χιλιάδες συναδέλφους, που εδώ και δύο χρόνια δίνουν τη μάχη να κρατήσουν όρθια τα σχολεία, χωρίς καμία στήριξη, να σέρνονται στο τέλος και στα πειθαρχικά, επειδή διεκδικούν τα αυτονόητα.

Συμπαραστεκόμαστε στις συναδέλφισσες και σας καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της Α/θμιας Εκπαίδευσης την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου και ώρα 13.30.

Όχι άλλη απάθεια! Κανείς μόνος του στις δύσκολες εποχές που ζούμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.