Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Ιουνίου - παράσταση διαμαρτυρίας

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η παράνοια της κυβέρνησης τσακίζει την λογική , επιτρέποντας στο φανερά εσφαλμένο να καθιερώνεται σαν απολύτως ορθό.

Καταλήγουμε λοιπόν αντί να παλεύουμε για το επιπλέον, λύνοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την Εκπαίδευση εδώ και χρόνια, να παλεύουμε για το αυτονόητο, την ύπαρξη δηλαδή του δημόσιου σχολείου. 
Ο μεσαίωνας του παραλογισμού στις πράξεις αυτής της πολιτικής ηγεσίας , οι ρουκέτες για μεταρρυθμίσεις κενού περιεχομένου και σχεδιασμού έχουν ένα και μοναδικό κεντρικό πυρήνα «την ορθολογική κατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού και την εξοικονόμηση δαπανών» όπως ξεκάθαρα αναφέρεται στην αιτιολόγηση αυτής της ρύθμισης.
Αποφάσισαν να θυσιάσουν το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση κλείνοντας σχολεία, καταδικάζοντας τα παιδιά της περιφέρειας, δημιουργώντας κοινωνικές ανισότητες, διαλύοντας τη βάση της εκπαίδευσης που είναι το νηπιαγωγείο, ενισχύοντας την ιδιωτική εκπαίδευση. 

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου συνάντησαν, όμως, τη δυναμική αντίδραση του εκπαιδευτικού κινήματος. Οι κινητοποιήσεις και η ανάδειξη του ζητήματος στην κοινωνία οδήγησαν την πολιτική ηγεσία σε αναδίπλωση. Αποδείχτηκε περίτρανα ότι όταν ο κλάδος διεκδικεί ενωμένος και δυναμικά κατακτά νίκες.
Οι κινητοποιήσεις που εξήγγειλε και πραγματοποίησε η Δ.Ο.Ε. μέχρι σήμερα, το κάλεσμά της στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 4-6-2016 στις 17.30 στα Προπύλαια και η κήρυξη 24ωρης απεργίας στις 8 Ιουνίου με τη συγκέντρωση 12.30 στα Προπύλαια και την πορεία προς τη Βουλή, έχουν ήδη αποφέρει τους πρώτους καρπούς. Το Υπουργείο Παιδείας υπό πανικό προχωρά σε συνεχείς τροποποιήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να υπάρχουν για να εγγραφεί μαθητής στο ολοήμερο δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο και κάνει βήματα υποχώρησης στο θέμα της πρωινής ζώνης 7π.μ.- 8π.μ. (δίχως βέβαια να αίρεται το γεγονός του αποκλεισμού πλήθους μαθητών από τις δομές του ολοήμερου σχολείου).

Νίκη, σ’ έναν πρώτο βαθμό, είναι και αυτό που συμβαίνει αυτές τις ημέρες σε σχέση με τις εγγραφές μαθητών στα ολοήμερα τμήματα. Αν η εξαγγελία κινητοποιήσεων είναι ικανή να δημιουργεί αποτελέσματα, η επιτυχία των κινητοποιήσεων είναι σίγουρο ότι θα φέρει νίκες. Μας μένουν ακόμα πολλά να διεκδικήσουμε:

• Μαζικούς μόνιμους διορισμούς – άμεση πραγματοποίηση όλων των μόνιμων διορισμών που έχει ανάγκη η εκπαίδευση και υποσχόταν ο Υπουργός μέχρι πριν λίγο χρονικό διάστημα.

• Το μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών γενικής και ειδικής αγωγής τώρα.

• Το να μην υπάρξει καμία απόλυση αναπληρωτή, κανείς εκπαιδευτικός στην ανεργία.

• Την απόσυρση της Υπουργικής Απόφασης για το φερόμενο ως «Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου». Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο Σχολείο

• Την απόσυρση της διάταξης που ψηφίστηκε για τα νηπιαγωγεία.

• Την απόδοση των οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων,

Καταδικάζουμε τις προσχηματικές τους διαβουλεύσεις περί ανάπτυξης, τις λαϊκίστικες δηλώσεις τους για διάλογο, καθώς καμία ανάπτυξη δεν μπορεί να σταθεί με υποβάθμιση της παιδείας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην απεργιακή κινητοποίηση στις 8 Ιουνίου και στην παράσταση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία της Α/θμιας Εκπ/σης του Νομού Εύβοιας.

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.