Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

 


Χαλκίδα 21/10/2020 

Κάθε σύγχρονη πολιτεία χρειάζεται να κατοχυρώνει και να διασφαλίζει σε όλους τους μαθητές με αναπηρία και Ειδικές Εκπαιδευτικές ανάγκες την υποστήριξη ώστε να προαχθούν σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά, κοινωνικά, ηθικά και αισθητικά στο βαθμό που οι δυνατότητές τους το επιτρέπουν στο σχολικό και κοινωνικό περιβάλλον, μέσα σε κλίμα ισοτιμίας, ελευθερίας, ασφάλειας και σεβασμού της προσωπικότητάς τους. 

Για να γίνει αυτό θα πρέπει η Ειδική Αγωγή να αντιμετωπίζεται όχι αποσπασματικά και αποκομμένα από την υπόλοιπη εκπαίδευση, αλλά αναπόσπαστο και λειτουργικό μέρος της υποχρεωτικής Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. 

Μια εκπαίδευση που δεν μπορεί να μείνει στους αριθμούς, αλλά στη δυσκολία και στην πολυαναπηρία. 

Χρέος όλων μας και κυρίως του Υπουργείου και των φορέων του είναι η ενίσχυση των Ειδικών Σχολείων και Ειδικών Νηπιαγωγείων με το εκπαιδευτικό προσωπικό που είναι απαραίτητο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Με κάθε τρόπο όλοι από τη θέση που ο καθένας κατέχει, να βοηθήσει σε αυτό και όχι να δημιουργεί προσκόμματα και δυσκολίες. Να αφήσουμε τους εκπαιδευτικούς να επιτελέσουν το έργο τους ανενόχλητοι, όπως αυτό πηγάζει από την επιστημονική τους κατάρτιση και την παιδαγωγική ελευθερία. 

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνει πως είναι καιρός η κυβέρνηση να σκύψει στην ειδική αγωγή. Να ακούσει επιτέλους τους εκπαιδευτικούς και να υιοθετήσει τις προτάσεις της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας. Πόσο μάλλον αυτή την εποχή, την εποχή του κορωνοϊού, οι δομές αυτές χρειάζονται ενίσχυση σε όλα τα πεδία (προσωπικό, καθαριότητα, μεταφορές, ολοήμερο). 

Η κατεύθυνση είναι μία: αποδοχή, ενσωμάτωση, ίσες ευκαιρίες, ένταξη και ενσυναίσθηση. 

Ο Πρόεδρος                                             Η Γραμματέας 
Λάμπρος Γιαννούχος                                Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.