Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012


48ωρη Γενική Απεργία στις 6 και 7 Νοέμβρη




Να ‘μαστε πάλι εδώ,

Αντώνη, Φώτη και Βαγγέλη…

Και άλλες περικοπές, κι άλλη ανασφάλεια και άλλη μιζέρια κι άλλη ανεργία και αξιολόγηση και άρση μονιμότητας και.. και.. και… πού θα σταματήσει όλο αυτό, δεν ξέρουμε. 

Και μέσα σε όλα αυτά εμείς που είμαστε; Τι κάνουμε; Μαζεύουμε τα αποκαΐδια μας και σκύβουμε το κεφάλι ή δηλώνουμε ότι είμαστε ακόμα εδώ; Παλεύουμε ή απλά αποδεχόμαστε το πόσο μικροί είμαστε; Γινόμαστε δέκτες της τρομοκρατίας των πρωθυπουργών που μιλάνε με το Θεό ή τρομοκρατούμε εμείς τους δυνάστες μας;

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, η 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πλησιάζει. Και πρέπει να είναι μαζική. Το «πρέπει» όχι γιατί μας το επιβάλλουν οι εργατοπατέρες που τόσα χρόνια μας αποκοίμιζαν με υποσχέσεις και μικροεξυπηρετήσεις. Το «πρέπει» επιβάλλεται να το πούμε εμείς στον εαυτό μας.  Για να σηματοδοτήσει αυτή η απεργία την αρχή μίας νέας κλιμάκωσης του αγώνα, για να ανακτήσουμε την χαμένη μας αξιοπρέπεια. Έστω και αν πολλοί δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που χρησιμοποιείται αυτή, η μία  από τις πιο σημαντικές μορφές πάλης και διεκδίκησης.

Όλοι μας ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα. Τόσο οικονομικά, όσο και ηθικά. Το Τελευταίο Θρανίο δεν είναι το είδος παράταξης που θα προσπαθήσει να «κουμαντάρει τα πρόβατα». Θα προσπαθήσουμε όμως να σας βάλουμε προ των ευθυνών σας. Το αν θα έχει συμμετοχή αυτή η απεργία είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη. Η απεργία όμως, δεν είναι το μόνο μέσο διεκδίκησης. Οι λαϊκές συνελεύσεις, οι κλαδικές συνελεύσεις, τα κινήματα αλληλεγγύης και οι διαμαρτυρίες κάθε είδους θα υπάρχουν και θα είναι εκεί δίνοντας μας βήμα για να πούμε αυτά που θέλουμε. Και η μη συμμετοχή σε αυτού του είδους κινητοποιήσεις δεν έχει καμία δικαιολογία. Κοντά λοιπόν στο σύνθημα «Όλοι στους δρόμους, όλοι στην απεργία» εμείς βάζουμε και το «όλοι συμμετέχουμε, κανείς δεν πάει χαμένος, κανείς δεν περισσεύει όταν μας απομυζούν και από τα τελευταία που μας έχουν απομείνει».


http://teleftaio-thranio.blogspot.gr                                                                          Για το Τ.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.