Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012


Συλλήψεις στο Προαύλιο!


Το μήνυμα ελήφθη. Είμεθα τεμπέληδες. Ο κ. Φούχτελ ήταν σαφής: 
Τρεις Έλληνες κάνουμε τη δουλειά ενός Γερμανού.  
Έτσι και είμαστε εκπαιδευτικοί, η Κόλαση είναι για μας ανοιχτή. 
Κι αν τολμήσουμε να διαδηλώσουμε, κινδυνεύουμε με σύλληψη 
που μπορεί να οδηγήσει και σε απόλυση. 

Το Πολυτεχνείο ΖΕΙ!


Οι τρεις κατηγορούμενοι, δύο δημοτικοί υπάλληλοι και ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός, θα δικαστούν τελικά τη Δευτέρα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Έγινε δεκτό από το δικαστήριο, που τους άφησε ελεύθερους, το αίτημά τους για αναβολή. Τους απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παράνομης βίας, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 


 Την Δευτέρα η δίκη των συλληφθέντων για τον προπηλακισμό του Γερμανού πρόξενου
φωτογραφία από το Έθνος




ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ από την alfavita:


ο συλληφθείς δάσκαλος 
Θανάσης Αγαπητός



Σήμερα το πρωί συνέλαβαν στο σχολείο του το δάσκαλο Θανάση Αγαπητό με την κατηγορία ότι συμμετείχε στη διαμαρτυρία για το Γερμανό πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα συνέλαβαν δύο δημοτικούς υπαλλήλους της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Κυρατζόπουλος Θωμάς και Αρβανίτης Σαράντης ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται και άλλες συλλήψεις.
Ο Θανάσης Αγαπητός, γνωστός αγωνιστής στο χώρο της εκπαίδευσης, μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων Εκπαιδευτικών, πρώην μέλος του Δ.Σ της ΔΟΕ και του Γ.Σ της ΑΔΕΔΥ, κατηγορείται ότι συμμετείχε σε μπλοκ πρωτοβάθμιων σωματείων εργαζομένων που κινήθηκε απειλητικά κατά του προξένου.
Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Πέμπτης επικράτησε ένταση όταν μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ και δεκάδες άλλοι πολίτες μπήκαν στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις δηλώσεις του Γερμανού υφυπουργού Εργασίας Χανς Γιόακιμ Φούχτελ ο οποίος συμμετείχε στη 3η Ελληνογερμανική συνέλευση δημάρχων.
Πρόκειται για τρομοκρατική σύλληψη που στοχεύει στη φίμωση κάθε πολίτη που θέλει να διαμαρτυρηθεί για τις μνημονιακές πολιτικές αλλά και για τις απαράδεκτες δηλώσεις του Γερμανού πρόξενου σύμφωνα με τις οποίες ένας Γερμανός εργαζόμενος κάνει τη δουλειά τριών Ελλήνων.
Ήδη στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες εργαζόμενοι ως ένδειξη συμπαράστασης
=============


H ανακοίνωση της αστυνομίας:
"Συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα (16-11-2012) στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 53, 39 και 47 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της «Διατάραξης κοινής ειρήνης», «Παράνομης βίας» και «Απρόκλητης έργω εξύβρισης».
Ειδικότερα, οι ανωτέρω  χθες (15-11-2012), ευρισκόμενοι στην είσοδο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, σε χώρο της οποίας πραγματοποιούνταν εργασίες της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, προέβησαν στις παραπάνω ενέργειες σε βάρος του κ. Γενικού Προξένου της Γερμανίας.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος  τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης".
===============
Ανακοινώσεις εξέδωσαν οι
-ΑΔΕΔΥ
-ΠΟΕ - ΟΤΑ,
-Παρεμβάσεις Π.Ε. ,
-Παρεμβάσεις Δ.Ε.,
-ΑΝΤΑΡΣΥΑ,
-Μ-Λ ΚΚΕ
-Σύλλογος ΠΕ ο Αριστοτέλης
-Συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα

και άλλοι φορείς.




