Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕΤ’ΕΜΠΟΔΙΩΝ



20 Σεπτέμβρη κι οι ελλείψεις στα σχολεία του νομού μεγάλες και σοβαρές. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η Δ/νση Π.Ε. Ν. Εύβοιας στη ΔΟΕ σε όλο τον νομό λείπουν περίπου 80 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων , 4030 σε όλη την Ελλάδα. 

Αλήθεια, για ποια «κανονικότητα» μιλάμε;; Δεν μπορεί κανείς να υπερηφανεύεται για την «επιτυχία» του υπουργείου. Δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής , όταν τάξεις ή τμήματα παραμένουν χωρίς Νηπιαγωγό ή Δάσκαλο! Ποιος μπορεί να λέει ότι όλα «βαίνουν» καλώς , όταν τα περισσότερα ολοήμερα δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν με μισές μέρες και ώρες; Βέβαια, για την πρωινή ζώνη-πρόωρη υποδοχή , ούτε λόγος!! Αμφίβολο είναι αν υπάρχει σε ελάχιστα σχολεία… 

Για ποια μείωση των μαθητών στην Α΄ τάξη μπορεί να μιλήσει το υπουργείο τη στιγμή που φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις τον αριθμό 25 , εφόσον ο νόμος δίνει το περιθώριο αυτό;; 

Συναδέλφισσες- συνάδελφοι, ομαλή έναρξη σχολικής χρονιάς για μας σημαίνει: 

· Μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών σύμφωνα με τη θέση του κλάδου 

· Ίσα εργατικά ,ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα σε μόνιμους και αναπληρωτές 

· Πλήρης στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων όλου του νομού για την ισότιμη εκπαίδευση όλων των παιδιών. 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

Λ. ΓΙΑΝΝΟΥΧΟΣ                                            ΕΦΗ ΒΑΡΒΑΡΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.