Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ- ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΘΕΑΤΕΣ.

Με αφορμή την μεταστέγαση του ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας, το ΔΣ του συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας επισημαίνει: 

Για άλλη μια φορά είμαστε στο ίδιο έργο θεατές, σε ότι αφορά τη διαδικασία μεταστέγασης ενός νηπιαγωγείου. Προσπερνώντας την Επιτροπή Παιδείας, αφού ποτέ δεν συνεδρίασε για το θέμα αυτό, αλλά και την Σχολική Επιτροπή, η οποία ασχολείται με τις ανάγκες των σχολικών κτιρίων, το θέμα της μεταστέγασης προγραμματίζεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης εβδομάδας. Αναρωτιόμαστε λοιπόν γιατί τόση βιασύνη; 

Η μεταστέγαση αποφασίστηκε να γίνει σε χώρο ιδιόκτητο, ενώ το Ειδικό Νηπιαγωγείο στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο μαζί με το Ειδικό Δημοτικό σχολείο. Ποια διαδικασία ακολουθήθηκε και ποιες προτάσεις έγιναν σε ότι αφορά τους χώρους, που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το ειδικό νηπιαγωγείο; 

Ακόμα με την μεταστέγαση του ειδικού νηπιαγωγείου, λύνεται το κτιριακό πρόβλημα, που υπάρχει εξαιτίας της αύξησης των παιδιών; Έγινε κάποια μελέτη, να δημιουργηθεί ειδικό Δημοτικό, στο δήμο Μεσσαπίων και στο δήμο Ερέτριας απ’ όπου μεταφέρονται αρκετά παιδιά;; 

Πιστεύουμε ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης αντιμετωπίζεται με μεγάλη επιπολαιότητα, με προχειρότητα και κανένα σοβαρό σχεδιασμό. Ιδιαίτερα για την ειδική εκπαίδευση και λόγω των ιδιαίτερων αναγκών που έχουν τα παιδιά θα περιμέναμε μεγαλύτερη ευαισθησία . 

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας, επιμένει στη δημιουργία και την ουσιαστική λειτουργία επιτροπής, για την εξεύρεση λύσεων στα κτιριακά ζητήματα των σχολείων. 

Είναι τεράστιο λάθος να καλούνται οι εκπαιδευτικοί να λύσουν τέτοια σοβαρά ζητήματα και να δημιουργούνται σοβαρές ρήξεις μέσα στην εκπαιδευτική μονάδα, εξαιτίας της αδιαλλαξίας και της αδιαφορίας, αυτών που είναι εκλεγμένοι να λύνουν αυτά τα ζητήματα. 

Το ΔΣ του Συλλόγου είναι δίπλα σε όλους τους εκπαιδευτικούς, που αγωνίζονται καθημερινά να προσφέρουν παιδαγωγικό έργο, παρά τις αντίξοες συνθήκες. 

Αγωνιζόμαστε για το ποιοτικό Δημόσιο σχολείο , υπερασπιζόμαστε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα των παιδιών σε μια ποιοτική εκπαίδευση. 

Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας 
Βέτα Κορωναίου             Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.