Αθήνα 16.11.2012                                                         ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 285

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενώ ο δράστης κ. Φούχτελ κατάλαβε ότι οι δηλώσεις του προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων και παραδέχτηκε το λάθος του, σπεύδοντας με καινούργια δήλωση να διορθώσει την απαράδεκτη άποψη ότι «3.000 εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα κάνουν δουλειά που στη Γερμανία την κάνουν 1.000 εργαζόμενοι», λέγοντας ότι παρερμηνεύτηκε η δήλωσή του και ότι έχει συναντήσει «πολλούς εργατικούς υπάλληλους στην Ελλάδα» καθώς και το ότι «εκείνο που δημιουργεί πρόβλημα είναι το θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα» και το ότι «Εκείνο που χρειάζεται είναι να γίνει πιο αποτελεσματικός ο διοικητικός μηχανισμός».
Επίσης στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε και ο Γερμανός πρόξενος.
Αυτές οι καθαρές θέσεις και των δύο δείχνουν αναμφισβήτητα ότι αναγνωρίζουν το λάθος τους και δικαιολογούν την οργισμένη αντίδραση των εργαζομένων, που έστω και με υπερβολική συμπεριφορά, αρνήθηκαν, δικαίως κατηγορίες και αδικίες σε βάρος του εργαζόμενου λαού μας που οι πολιτικές των μνημονίων, που επιβάλλει η Τρόικα και η Κυβέρνηση εκτελεί, αφαιρούν όλο και περισσότερα δικαιώματα εργασίας και κοινωνίας και δρομολογούν ξεπούλημα των βασικών υπηρεσιών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οδηγούν σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση τους πολίτες.
Δυστυχώς, ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η Κυβέρνηση της υποτέλειας και της δουλοπρέπειας σπεύδει, με συλλήψεις εργαζομένων που διαμαρτυρήθηκαν, να τρομοκρατήσει εφ’ ενός τους εργαζόμενους που προσπαθούν να επιβιώσουν προστατεύοντας τα δικαιώματα τους και αφ’ ετέρου να δείξει στην κ. Μέρκελ πόσο καλά την υπηρετεί και θα προστατέψει κάθε επιθυμίας της, ακόμα και σε βάρος στης Ελλάδας και των Ελλήνων.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει αυτή την πολιτική της παράδοσης της χώρας και καταδικάζει τις συλλήψεις των συναδέλφων που συμμετείχαν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έγινε στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης της 3ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης όπου εκεί σχεδιάζονταν και συμφωνούνταν, παραχωρήσεις υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Καλούμε την Κυβέρνηση αμέσως να παρέμβει, προκειμένου να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες και να σταματήσει η αστήρικτη και απαράδεκτη δρομολόγηση της ποινικοποίηση.
Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δηλώνει ότι θα αγωνιστεί με κάθε τρόπο για την υπεράσπιση εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που σήμερα στη χώρα μας παραβιάζονται κατάφορα από την Τρόικα και την τρικομματική Κυβέρνηση.
Ας γνωρίζουν ότι οι εργαζόμενοι δεν τρομοκρατούνται και θα συνεχίσουν μαζί με τους Έλληνες πολίτες, τον αγώνα της ελεύθερης και δημοκρατικής Ελλάδας, για να κρατήσει ακέραια ο Ελληνικός λαός τα δικαιώματά του και η πατρίδα μας την αυτονομία και την ανεξαρτησία της.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
=========


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στη συνεδρίασή της την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις συναδέλφων που συμμετείχαν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έξω από το κτίριο στη Δ.Ε.Θ. όπου πραγματοποιούνταν η 3η Ελληνογερμανική Συνέλευση με θέμα το ξεπούλημα βασικών υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων. 
Οι Παρεμβάσεις-Συσπειρώσεις-Κινήσεις Δ.Ε επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα ότι"είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων" 
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει "τις σημερινές συλλήψεις συνδικαλιστών των ΟΤΑ, και όχι μόνο, λόγω της συμμετοχής τους στην χθεσινή παλλαϊκή κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο υποψήφιος βουλευτής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θανάσης Αγαπητός, συνδικαλιστής στο χώρο της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΕΔΟΘ".
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δηλώνει πως εγκληματίες δεν είναι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν τα αυτονόητα, που εξεγείρονται και στέλνουν μήνυμα αξιοπρέπειας προς όλο το λαό, εγκληματική είναι η πολιτική του μαύρου μετώπου συγκυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που οδηγεί καθημερινά στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την ανεργία όλο και μεγαλύτερο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας.
Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει "την τρομοκρατική σύλληψη των τριών εργαζομένων από τις δυνάμεις ασφαλείας της κυβέρνησης της φτώχειας, της υποτέλειας και της καταστολής" και ζητάει "την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων ... Οι δίκαιοι αγώνες των εργαζομένων δεν τρομοκρατούνται, δεν αναχαιτίζονται, δεν σταματούν".
=================


