Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στο Δημόσιο και με πτυχίο κολεγίου.Αναδημοσίευση από το TVXS.

Νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας κατατέθηκε στη Βουλή που προβλέπει τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ πτυχιούχων ιδιωτικών κολεγίων που είναι παραρτήματα αναγνωρισμένων ΑΕΙ του εξωτερικού (ΕΕ ή τρίτης χώρας). Με αυτόν τον τρόπο εφαρμόζεται η προαναγγελθείσα εξίσωση των ιδιωτικών κολεγίων με το δημόσιο πανεπιστήμιο, την οποία προωθεί η κυβέρνηση. 

Με πρόσχημα τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στα σχολεία για τις οποίες το Tvxs.gr είχε παρουσιάσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, παραμονές των προσλήψεων 5.250 μόνιμων εκπαιδευτικών, το υπουργείο Παιδείας δίνει το δικαίωμα διεκδίκησης θέσης στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στους κατόχους πτυχίων των κολεγίων.

Οι πτυχιούχοι αυτής της κατηγορίας, από τη στιγμή της ψήφισης του νομοσχεδίου που κατατέθηκε στη Βουλή, θα γίνονται δεκτοί, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», για προσλήψεις στην εκπαίδευση, εφόσον αναγνωριστούν από τα αρμόδια συμβούλια επαγγελματικών προσόντων.

Ήδη από τον περασμένο Οκτώβριο η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Παιδείας, προωθεί fast track διαδικασίες αυτοματοποιημένης αναγνώρισης των πτυχίων κολεγίων και ξένων πανεπιστημίων. ‘Ετσι, το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων θα αποδίδει άμεσα με αυτοματοποιημένες διαδικασίες στους αποφοίτους ξένων πανεπιστημίων και Κολεγίων, κατόπιν αίτησής τους, την αναγνώριση επαγγελματικών προσόντων και ισοδυναμίας.

Με το νέο νομοσχέδιο επανέρχονται και «ποινές» για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που διορίζονται σε σχολεία ανά την Ελλάδα και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, λόγω αδυναμίας μετεγκατάστασης. Πλέον θα επιβάλλεται ο αποκλεισμός από τους διορισμούς και τις προσλήψεις για τρία έτη όλων των εκπαιδευτικών που αρνούνται τον διορισμό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.