Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

12o και 27ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας … θύματα τραγικής αδιαφορίας...

Τα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές των νηπιαγωγείων στην Χαλκίδα υπήρξαν έντονα στην επικαιρότητα όλα αυτά τα χρόνια. Η λειτουργία νηπιαγωγείων σε ακατάλληλα κτίρια, σε πυλωτές πολυκατοικιών, σε παλαιές ταβέρνες και σε ιδιόκτητα κτίρια αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, με ευθύνη της πολιτείας και της Δημοτικής αρχής .

Έτσι λείπουν από τα περισσότερα σχολεία οι υποδομές που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν συνθήκες μάθησης και εποικοδομητικής αξιοποίησης του χρόνου παραμονής των μαθητών στο σχολείο. Ουσιαστικό ρόλο σ’ αυτή την κατάσταση έπαιξε η οικονομική παραμέληση από την πλευρά της επίσημης πολιτείας, αλλά και ο ελλειμματικός σχεδιασμός της Δημοτικής αρχής για την επίλυση των κτιριακών προβλημάτων. 

Τη διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνει η κατάσταση που επικρατεί στο 12ο και 27ο Νηπιαγωγείο Χαλκίδας.
Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών Χαλκίδας καταγγέλλει το γεγονός ότι 40 και πλέον παιδιά του 12ου και 27ου Νηπιαγωγείου, βρίσκονται μια εβδομάδα πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων κυριολεκτικά στο δρόμο, εξαιτίας της παραμέλησης του Δήμου να βρει κατάλληλο κτίριο ώστε να στεγαστούν τα δύο νηπιαγωγεία, ενώ είχε ήδη βγει απόφαση έξωσης εδώ και ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κτιριακό πρόβλημα των δυο νηπιαγωγείων υπήρχε εδώ και δυο χρόνια και ήταν όλοι ενημερωμένοι γι΄ αυτό. Το να προσπαθείς να επιρρίψεις ευθύνες για την τωρινή κατάσταση, χωρίς ο ίδιος να αναλαμβάνεις το μερίδιο της ευθύνης που σου αναλογεί, δεν αποτελεί σοβαρή και υπεύθυνη στάση.
Σαφώς η φιλοξενία των δύο νηπιαγωγείων στο 11ο Δημοτικό σχολείο δεν αποτελεί λύση , αφού το κτίριο είναι εντελώς ακατάλληλο για να στεγάσει τα δύο νηπιαγωγεία (προκάτ αίθουσες στην αυλή, χωρίς τουαλέτες).

Θυμίζουμε ότι το ένα έτος προσχολικής εκπαίδευσης είναι υποχρεωτικό και είναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι να βρουν όχι μια λύση αλλά την σωστή και μόνιμη λύση, ώστε να καλύψουν το δικαίωμα των παιδιών και των εκπαιδευτικών, σε μια εκπαίδευση ποιότητας. 
Καταγγέλλουμε την ανεύθυνη στάση των αρμοδίων, και απαιτούμε την εξεύρεση μόνιμης κτιριακής λύσης που να τηρεί τις προδιαγραφές που υπάρχουν για τα νηπιαγωγεία. Είναι βαριά η προσβολή της αξιοπρέπειας, των παιδιών των εκπαιδευτικών και της κοινωνίας, να αντιμετωπίζονται τα κτιριακά προβλήματα των σχολείων με τέτοια ελαφρότητα. 

Το Δημόσιο Δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά και η ποιότητα στην εκπαίδευση αποτελεί διεκδίκηση μας και μας αφορά όλους!

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.