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
του  συντρόφου  δασκάλου  ΘΑΝΑΣΗ ΑΓΑΠΗΤΟΥ και των δημοτικών υπαλλήλων  ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ από το  ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ και  ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ από το ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία σήμερα  στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου  και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο, λόγω της συμμετοχής τους στην κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, την Πέμπτη 15/11/2012.
Είναι γνωστή η τακτική καταστολής και ποινικοποίησης των αγωνιστικών κινητοποιήσεων από την τρικομματική συγκυβέρνηση προκειμένου να καμφθεί το φρόνημα των εργαζομένων. Αλλά ό,τι κι αν κάνουν, όσες συλλήψεις και όσες δίκες κι αν στήσουν, οι αγωνιστές, όλοι οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία δε θα υποταχθούν, δεν θα αναστείλουν την αντίστασή τους, αλλά με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα  θα κλιμακώσουν την πάλη τους  ενάντια στις απολύσεις, ενάντια στην οικονομική εξαθλίωση που μας επιβάλλουν, ενάντια σε κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή του συνόλου της πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.
·       Να σταματήσει αμέσως κάθε δίωξη και να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες συνάδελφοί μας.
·       ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ
·       Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗΝ ΣΠΑΣΕΙ
ΑΘΗΝΑ, 16/11/2012
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ Δ.Ε.
=================


