Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Προβλήματα και προβληματισμοί.




ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Συνάδελφοι και συναδέλφισσες «Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!»

Αρχικά:
Μετά από 20 ημέρες μαθημάτων τα  κενά παραμένουν, σχολεία υποβαθμίζονται  (π.χ. Βατώντας και Πισσώνας), σχολεία αναστέλλουν τη λειτουργία τους (Κωφών) τα περισσότερα ολοήμερα υπολειτουργούν. Νέα τμήματα  ένταξης δεν ιδρύονται, ώρες για να διατεθούν για υπεύθυνους Σχολικής Βιβλιοθήκης δεν περισσεύουν στα περισσότερα σχολεία. Και το  Υπουργείο, ακολουθώντας τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής συζητά για τον αριθμό μαθητών ανά τάξη και τις ώρες εργασίας των εκπαιδευτικών.

Ενδεικτικά:
Μετά από χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Κωφών και Βαρηκόων Χαλκίδας αυτό το σχολικό έτος η ΔιεύθυνσηΠρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευβοίας αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του. Αποτέλεσμα της πράξης αυτής οι παλιοί μαθητές να φοιτούν στα Γενικά Δημοτικά Σχολεία χωρίς καμία υποστήριξη και οι νέοι μαθητές με τους γονείς τους σε κατάσταση απελπισίας να γίνονται μπαλάκι μεταξύ της Πρωτοβάθμιας και διαφόρων σχολείων. 
Το Τελευταίο Θρανίο αναρωτιέται με ποια λογική μπήκε λουκέτο σε αυτό το σχολείο (τη λογική των περικοπών;) και ποια ήταν η στάση των δύο αιρετών του κλάδου μας  που υποτίθεται ότι είναι εκεί για να προασπίζονται τα δικαιώματα των συναδέλφων και των μαθητών τους;
Επιστροφή στην κανονικότητα λοιπόν….στο κλείσιμο σχολείων, στην κατάργηση οργανικών θέσεων εκπαιδευτικών, στη στέρηση εκπαίδευσης για όσους δεν είναι άριστοι…..
Άντε και στην αξιολόγηση και απόλυση (ξέρει καλά τη συνταγή ο νυν πρωθυπουργός)…

Ενημερωτικά:
Αναμένοντας  την τοποθέτηση των νέων συναδέλφων αναπληρωτών θυμίζουμε ότι το Τελευταίο Θρανίο χρόνια τώρα επιμένει για την υποχρέωση της Διεύθυνσης να αναρτά όλα τα κενά και να είναι γνωστά τουλάχιστον  μία ημέρα πριν στους υποψήφιους για τοποθέτηση. Εγγράφως καταθέσαμε την άποψή μας αυτή στο ΠΥΣΠΕ από την 1/12/2017 (http://teleftaio-thranio.blogspot.com/2017/12/blog-post_3.html) και τότε μόνο λοιδορηθήκαμε.

Καταληκτικά:
Το Τελευταίο Θρανίο εύχεται σε όλους τους συναδέλφους και συναδέλφισσες μια καλή, δημιουργική, ανατρεπτική και γεμάτη σχολική χρονιά!
Το Τελευταίο Θρανίο σας θέλει δίπλα του και δίπλα στον Σύλλογο, ενεργούς και ενεργές σε κάθε συλλογική διαδικασία και κινητοποίηση. 

Χαλκίδα 29/9/2019
Τελευταίο Θρανίο

teleftaiathrania@gmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.