Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013


Επιθεωρητής Κλουζό





Η εκρίζωση της συντηρητικής νοοτροπίας που διακρίνει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας είναι άθλος εφάμιλλος με αυτούς του Ηρακλέους και ίσως εξηγεί την παράλογη εμπιστοσύνη που έδειξε και ενδεχομένως ακόμη δείχνει σε μια κυβέρνηση που συντίθεται από παλαιά και εκ των πραγμάτων, αν όχι δόλια, σίγουρα αποτυχημένα στελέχη.

Μια κυβέρνηση που για να συνεχίσει την ύπαρξη της εφάρμοσε το νεοεισαχθέν τρίπτυχο ηθικοσυναισθηματικό ιδεολόγημα: της συνενοχής (όλοι μαζί τα φάγαμε), του φόβου δια της απειλής και του παραδειγματισμού και "της ελπίδας", (το γνωστό φως στο τούνελ).
Μια κυβέρνηση που δεν διστάζει να ακολουθήσει ως ρωμαίος κατακτητής το δόγμα διαίρει και βασίλευε στρέφοντας την μια κοινωνική ομάδα ενάντια στην άλλη. Μια κυβέρνηση που εξακολουθεί να παίζει με τους ξένους συμμάχους της το προσυνεννοημένο παιχνίδι του ποντικού και της γάτας και ταυτόχρονα αποπροσανατολίζει δείχνοντας τους σαν τους κύριους υπεύθυνους για τα δεινά μας. 

Ένας ολόκληρος λαός βέβαια δεν "κουμαντάρεται" εύκολα χωρίς εσωτερικές συμμαχίες. Αν εξαιρέσει κανείς τους μεγαλοέχοντες που καρτερικά περιμένουν τη σειρά τους, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μερικές άλλες μικρές ομάδες, σημαντικός πυλώνας της είναι ο συνδικαλιστικός χώρος που ως τώρα, σε πείσμα των καιρών, δεν έχει χάσει κανένα από τα προνόμια του και ούτε πρόκειται όσο κυριαρχούν οι κυβερνοσυνδικαλιστές. 

Είδος ατελείωτο που εξαιτίας ίσως κάποιων εγγενών-κληρονομικών καταβολών ή και κάποιων αστάθμητων συγκυριών είναι οι μόνιμοι "νοικάρηδες" του κυβερνοχώρου διότι μόνο εκεί, και πολύ σωστά, νιώθουν ασφάλεια παρόμοια με εκείνη που παρέχει ο πυργοδεσπότης στους υπηρέτες του. 

Τους βλέπουμε να χρησιμοποιούν τον ίδιο συκοφαντικό λόγο με τα ινδάλματα τους (μπαχαλάκηδες, τυχοδιώκτες κ.α.). Τους ακούμε ξεδιάντροπα (το συναίσθημα βέβαια της ντροπής προϋποθέτει αγωγή και αξιοπρέπεια) να μας αποκαλούν ιδιοτελείς. Επειδή άραγε δεν δεχτήκαμε τη θέση του αντιπροέδρου με τα μικροευεργετήματα της ή μήπως επειδή προτείναμε την περικοπή της συνδρομής κατά το ήμισυ και απορρίφθηκε με το επιχείρημα-απειλή ότι θα μας διαγράψει η δοε ? Πώς άλλωστε θα βρεθούν τα σχεδόν δυο εκατομμύρια για την πολύτιμη λειτουργία της και τις δαπάνες των μεγαλοσυνδικαλιστών μας ? 

Έφτασαν μάλιστα στο έσχατο σημείο να απειλούν συναδέλφους μέσα στις γενικές συνελεύσεις ως ανώτεροι πειθαρχικοί παράγοντες. Εμ! είχαν βλέπετε απόλυτη ταύτιση από πάντοτε με το καθεστώς. Τι συμβαίνει όμως και αλλάζουν τα ιστορικά ονόματα των παρατάξεων τους? Τι συμβαίνει και το ύφος τους υπολείπεται εκείνου του παλιού αγέρωχου ύφους που στηριζόταν στην βεβαιότητα πως η ιστορία δε λοξοδρομεί ? 



Ο "κατ’ αυτούς" επιθεωρητής Κλουζό 
ή κατά κόσμο Αμανάτιος. 
Περαστικό μέλος του Δ.Σ. 
εκπροσωπώντας το τελευταίο θρανίο. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.