Τετάρτη 17 Απριλίου 2013


ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΣΟΝΤΑΙ ΕΙΣ ΣΑΡΚΑΝ ΜΙΑ
Στη δημοκρατία δεν υπάρχουν κρυφές θέσεις, αποφάσεις, βιβλία και παραστατικά. Ο καθένας από μας μπορεί να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. και έχει το δικαίωμα της άμεσης πρόσβασης στα πρακτικά του. Η απίστευτη καθυστέρηση στην ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του συλλόγου μας, τα ανύπαρκτα άρθρα του καταστατικού και τα διάφορα γραφειοκρατικά κόλπα που επικαλούνται κατά καιρούς οι συνασπισμένοι κυβερνητικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ στοχεύουν στην παρεμπόδιση της άμεσης πληροφόρησή μας. Ο λαός το λέει απλά: « στη βράση κολλάει το σίδερο». 

Σε πρόσφατο Δ.Σ. συζητήθηκε η χρηματοδότηση σεμιναρίου που διοργανώθηκε από σχολικό σύμβουλο από το σύλλογό μας. Καταγράφηκαν οι απόψεις των παρατάξεων και το Τ.Θ. ήταν αντίθετο στην οικονομική στήριξη σεμιναρίου αφού ο Σύλλογός μας δεν ήταν συνδιοργανωτής και επιπλέον τα χρήματα θα κάλυπταν έξοδα για αναμνηστικά και γεύμα των διοργανωτών και εισηγητών, και όχι παροχές προς τους επιμορφούμενους συναδέλφους όπως σημειώσεις, CD, κτλ. 

Ποιος θα μπορούσε να απαγορεύσει στο σχολικό σύμβουλο ή σε οποιοδήποτε από μας να παρακολουθήσει το συγκεκριμένο Δ.Σ. και να γνωρίζει από πρώτο χέρι τις τοποθετήσεις και αποφάσεις; ΚΑΝΕΙΣ! 

Πού το πρόβλημα, λοιπόν, που μέλος του Τ.Θ. γνωστοποίησε στο σύμβουλο το σχετικό απόσπασμα από τα πρακτικά; 

Το πρόβλημα είναι ότι μέσα στα πρακτικά φαίνεται και η διγλωσσία των κυβερνοσυνδικαλιστών που από τη μια θεωρούν τους συμβούλους “σάρκα από τη σάρκα μας” και από την άλλη στελέχη της διοίκησης. Άραγε οι διευθυντές – αξιολογητές είναι συνάδελφοι ή Διοίκηση; Να θυμίσουμε στο συνασπισμένο μέρος του Δ.Σ. να καταγγείλει όλους τους συναδέλφους, μέλη του Δ.Σ. κάποιες φορές, που έχουν συνδιαλλαγεί “κάτω από το τραπέζι” με τους συμβούλους, αποδεχόμενοι να κάνουν εισηγήσεις σε σεμινάριά τους. 

Συνάδελφοι, για την αξιολόγηση – χειραγώγηση που σχεδιάζεται ευθύνονται οι υποστηρικτές της κυβέρνησης που επιβάλλει αυτή την πολιτική εξαθλίωσης. Σ' αυτούς τους υποστηρικτές κατατάσσονται και οι συνδικαλιστές που από τη μια λεονταρίζουν εναντίον των μνημονιακών πολιτικών και από την άλλη τρέχουν να φωτογραφηθούν με στελέχη της κυβέρνησης που έρχονται στα μέρη μας. 

Κλείνοντας παραθέτουμε το παρακάτω γεγονός για να κρίνετε την ποιότητά τους. Κατά τη συμβολική κατάληψη των γραφείων της Α/θμιας Εκπ/σης στις 10/4/2013 οι τιμητές της συναδελφικής δεοντολογίας θέλησαν να εκθέσουν συνάδελφο του Τ.Θ. και μέλος του Δ.Σ. μπροστά στο Διευθυντή Α/θμιας ζητώντας από αυτόν να επαναλάβει μομφή για το πρόσωπο του Δ/ντή που τάχα είχε εκφράσει έξω από το γραφείο του. Αν αυτό δεν είναι απόδειξη ευτελισμού, παρακμής, αντισυναδελφικότητας και ρουφιανιάς τότε τι είναι; 

Συνάδελφοι, μαζί με τη Σαρακοστή ήρθε και η περίοδος της λάσπης , κοντοζυγώνουν και οι εκλογές του Ιουνίου. Η ΠΑΣΚ και η ΔΑΚΕ σαν σάρκα μια πια, μάχονται το Τ.Θ. που είναι η μοναδική ανεξάρτητη και καθαρή φωνή που εκφράζει τους δασκάλους, χωρίς να είναι φορέας κομματικών συμφερόντων. Καλή Ανάσταση σε όλα τα επίπεδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.