Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

Μην ξεχνάς συνάδελφε...Στη λήθη σου ποντάρουν...

 

Nick Paleologos / SOOC

Αναδημοσίευση από την Αλφαβήτα
Άρθρο της Αλεξάνδρας Θαλασσινού
Δασκάλας
Προέδρου ΣΕΠΕ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κύμης
Μέλους του Τελευταίου Θρανίου

Συνάδελφε/-ισσα εκπαιδευτικέ….

Μην ξεχνάς τις διαθεσιμότητες απολύσεις των 2.500 συναδέλφων μας στα ΕΠΑΛ το 2014 και την τότε επιχειρούμενη τιμωρητική αξιολόγηση Μητσοτάκη….

Μην ξεχνάς την επιστράτευση των απεργών συναδέλφων μας της Β’/θμιας τότε…

Μην ξεχνάς τις ηλεκτρονικές εκλογές-παρωδία για τα υπηρεσιακά συμβούλια που δε διασφάλιζαν τη διαύγεια και τη διαφάνεια και στόχο είχαν το να «νοιώθει ο καθένας μόνος του» και όχι ως μέλος του Συλλόγου του…..

Μην ξεχνάς ότι σε έχουν υποβάλει σε ένα ατέρμονο κυνήγι χαρτιών για να διοριστείς ενώ θα έπρεπε να μπορείς να διοριστείς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία…

Μην ξεχνάς ότι για 10 χρόνια δεν έγινε κανένας μόνιμος διορισμός…..

Μην ξεχνάς ότι έχουν εξισώσει το πτυχίο του ΑΕΙ με αυτό των κολεγίων….

Μην ξεχνάς ότι έβαλαν την Αστυνομία μέσα στα Πανεπιστήμια….

Μην ξεχνάς ότι από το 2009 που μπήκαμε στην οικονομική κρίση οι μισθοί μας δεν επανήλθαν ποτέ ….

Μην ξεχνάς την κατηγοριοποιητική αξιολόγηση σχολείων και την εκδικητική διάθεση του Υπουργείου που μας έχει σύρει τρεις φορές στα δικαστήρια….

Μην ξεχνάς τον αντεργατικό Νόμο Χατζηδάκη που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και στόχο έχει να διαλύσει τα σωματεία και τους Συλλόγους και να καταστρατηγήσει όσα εργασιακά δικαιώματα μας έχουν μείνει….

Μην ξεχνάς ότι για πρώτη φορά δε μας χορηγούν άδεια εντός εργασιακού ωραρίου για να πραγματοποιήσουμε τη γενική μας συνέλευση και τις εκλογές….

Μην ξεχνάς πόσα παιδιά αποκλείστηκαν από την τηλεκπαίδευση και πόσο με το δικό σου μεράκι και προσπάθεια έγινε η τηλεκπαίδευση χωρίς επιμόρφωση από το Υπουργείο, χωρίς χορήγηση ταμπλετών, έχοντας μάλιστα η Υπουργός παρανομήσει αφού χάρισε τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα εκπαιδευτικών και μαθητών στην ιδιωτική εταιρεία Cisco……

Μην ξεχνάς ότι επιχείρησε να μετατρέψει τη σχολική τάξη σε reality show τύπου Big Brother με τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος….

Μην ξεχνάς τα εργαστήρια δεξιοτήτων που σου επέβαλαν να κάνεις φέτος και τη γενικότερη γραφειοκρατία που σε έχει εξαντλήσει….

Μην ξεχνάς την επερχόμενη τιμωρητική ατομική αξιολόγηση…..

Μην ξεχνάς τους μαθητές μας που ακόμη δε μεταφέρονται εξαιτίας της ολιγωρίας της Περιφέρειας…

Μην ξεχνάς τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν ακόμη στα σχολεία….

