Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Η μεζούρα.


«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας»
Άμλετ, Σαίξπηρ.


Η συνέλευση της περασμένης Τετάρτης μύριζε παραίτηση και αδιαφορία. Η συνέχιση των μνημονιακών πολιτικών, και στον χώρο της εκπαίδευσης, δικαιώνει άραγε την απουσία μας από τις γενικές συνελεύσεις;
Τα σοβαρά προβλήματα δεν συζητήθηκαν επί της ουσίας. Όταν μάλιστα μέλη του Τ.Θ. έθεσαν το θέμα του μεγάλου αριθμού των προκαταρκτικών που γίνονται αλλά και του πώς θα μπορούσαν να περιοριστούν, η αντίδραση του αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Α. Α. ήταν τουλάχιστον λυπηρή.  Ούτε λίγο ούτε πολύ ειρωνεύτηκε την αγωνία μας με φράσεις του τύπου «θέλετε να πάρουμε και μεζούρα να μετράμε πόσες γίνονται...». Και αν δε σέβεται την εντολή των συναδέλφων του για την υπεράσπισή τους, τότε ποιος θα το κάνει. Δεν δίστασε, μάλιστα, να προβεί και σε σεξιστικά σχόλια και, τελικά, να τινάξει στον αέρα τη συζήτηση που προσπαθούσαμε να γίνει μεταξύ των λίγων που παρευρίσκονταν. Θα αναπολεί φαίνεται τις παλιές καλές μέρες των απολύσεων επί συγκυβέρνησης  Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, όταν ως κυβερνητικός συνδικαλιστής  αγωνιζόταν  για... γιατί άραγε;
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,  το Τελευταίο Θρανίο  επιμένει να σας περιμένει στις γενικές συνελεύσεις και στις ανοιχτές συναντήσεις που κάνει για να συζητήσουμε για τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης σε καιρούς μνημονίων και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

Χαλκίδα 21/2/2017
ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.