Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012


σχολική επιτροπή: άλλα λόγια...ν΄αγαπιόμαστε





Στις 2.10.2012 το ΤΘ ζήτησε από τη Σχολική Επιτροπή ΠΕ του Δήμου Χαλκιδέων απαντήσεις σχετικά με την προμήθεια σχολείων με φωτοτυπικά μηχανήματα. 

Με το έγγραφό μας (που είχαμε αναρτήσει εδώ) ζητούσαμε να μας απαντήσουν ποια διαδικασία τηρήθηκε για τις προμήθειες, ποιες σχετικές αναρτήσεις έγιναν στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, αν η δαπάνη βάρυνε τις πιστώσεις για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και με ποια κριτήρια επελέγησαν τα συγκεκριμένα σχολεία. 

Η απάντηση που πήραμε από την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Αϊδίνη:






Και η ανταπάντηση του ΤΘ:




ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

Ταχ. Δ/νση: Βαρατάση 24
                    34100 Χαλκίδα

(Γραφεία Συλλόγου Δασκάλων και
Νηπιαγωγών Χαλκίδας)



Προς:                τη Σχολική Επιτροπή
                         Α/θμιας Εκπαίδευσης
                         Δήμου Χαλκιδέων


Κοινοποίηση:    
1. κ. Δήμαρχο Χαλκίδας
2. Σύλλογο Δασκάλων
    και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
3. Δημοτικά Σχολεία
    αρμοδιό
τητας Δήμου Χαλκιδέων
4. Νηπιαγωγεία
    αρμοδιότητας 
Δήμου Χαλκιδέων




Αξιότιμη κα. Πρόεδρε,                                 
Με το υπ, αριθμ. 312/2012 έγγραφό σας, επιχειρείτε απαντήσετε στα  ερωτήματα που σας απευθύναμε, ως συνδικαλιστική παράταξη, σε ό, τι αφορά την προμήθεια φωτοτυπικών μηχανημάτων από τη σχολική επιτροπή σε  συγκεκριμένα σχολεία.
Με βάση αυτή την Επιστολή σας, επανερχόμαστε επισημαίνοντας τα ακόλουθα:  
                                         
Α) Δεν αρνηθήκαμε ποτέ ότι τα Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής είναι δημόσια και είναι δικαίωμά μας να συμμετέχουμε σε αυτά. Ο ρόλος, όμως, μιας συνδικαλιστικής παράταξης δεν είναι να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις των Δ.Σ. των συλλογικών οργάνων της διοίκησης αλλά να ελέγχει τις αποφάσεις αυτών, όταν κρίνει ότι αυτές δεν προάγουν την ισότιμη μεταχείριση. Ακριβώς για αυτό το λόγο ζητήσαμε τους αριθμούς ανάρτησης στη Διαύγεια στο διαδίκτυο, τους οποίους και δεν λάβαμε.

Β) Σε ό, τι αφορά τη συμμετοχή τριών συναδέλφων μας στο Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής (από τους οποίους οι δύο είναι επιλογή του Δημάρχου) σας πληροφορούμε ότι δεν είχαμε την ακριβή ενημέρωση που έπρεπε και για αυτό  το λόγο απευθύναμε το έγγραφο ερώτημά μας προς το Δ.Σ. της Σχολικής Επιτροπής.

Γ) Δεν αμφισβητήσαμε ποτέ ότι οι πιστώσεις της Σχολικής Επιτροπής είναι μειωμένες κατά 60%. Εξαιτίας αυτού ακριβώς του λόγου, η διαχείριση των ελάχιστων χρημάτων θα πρέπει να προάγει την ισοτιμία των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς σας.

Το ερώτημα, πάντως, που παραμένει αναπάντητο και μετά την επιστολή σας, είναι το εξής:                                                                                                     
Αφού η σχολική Επιτροπή διαπίστωσε την ανάγκη προμήθειας φωτοτυπικών μηχανημάτων για τις σχολικές μονάδες και είχε στη διάθεσή της πίστωση 45.000 ευρώ, κατά την ταπεινή μας άποψη, θα έπρεπε να απευθυνθεί σε όλες τις   σχολικές        
μονάδες για να καταγράψει όλες τις ανάγκες και να τις ιεραρχήσει και όχι να συμπεριλάβει στη διαδικασία αγοράς φωτοτυπικών μόνο τις σχολικές μονάδες που είχαν γνώση και εσωτερική πληροφόρηση και κατέθεσαν σχετικό αίτημα.
                                                                                                                  
Το δεύτερο θέμα που θα έπρεπε, κατά τη γνώμη μας, να συνυπολογιστεί, είναι το γεγονός ότι, με πίστωση 45.000 ευρώ, έπρεπε να ακολουθηθεί  η διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού και όχι της συλλογής προσφορών, αφού το όριο της ανάθεσης είναι 20.000 ευρώ και όχι 45.000 ευρώ.

Παρά ταύτα, το θέμα, για το οποίο εμείς απευθύναμε το ερώτημά μας, παραμένει η μη ενημέρωση όλων των σχολικών μονάδων και η ισότιμη  μεταχείρισή τους,  με  ευθύνη σας.

Τέλος, σας γνωρίζουμε πως η δημόσια συζήτηση γύρω από ένα τέτοιο θέμα μεγιστοποιεί τις αρετές της δημοκρατίας, ενισχύει το ρόλο του ενσυνείδητου πολίτη και αυξάνει τη διαφάνεια με την οποία οφείλει να λειτουργεί η δημόσια διοίκηση.

Αυτές οι αρχές με τις οποίες είμαστε βέβαιοι ότι συμφωνείτε, είναι αυτές που αξίζει να ενσταλάζουμε και στα παιδιά μας.
                                                    

Αναμένοντας,

Με τιμή
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου
Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
  

Χαράλαμπος ΖΕΡΒΟΥΔΑΚΗΣ (6945879916 - babzerv@gmail.com)

   
Αμανάτιος ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (6973350493 - amanatiosantw@yahoo.gr)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.