Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας


Αίτημα των Αιρετών ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας της Κίνησης Εκπαιδευτικών  Εν Δράσει   Κατσαρού Χρήστου και Αρβανίτη Τάσου

ΠΡΟΣ : Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων  κ. Αριστείδη Μπαλτά, και αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουράκη Αναστάσιο.

ΘΕΜΑ : Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και γραφεία

Οι Εκπαιδευτικοί Εν Δράσει  ως κίνηση σταθερή και πιστή στις προγραμματικές της αρχές  και στο διεκδικητικό της  πλαίσιο  κατέθεσε  κείμενο  στην  5η Συνεδρίαση του ΑΠΥΣΠΕ Στερεάς Ελλάδας για το θέμα των αποσπάσεων, όπου εκφράζει τις αρχές της, τη διαφωνία της, τη πρότασή της  και τη τελική στάση της.
Συμφωνούμε  όλοι με την παρακάτω αρχή : ο εκπαιδευτικός πρέπει να είναι στη τάξη.  Συμφωνούμε  όμως και με την αρχή ότι εφόσον όλοι οι φορείς του ΥΠΟΠΑΙΘ  στελεχώνονται και με εκπαιδευτικούς αυτό πρέπει να γίνεται όχι με ρουσφετολογικές  διαδικασίες αλλά με κριτήρια μοριοδότησης  (με πίνακα όπως στις μεταθέσεις, αποσπάσεις-βελτιώσεις κ.λ.π).                                                                                                                    
Πάγιο αίτημα  διαχρονικά είναι η μοριοδότηση με τα κριτήρια των μεταθέσεων (προϋπηρεσία, κοινωνικά και τυπικά κριτήρια, ειδικοί λόγοι).
Επίσης θεωρούμε απαράδεκτο να ισχύει έκθεση αξιολόγησης από τον Διευθυντή Εκπαίδευσης των οικείων ΠΥΣΠΕ ο οποίος αποδεδειγμένα στηρίζεται σε υποκειμενικά κριτήρια δημιουργώντας διακρίσεις μεταξύ των συναδέλφων εκπαιδευτικών. 
Βάσει των παραπάνω και σύμφωνα με τις αρχές της κίνησής μας  είναι αδύνατο να μπούμε στη διαδικασία επιλογής ή απόρριψης συναδέλφων που θα στελεχώσουν τους φορείς και τα Γραφεία.
Καλούμε λοιπόν έστω κι αυτή τη στιγμή τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Διευθυντές να εισηγηθούν από κοινού στο Υπουργείο και στον Υπουργό Παιδείας μια νέα αξιοκρατική διαδικασία αποσπάσεων εκπαιδευτικών στα Γραφεία και στους Φορείς.
Από τη μεριά μας δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία για όλους τους παραπάνω λόγους και παρακαλούμε η θέση μας για το συγκεκριμένο θέμα να καταγραφεί στα πρακτικά του ΑΠΥΣΠΕ. 


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.