Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Μην το χάσετε!

Από το Θέατρο Χαλκίδας παρουσιάζεται στην καλοκαιρινή του παράσταση το "Παραμύθι χωρίς όνομα" του Ιάκωβου Καμπανέλλη. Όσοι και όσες δεν είδατε ακόμα την παράσταση, μην τη χάσετε. Απομένει το τελευταίο τριήμερο παραστάσεων την Παρασκευή 25, το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιουλίου. 
Η σκηνοθεσία της Μαρίας Βαρδάκα, σκηνικά Μαίρης Μουρσελά, κοστούμια Βασιλικής Λευκούδη, μουσική επιμέλεια Μαίρης Χουλιέρη, διεύθυνση παραγωγής Ζωής Λιβανίου.
Στις 9:30  στο θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος (όρμος μικρό Βαθύ) δίπλα στις εγκαταστάσεις της ΑΓΕΤ.

 
«Το παραμύθι χωρίς όνομα» Υπόθεση
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα που είχε έναν βασιλιά που δεν αγαπούσε πολύ την εργασία. Ο βασιλιάς αυτός βασίλεψε για πολλά χρόνια, ώσπου το βασίλειό του περιήλθε σε άθλια κατάσταση. Μη μπορώντας πια να αντιμετωπίσει τα οικονομικά προβλήματα που προέκυπταν από την αδράνεια, ο βασιλιάς έστειλε για πολλοστή φορά απεσταλμένο να ζητήσει δάνειο από το εξωτερικό, από τον πλούσιο «θείο», για να σωθεί η χώρα. Όμως αυτή τη φορά ο θείος απαντά ότι δεν θα στείλει χρήματα για να τα φάνε όπως και τις προηγούμενες φορές, αλλά θα έρθει ο ίδιος με το στρατό του για να βάλει οριστικά τάξη στη χώρα. Την επιστολή - ανακοίνωση της στρατιωτικής επέλασης τη συνοδεύει με μια γαϊδουροκεφαλή, σύμβολο μιας εξευτελιστικής πρόκλησης προς το βασιλιά και το λαό του.
Σε αυτή τη χυδαία πρόκληση θα αντιδράσει ο νεαρός Πρίγκιπας που θα προσπαθήσει να ξεσηκώσει τον παραιτημένο και εξαθλιωμένο λαό να τον ακολουθήσει, ώστε να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις επεκτατικές τάσεις του θείου. Μετά από πολλές δυσκολίες θα καταφέρουν να νικήσουν και το παραμύθι του Καμπανέλλη θα έχει αίσιο τέλος. 
Το «Παραμύθι χωρίς όνομα», ένα από τα πιο αγαπητά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη, είναι βασισμένο στο ομώνυμο αφήγημα της Πηνελόπης Δέλτα. Ο μύθος του αποτελεί πασιφανώς αλληγορία για την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται καθημαγμένη από τα διάφορα πολιτικά και κοινωνικά δεινά και δίνει την ευκαιρία στον συγγραφέα να προσεγγίσει την νεοελληνική πραγματικότητα και τα προβλήματά της. Έτσι, μέσα από την επιστράτευση για πόλεμο που ετοιμάζει η χώρα, σατιρίζει το πώς διοικείται ο τόπος και τον τρόπο που αντιδρά ο λαός.
Παρότι το έργο είναι γραμμένο στα 1959 η αντιστοιχία του με τη σημερινή κατάσταση του τόπου μας είναι σχεδόν ανατριχιαστική και γι’ αυτό θεωρήσαμε ότι είναι μεγάλη πρόκληση να επιλέξουμε το συγκεκριμένο έργο για την καλοκαιρινή παράσταση του Θεάτρου Χαλκίδας.

Παίζουν (με τη σειρά που εμφανίζονται)
Πολύκαρπος: Κώστας Μωϋσίδης
Πρίγκιπας: Γιώργος Μπένος
Βασίλισσα: Άννα Οταπασίδου
Βασιλιάς: Κώστας Ντεγιάννης
Μαρία: Κατερίνα Ζάκκα
Κικίτσα: Μίνα Βαμβάκου
Αθηνά: Ευρώπη Ευαγγελοπούλου
Πατριώτης Α: Παναγιώτης Τζαφέρης
Μάρθα: Εύη Χειμώνα
Αντριανή: Βούλα Κοκονού
Μάχη: Σουζάννα Ζαχαριάδου
Νικόλας: Νίκος Αγγελάκης
Βασούλα: Ειρήνη Καράβα
Πατριώτης Β: Βαγγέλης Τσουκαλάς
Δικαστίνα: Ελένη Αλεξανδρή
Φτωχομάνα: Βιβή Χαλκιά
Σιδεράς: Γιώργος Ανδριώτης
Θεοδώρα: Κατερίνα Σουάνη
Κουτσός: Κώστας Καλόγηρος
Μονοχέρης: Παναγιώτης Τζαφέρης
Δάσκαλος: Βαγγέλης Τσουκαλάς

Η τιμή εισιτηρίου είναι 10 ευρώ για ανέργους, μαθητές-φοιτητές- παιδιά 5 ευρώ
Θα υπάρχει όπως κάθε χρόνο λεωφορείο του δήμου που θα μεταφέρει τους θεατές από το κέντρο της πόλης στο χώρο του θεάτρου, ώρα αναχώρησης 8:30 από την πλατεία του Αγίου Νικολάου (αγάλματα) και επιστροφή από το θέατρο 11:30 ΧΩΡΙΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.
Στο χώρο λειτουργεί  κυλικείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.