Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Τακτική συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου
στις 6 Φεβρουαρίου 2013





Τα θέματα της τακτικής συνεδρίασης ήταν:

  • Γενική απεργία 20/2/2013 
  • Προτάσεις για ψηφίσματα. 
  • Εκδήλωση σε συνεργασία με το σύλλογο «φίλοι του Γ. Σκαρίμπα» 
  • Συμμετοχή στην Ημερίδα της ΔΟΕ στο Ηράκλειο Κρήτης 
  • Οικονομικός απολογισμός χορού 



Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος ενημέρωσε για το τι έγινε κατά τη διάρκεια της ολομέλειας των προέδρων στις 4/2/2013 στην Αθήνα. Δεν υπήρχε καμιά συγκεκριμένη απόφαση γιατί οι περισσότεροι πρόεδροι δεν είχαν αποφάσεις γενικών συνελεύσεων λόγω μη απαρτίας τους. 


1) Το πρώτο θέμα ήταν η απεργιακή κινητοποίηση στις 20/2/2013 και η συμμετοχή σε οποιαδήποτε κίνηση αποφασιστεί και από τους άλλους φορείς της πόλης . 


2) Η παράταξη της ΕΣΑΚ κατέθεσε ένα ψήφισμα ενάντια στην επίταξη των ναυτεργατών και υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. 

Στη συνέχεια το Τελευταίο Θρανίο κατέθεσε ένα ψήφισμα ενάντια στην απαράδεκτη συμπεριφορά των αστυνομικών απέναντι στους ληστές της τράπεζας στη Κοζάνη. Το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό από τα μέλη της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ. Φαίνεται ότι οι τελευταίοι ενστερνίζονται τέτοιου είδους πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, φασιστικές. 


3) Ο σύλλογος «φίλοι του Γ. Σκαρίμπα» ζήτησε τη συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας ως συνδιοργανωτή στην παρουσίαση του βιβλίου «Στη ροή των νερών και των καιρών» χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου 2013 στο θέατρο Παπαδημητρίου. 


4) Το Δ.Σ. της ΔΟΕ οργανώνει ημερίδα στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «αξιολογηση-χειραγώγηση ή αξιολόγηση-εργαλείο ανατροφοδότησης». Οι σύλλογοι καλούνται να συμμετέχουν με τον πρόεδρο και ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. Τα έξοδα των μελών που θα συμμετέχουν στην ημερίδα θα καλυφθούν από τα ταμεία των συλλόγων. 

Ο πρόεδρος στην εισήγησή του πρότεινε να συμμετέχει ο Σύλλογος Χαλκίδαςστην ημερίδα. 

Η ΔΑΚΕ πρότεινε να παρακολουθήσει την ημερίδα ο Πρόεδρος και ένα μέλος του Τ.Θ. 

Το Τ.Θ. πρότεινε να μη συμμετέχει ο σύλλογος προσθέτοντας ότι σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς δεν μπορούν να ξοδεύονται χρήματα συναδέλφων σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις. 

Η ΠΑΣΚ πρότεινε να προταθεί στη ΔΟΕ να γίνει μια τέτοια ημερίδα στη Χαλκίδα και να μη συμμετέχει ο σύλλογος στην ημερίδα της Κρήτης λόγω δύσκολων οικονομικών συγκυριών. 

Τελικά ο σύλλογος δεν θα συμμετάσχει στην ημερίδα. Αναρωτιόμαστε όμως γιατί η ΔΟΕ περιορίζεται μόνο σε θεωρητικές ημερίδες και δεν κινητοποιείται δυναμικά ενάντια στην αξιολόγηση που στόχο της έχει τις απολύσεις. Γιατί άραγε διοργανώνει μια τέτοια ημερίδα στην Κρήτη και όχι κάπου πιο κεντρικά; Μήπως κάποιοι το βρίσκουν σαν μια καλή ευκαιρία να κάνουν ολιγοήμερες διακοπές με χρήματα των συναδέλφων; 


5) Ο σύλλογος δασκάλων και νηπιαγωγών Χαλκίδας επιβαρύνθηκε οικονομικά κατά 1.215 ευρώ για τη διεξαγωγή του χορού. 

Το Τ.Θ. αρνήθηκε να υπογράψει τον οικονομικό απολογισμό εξηγώντας ότι θα τον υπογράψει μόλις θα έχει πρόσβαση στα βιβλία του συλλόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.