Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Παράταση σχολικού έτους.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

Δυστυχώς, ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλά, όπως πάντα, όχι όλες και όλοι με τον ίδιο τρόπο. Δεν αναφερόμαστε προφανώς στην προσωπική υποκειμενικότητα (ελπίζουμε να μην απειληθεί κι αυτή από ιό) αλλά στις πραγματικές συνθήκες ζωής καθεμιάς και καθενός. 

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ως άλλη Αντουανέτα, είναι μακριά από την καθημερινότητα χιλιάδων παιδιών που, μεταξύ άλλων και πολύ πιο σοβαρών ελλείψεων, έχουν μαθησιακές ή άλλες δυσκολίες, ζουν σε σπίτια ή καταυλισμούς χωρίς υπολογιστές, σύνδεση στο διαδίκτυο, ανθρώπους να μπορούν να τα υποστηρίξουν στις καινούργιες μορφές εκπαίδευσης… Τα παιδιά που θα βρεθούν εκτός αυτής της διαδικασίας είναι τα παιδιά των κατώτερων στρωμάτων. Οι γονείς τους είναι αυτοί που θα το εκλάβουν όλο αυτό ως προσωπική τους αποτυχία κι έλλειψη, επιβαρύνοντας τη δοκιμαζόμενη αντοχή τους. Άδικο! 

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προσποιείται πως δε γνωρίζει ότι όλοι και όλες οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν την απαραίτητη τεχνογνωσία γιατί ποτέ δεν επιμορφώθηκαν όλες και όλοι από αυτό. 

Δυστυχώς, δεν κατάλαβαν ότι σε κατάσταση εξαίρεσης, όπως αυτή που ζούμε, δεν είναι καιρός για επίδειξη καινοτομιών! Και μάλιστα όταν δεν έχεις φροντίσει να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή. 

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αποδεικνύει η εκπαιδευτική κοινότητα ότι δεν έχει αρραγείς δεσμούς. Οι “άριστοι” έσπευσαν να ανταποκριθούν στα κελεύσματα του ΥΠΑΙΘ και να δρέψουν τις δάφνες … της αξιολόγησης; 

Το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ προτείνει παράταση του διδακτικού έτους με εξορθολογισμό της ύλης και άλλα μέτρα, πιθανότατα, που όμως δε θα επιτρέψουν τον αποκλεισμό κανενός παιδιού από τη μαθησιακή διαδικασία της τάξης. Μόνο έτσι θα δεχτούν όλα τα παιδιά την κατάλληλη ψυχοπαιδαγωγική, γνωστική και κοινωνικοπολιτισμική στήριξη που επιβάλλεται να έχουν. 

Ευτυχώς, ένα παιδί τρέχει ακόμα ανέμελο στα χωράφια και φωνάζει: Πάτερ, ἄφες αὐτοῖς˙ οὐ γὰρ οἴδασι τί ποιοῦσι. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 
19/3/2020 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.