Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

Κάλεσμα




Οι περικοπές στην παιδεία (2,5%), στην υγεία, στην εργασία, είναι αναμενόμενες από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των μνημονίων και μια λογική αντίδραση της κοινωνίας είναι και αυτή της απεργίας (όσων ακόμα εργάζονται). Όμως οι διαδοχικές επιστρατεύσεις, ακόμα και των πιθανών απεργών, θα ΄λεγε κανείς ότι δείχνουν μια σαφή μετατόπισή τους σε πολιτικούς χώρους με μεγάλο έλλειμμα δημοκρατίας.

Η τρικομματική κυβέρνησή μας, αυτή την περίοδο, έβαλε στο στόχαστρό της τους καθηγητές και πολλοί το χάρηκαν (κοινωνικός αυτοματισμός;) που οι τεμπέληδες … συμμορφώθηκαν. Κι άλλοι, για άλλη μια φορά, απογοητεύτηκαν από τους συνδικαλιστές και τις χορευτικές φιγούρες τους που ήταν άγαρμπες και πασέ!

Ψέματα και αλήθειες γύρω από ένα μεγάλο ψέμα: δημόσια και δωρεάν παιδεία.

Συνάδελφοι, επειδή κανείς δεν γνωρίζει την εκπαιδευτική πραγματικότητα καλύτερα από μας, που είμαστε κάθε μέρα στα σχολεία, μην την αφήνουμε σε ξένα χέρια. Να γίνουμε ενεργά μέλη της και διαμορφωτές της .

Ενόψει των εκλογών για τους αντιπρόσωπους στο συνέδριο της ΔΟΕ σας καλούμε, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2013 στο Eργατικό Kέντρο και ώρα 20:00, να συζητήσουμε για τα πραγματικά προβλήματα της παιδείας και να συνδιαμορφώσουμε το ψηφοδέλτιό μας. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.