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»
1ου, 3ου, 4ου, 5ου
Γραφείων Π.Ε. Α΄ Αθήνας
Κόρακα και Παπαναστασίου
Τηλέφωνο - Φαξ:             2108319372          
                                                                                                                                      Αθήνα16 - 10 - 2012
Προς: Τα μέλη του Συλλόγου, ΔΟΕ, Συλλόγους Εκπ/κών  Π.Ε.,  Αιρετούς Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Αιρετούς ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, Αιρετούς ΚΥΣΠΕ, Α’ ΑΠΥΣΠΕ, Συμβούλους σχολικής και προσχολικής αγωγής
ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΣΑΡΑΝΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΘΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Παραμονές Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση δείχνει το επαίσχυντο πρόσωπο του σύγχρονου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, της νέας χούντας. Κάνοντας χρήση του βίντεο από την κινητοποίηση των εργαζομένων σε συνέδριο στο χώρο της ΔΕΘ, όπου βρισκόταν και ο Γερμανός πρέσβης, η ασφάλεια Θεσσαλονίκης συνέλαβε μία ημέρα μετά, στο χώρο εργασίας τους, τον εκπαιδευτικό Αγαπητό Θανάση, μέλος Δ.Σ. Β΄ Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Θεσ/νίκης, Μέλος Ε.Ε. Ν/Τ ΑΔΕΔΥ-ΕΔΟΘ και πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΕ και τους εργαζόμενους στους δήμους Ευόσμου και Κορδελιού, Αρβανίτη Σαράντη και Κυρατζόπουλο Θωμά, τους απήγγειλε κατηγορίες για διατάραξη κοινής ειρήνης και παράνομη βία και τους πηγαίνει για τακτική δικάσιμο.
    Οι διώξεις, κατά παραγγελία της γερμανικής αντιπροσωπείας (;) των Φούχτελ, Ράϊχενμπαχ και ΣΙΑ, όχι απλά δεν μας φοβίζουν, αλλά εξοργίζουν κάθε εργαζόμενο, κάθε αγωνιζόμενο. Η τροϊκανή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ στον πιο επαίσχυντο ρόλο, παρέα με τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ, της Μέρκελ, των τραπεζιτών και των Πολυεθνικών με  τη βία, τον αυταρχισμό, τις συλλήψεις και τους εκβιασμούς επιχειρεί να υλοποιήσει τη βάρβαρη πολιτική της.  Αξιοποιεί για μια ακόμα φορά  τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με στόχο την τρομοκράτηση των εργαζομένων, που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αλλά και τη φίμωσή τους, προκειμένου να υλοποιηθεί η αντιδραστική πολιτική τους.
   Όσο εντείνεται η αντεργατική επίθεση από την κυβέρνηση και την εργοδοσία, όσο θα φορτώνουν τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες του λαού,  τόσο θα αυξάνεται η ένταση της επίθεσης των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους απέναντι στους εργαζόμενους και τα σωματεία τους  που αντιστέκονται.
Ότι και να κάνουν, με όσες συλλήψεις και προσπάθειες τρομοκράτησης, ο αγωνιστής λαός δε θα υποταχθεί, δε θα κιοτέψει. Οι εργαζόμενοι όχι μόνο θα συνεχίζουν να αγωνίζονται ενάντια στην τρομοκρατία των απολύσεων, ενάντια στη βία της φτώχειας, ενάντια στην «μπότα» του χρέους και των μνημονίων με πείσμα και αποφασιστικότητα αλλά οι αγώνες τους θα αναπτυχθούν και θα κλιμακωθούν ενάντια σε κάθε απόλυση, κάθε αντεργατικό μέτρο, για την ανατροπή της άθλιας πολιτικής συγκυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου, για να ζήσει ο λαός ζωή αξιοβίωτη κι όχι την κόλαση που του ετοίμασαν.
Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα κάθε δίωξη και καταστολή των εργατικών αγώνων.Άμεση απελευθέρωση και αθώωση των συλληφθέντων!
Όσο για την κυβέρνηση τους αφιερώνουμε τη μαρτυρία μιας γυναίκας κρατούμενης στα χρόνια της δικτατορίας:
«…Επικίνδυνος είναι εκείνος που κάνει πράξεις αντίθετες με τα συμφέροντα του λαού και της χώρας του. Επικίνδυνη δεν είμαι εγώ κι οι πατριώτες που παλεύουν εναντίον της δικτατορίας αλλά επικίνδυνη και παράνομη είναι η χούντα. Γι' αυτό και θα κληθεί να δώσει λόγο στο λαό και τη δικαιοσύνη για τα εγκλήματά της…».

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
===============


ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ
Καταγγελία για τις συλλήψεις αγωνιστών στη Θεσσαλονίκη
ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ.
 Ο συντονισμός πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις συλλήψεις αγωνιστών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση, ενάντια στην επίσκεψη Φούχτελ στη Θεσσαλονίκη.
Ήδη έχουν γίνει γνωστές οι συλλήψεις δύο εργαζομένων από τους ΟΤΑ και του συνδικαλιστή δασκάλου Θ. Αγαπητού, μέλους της πρωτοβουλίας πρωτοβάθμιων σωματείων Θεσσαλονίκης, ο οποίος, συνελήφθη προκλητικά μόλις τέλειωσε το μάθημα, βγαίνοντας από το σχολείο!
Η άθλια συγκυβέρνηση πιστή στο δόγμα της «μηδενικής ανοχής» και υπάκουη στις θελήσεις του Γερμανικού Προξενείου και του Φούχτελ, δε δίστασε να προχωρήσει σε συλλήψεις, μια μέρα πριν το ηρωικό Πολυτεχνείο
Δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Απαιτούμε να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες εις βάρος τους.
Θα δώσουμε την απάντηση που τους αξίζει με τις παλλαϊκές μαχητικές διαδηλώσεις της 17ης Νοέμβρη, και με τη συνέχιση και κλιμάκωση των εργατικών αγώνων.
ΨΩΜΙ –ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

====================

8 σχόλια:

  1. Επιτέλους, ασχοληθήκατε άμεσα με την επικαιρότητα. Γιατί με κάτι άλλα που αναρτήσατε τελευταία του τύπου "ζήτω το ερωτηματολόγιο" παραλίγο να σας παρεξηγήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρης Κλωτσοτύρας20 Νοεμβρίου 2012 στις 11:28 μ.μ.

