Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Και αύριο τα ίδια



Σήμερα  ήταν η πρώτη ημέρα υλοποίησης των, κατά τόπους, σεμιναρίων του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την εφαρμογή της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών από τους Διευθυντές και Διευθύντριες Σχολικών Μονάδων. 
Η παρουσία ικανού (όχι μεγάλου) αριθμού εκπαιδευτικών, οι οποίοι έκαναν τρίωρη στάση εργασίας, οδήγησε  στην αποτυχία της πραγματοποίησης του σεμιναρίου. Οι υποψήφιοι διευθυντές και διευθύντριες ήταν εκεί, έξω από το 7ο σχολείο Χαλκίδας, περιμένοντας τις εξελίξεις. Δεν δημιουργήθηκε κανένα επεισόδιο και όλα έληξαν ομαλά. Δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς δήλωσαν συμμετοχή στην 48ωρη απεργία που κήρυξε η ΔΟΕ για να καλύψει τη μη συμμετοχή τους στο σεμινάριο. 
Ακούστηκε ότι η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης πίεζε για την πραγματοποίηση του σεμιναρίου και απειλούσε με την πιθανή παρουσία Εισαγγελέα. Δεν έγινε κάτι τέτοιο, αλλά ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί αύριο.
Έτσι καλούμε όλους και όλες τους/τις  συναδέλφους να είναι και αύριο Τετάρτη 28 Μαΐου και την επόμενη Δευτέρα και Τρίτη (2 και 3 Ιουνίου) έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας στις 9.00 το αργότερο. Όσοι πιο πολλοί, τόσο πιο δυνατοί. Για κάθε ημέρα σεμιναρίου υπάρχει προκήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας.  Ακόμη θυμίζουμε στους συναδέλφους διευθυντές και διευθύντριες τη δυνατότητα συμμετοχής στην 48ωρη απεργία. Μην καλύπτονται πίσω από την τάχα αδυναμία εισόδου στο κτίριο. 
Εμείς ως Τελευταίο Θρανίο γνωρίζουμε πως δεν σταματάμε με αυτόν τον τρόπο τα σχέδια του Υπουργείου για την εφαρμογή της Αξιολόγησης που έχουν σχεδιάσει. Όμως και το να μην αντιδράσουμε καθόλου και να μην επικοινωνήσουμε τις απόψεις μας με τους συναδέλφους μας Διευθυντές και Διευθύντριες, θεωρούμε πως είναι λάθος και οδηγεί σε ακόμα μία παραίτηση από την όποια δυνατότητα αντίδρασης. Έστω και μόνο το γεγονός ότι κάποιοι "συνάδελφοι" σήμερα ντράπηκαν και δεν μπήκαν, είναι μια μικρή ελπίδα για το πώς, αυτοί οι άνθρωποι,  θα κινηθούν στη συνέχεια.
Όλοι και αύριο έξω από το 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.