Μην ξεχνάς τους υποβιβασμούς και τις καταργήσεις των σχολικών μονάδων που έχουν εισηγηθεί για το επόμενο σχολικό έτος, εν μέσω πανδημίας, χωρίς μειώσεις μαθητών και χωρίς καμία ευαισθησία για τα σχολεία της πυρόπληκτης Βόρειας Εύβοιας (θα χαθούν 7 οργανικές θέσεις στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου και 48 συνολικά οργανικές θέσεις στην Εύβοια!!)

Μην ξεχνάς την υποχρηματοδότηση της Παιδείας και κατά συνέπεια και των Σχολικών Επιτροπών που δυσκολεύονται ολοένα κα περισσότερο να καλύψουν επαρκώς τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, τα καύσιμα, τα κτιριακά προβλήματα, κτλ…

Μην ξεχνάς ότι δεν έλαβαν κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων μες στην πανδημία (ούτε περισσότερα διαγνωστικά τεστ, ούτε 15άρια το πολύ τμήματα και πρόσληψη περισσότερων εκπαιδευτικών, ούτε πρόσληψη περισσότερων σχολικών καθαριστριών και καθιέρωση του παράλογου μέτρου 50% +1 κρούσματα για να κλείσει τμήμα…)

Μην ξεχνάς…Στη λήθη σου ποντάρουν….

Θυμήσου τον εαυτό σου ή τους συναδέλφους σου που για ασήμαντο παιδαγωγικά και υπηρεσιακά λόγο χρειάστηκε να περάσουν ΕΔΕ από την αυταρχική, απρόσωπη και άτεγκτη εκάστοτε διοίκηση (κουλούρια, κτλ)…

Θυμήσου ότι θεώρησαν ότι δεν έχουμε ίσα δικαιώματα οι μόνιμοι με τους αναπληρωτές και πόσο έχουν αδικηθεί και αντιμετωπιστεί με αυταρχισμό συναδέλφισσες εγκυμονούσες μες στα σχολεία….

Θυμήσου ότι πλειοψηφική απόφαση συλλόγου διδασκόντων (που συνιστά το κυρίαρχο όργανο λήψης αποφάσεων στα σχολεία ακόμη) δεν έχει εφαρμοστεί από Διευθυντή….

Θυμήσου όταν δέχτηκες βία (σωματική ή λεκτική) μέσα στο σχολείο….

Θυμήσου ότι δεν είσαι μόνος/μόνη….

Θυμήσου ότι υπάρχει Σύλλογος κι ότι για να συνεχίσει να υπάρχει (όχι μόνο όταν τον χρειάζεσαι εσύ αλλά πάντα γιατί πάντα κάποιος και κάποια θα τον χρειαστεί) και να αντιστέκεται σε οποιαδήποτε πρακτική διαλύει το δημόσιο δωρεάν δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο, χρειάζεται να αφιερώσεις λίγο από τον ελάχιστο προσωπικό σου χρόνο, να έρθεις, να ειδωθείς με τους συναδέλφους σου, να συμμετάσχεις στη γενική συνέλευση, να σπάσεις τη σιωπή σου, να μιλήσεις, να εκφράσεις τη γνώμη σου στο διάλογο με τους συναδέλφους σου, να συμμετάσχεις στη λήψη αποφάσεων και στις εκλογικές διαδικασίες…..

«Όταν οι ναζιστές ήρθαν για να πάρουν τους κομμουνιστές, σιώπησα επειδή δεν ήμουν κομμουνιστής.

Όταν φυλάκισαν τους σοσιαλδημοκράτες, σιώπησα γιατί δεν ήμουν σοσιαλδημοκράτης.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους συνδικαλιστές, σιώπησα γιατί δεν ήμουν συνδικαλιστής.

Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβαίους σιώπησα γιατί δεν ήμουν Εβραίος.

Όταν ήρθαν να συλλάβουν εμένα, δεν υπήρχε πια κανείς για να διαμαρτυρηθεί».

Martin Niemoeller (1892-1984)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.