    Σαρδανάπαλε,
    υπάρχει ένα λογικό κενό ή πρόκειται για ασάφεια; Επαινείς το άρθρο ως επίκαιρο και το συγκρίνεις με ένα παλιότερο δικό μου. Όμως και εκείνο όταν γράφτηκε επίκαιρο ήταν...

    Επί της ουσίας και για να λυθεί η παρεξήγηση: τα ενυπόγραφα άρθρα απηχούν στις θέσεις των συντακτών τους. Το ΤΘ είχε το θάρρος να δημιουργήσει (και ελπίζω να αντέξει να το κρατήσει) ένα ιστολόγιο που φιλοξενεί χωρίς λογοκρισία τις θέσεις συναδέλφων. Γι' αυτό και στο ιστολόγιο, από την πρώτη στιγμή, υπήρχε η κατηγορία "Θέσεις ΤΘ" και η κατηγορία "Θέσεις συναδέλφων". Όλοι είναι ελεύθεροι να στείλουν τις απόψεις τους. Αυτές όμως, προφανώς, δεν είναι δεσμευτικές για το ΤΘ. Ανοιχτός δημόσιος διάλογος λέγεται αυτό αν το έχεις ακουστά. Και χρειάζονται επιχειρήματα για να ασχοληθείς με αυτόν. Αφορισμοί και γενικεύσεις δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δ. Κλωτσοτύρα, αποσαφηνίζω: Χάρηκα που το ΤΘ ασχολήθηκε στο πατ-κιουτ με ένα συμβάν που εξοργίζει κάθε λογικό δάσκαλο και δασκάλα: Σύλληψη στο προαύλιο για συμμετοχή σε διαδήλωση. Δε βλέπω κανένα άρθρο να συγκρίνω.

    Το ΤΘ έχει δώσει ελπίδα σε πολλούς δασκάλους και δασκάλες. Και γω θάθελα από το μπλογκ του ΤΘ ανοιχτό δημόσιο διάλογο αλλά όχι κουτουρού. Να βρούμε άκρη, όχι να συζητάμε για τα δήθεν θετικά της αξιοκρατίας των νεοφιλελέδων. Μπορούμε πουχού να συζητήσουμε τις απόψεις του Μαυρογιώργου για την αξιολόγηση στο καλούπι του πανοπτισμού και για την αξιολόγηση σαν εφιάλτη. Τσίμπ δυο λίκνα:

    http://proodeftikikath.blogspot.gr/2011/10/blog-post_31.html
    http://edu.pep.uoi.gr/gmavrog/enarm_pan.htm

    Λεβελιάζω μέιμπι, αλλά σημειώνω ότι ο Μαυρογιώργος κολλάει στο μπενθαμικό Πανοπτικόν της φουκοϊκής ανάλυσης και δεν το κουνάει από τις πολιτικές της επιτήρησης και της πειθαρχίας να βρει τις πολιτικές του ελέγχου, όπως ο Ντελέζ. Υποψιάζομαι ότι αυτά δεν τα έχεις ακουστά και δε σε μέλουν.

    Απορώ πού βρέθηκαν τόσοι μουγκαφόν σ' αυτό το μπλογκ με κάποιον που του αρέσει τόσο να κάθεται στο πρώτο θρανίο και να συμπληρώνει ερωτηματολόγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δημήτρης Κλωτσοτύρας22 Νοεμβρίου 2012 στις 12:09 π.μ.

    Σαρδανάπαλε,
    αντιγράφω από το Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής:
    «μισαλλοδοξία, η: εχθρότητα και συνεπώς έλλειψη ανοχής για κάθε αντίθετη άποψη, θεωρία και ιδίως ιδεολογία: Θρησκευτική / εθνική / πολιτική ~. Ο Mεσαίωνας, εποχή αμάθειας και θρησκευτικής μισαλλοδοξίας.»

    Και συνεχίζω:
    Ενδιαφέρουσες οι απόψεις του Μαυρογιώργου για την αξιολόγηση. Περιμένουμε ένα άρθρο σου για το θέμα ώστε να τις συζητήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΔΘΚΠΕ70 (να τα κατοστήσει) δεν τόπιασε ότι δεν κάνω διάλογο. Αν απάντησα μια, το ’κανα για τα παιδιά του θρανίου στο βάθος που μου φαίνονται τζιμάνια.

    Σιγά να μην ανοίξουμε διάλογο άμα σκοτώθηκε κανένας στο Πολυτεχνείο και άμα θα κάνουμε μόκο τσιριμόκο για τις απολύσεις στο δημόσιο.

    Θα βαρυχειμωνιάσει, θα κόψουν εδώ στο χωριό οι δουλειές και θα κάνω ένα ριστάρτ στον υπολογιστήρα να σας γράψω κάτι, όχι (πορ)δήθεν.

    Περίεργο, περίμενα να χρησιμοποιεί Μπαμπινιώτη.

    Σφύριξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τη «στιχομυθία» που διαμείβεται μεταξύ σας. Ένας συνάδελφος επώνυμα και τώρα και πολλές φορές στο παρελθόν, καταθέτει τις απόψεις του στο blog του Τελευταίου Θρανίου. Και ένας άλλος συνάδελφος (;) επικρίνει με χιούμορ (;) και ανώνυμα.
    Το Τ.Θ. μέχρι τώρα δεν έχει λογοκρίνει κανέναν και δε φαντάζομαι ότι έχει σκοπό να το κάνει. Όμως το να γίνεται όχημα το blog του, για μειωτικά σχόλια δεν με βρίσκει σύμφωνη. Απ’ την άλλη όλοι μεγάλα παιδιά είμαστε.
    Όμως το Τ.Θ. δεν είμαι εγώ. Και στην επόμενη συνάντησή του (αύριο βράδυ -Κυριακή 25/11- στις 19.00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ - Μιαούλη 2,2ος όροφος, στη Χαλκίδα) το Τ.Θ. θα συζητήσει . Και ανάμεσα σε άλλα, και το δικαίωμα της ανωνυμίας στα σχόλια των blog.
    Και δεν θα «βολταιρήσω» (ανεκτό Σαρδανάπαλε;) ορκιζόμενη αγώνα έως θανάτου, απλά νομίζω ότι η δεοντολογία είναι από τις αρχές του Τ.Θ. που κρατά και που οφείλει να τη διατηρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ απόλυτα με τη Λίνα ότι οφείλουμε να διατηρήσουμε την αρχή της δεοντολογίας στο μπλογκ.
    Θεωρώ ότι τα πιο πάνω σχόλια δεν παραβαίνουν την πολιτική δημοσίευσης (που ελέγχει για τυχόν υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο και για προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο). Το ότι το ύφος των σχολιαστών σε κάποιες περιπτώσεις δεν με βρίσκει σύμφωνη, ή μπορεί να μην μας βρίσκει σύμφωνους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους λογοκρίνουμε.
    Μέχρι αυτή τη στιγμή το ΤΘ δεν έχει υποδείξει τη διαγραφή κανενός σχολίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τάσος Σταυρουλάκης25 Νοεμβρίου 2012 στις 11:33 π.μ.

    Γεια σας.

    Είμαι δημόσιος υπάλληλος, ζω στη Χαλκίδα και παρακολουθώ με ενδιαφέρον το ιστολόγιό σας.

    Υποθέτω ότι έχω το δικαίωμα να σχολιάζω με χιουμοριστικό ύφος αναρτήσεις και σχόλια.

    Επέλεξα να δημοσιεύσω σχόλια ουσιαστικής πολιτικής και θεωρητικής παρέμβασης, με χιουμοριστικό ύφος και με το ψευδώνυμο sardanapalos.

    Πιστεύω ότι οι στοιχειώδεις δημοκρατικές αρχές επιβάλλουν τη διασφάλιση του δικαιώματος της ανωνυμίας των σχολιαστών. Και αυτό το δικαίωμα το υπερασπίζομαι επώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.