Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Συνεδρίαση του ΔΣ του συλλόγου
στις 12 Νοεμβρίου 2012


Τo θέματα της τακτικής συνεδρίασης ήταν:
  • Θεατρική παράσταση
  • Λειτουργία ιστοσελίδας Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
  • Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
  • Οικονομικός προϋπολογισμός ομάδας κουκλοθέατρου
  • Ενημέρωση για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
  • Πρόγραμμα διατροφής του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις μπανάνες Dole
  • Μεταστέγαση των γραφείων του συλλόγου


1) Θεατρική Παράσταση
Προτάθηκε η θεατρική παράσταση «Οδύσσεια» για την 1/12/2012.
Το Τ.Θ. αποδέχθηκε την πρόταση με την προϋπόθεση να μην επιβαρύνεται οικονομικά ο Σύλλογος και με τη συμμετοχή στην επιλογή των θεατρικών παραστάσεων από όλα τα μέλη του Δ.Σ και ίσως καλύτερα και από τα μέλη όλου του συλλόγου.

2) Λειτουργία ιστοσελίδας του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας
Η ΠΑΣΚ υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα του συλλόγου ήταν εκτός λειτουργίας γιατί δεν είχε πληρωθεί ο χώρος διάθεσής της που ανέρχεται στο ποσό των 70 ευρώ περίπου και ότι υπεύθυνος για αυτό δεν είναι ο σύλλογος, αλλά ο διαχειριστής της που είναι ιδιώτης.
Το Τ.Θ. υποστήριξε ότι η ιστοσελίδα του συλλόγου είναι ένα πολύ δυνατό εργαλείο ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους  συναδέλφους και είναι απαράδεκτο να τίθεται εκτός λειτουργίας. Επίσης τόνισε ότι υπεύθυνος για την οικονομική διαχείριση του είναι αποκλειστικά ο σύλλογος και όχι ο κάθε ιδιώτης. Το Τ.Θ. θεωρεί απαράδεκτο να κατηγορείται από τον πρόεδρο ένα άτομο, που απλώς βοηθάει στη διαχείριση της ιστοσελίδας. Επίσης το Τ.Θ. αναρωτιέται αν επιτρέπεται να μην γνωρίζει ο πρόεδρος και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. (εκτός από τα μέλη του Τ.Θ)  ότι η ιστοσελίδα του συλλόγου ήταν εκτός λειτουργίας για 4 μήνες περίπου. Οπότε συμπεραίνουμε ότι οι παραπάνω ή δεν επισκέφτηκαν την ιστοσελίδα για αυτούς τους μήνες ή ηθελημένα ήταν κλειστή. Επίσης το Τ.Θ. θεωρεί ότι τη σημερινή εποχή που κατακλυζόμαστε από δυσχερείς καθημερινές αλλαγές στον εργασιακό μας χώρο ο Σύλλογος πρέπει να έχει στη διάθεση του κάθε δυνατό μέσο για ενημέρωση και κινητοποίηση, όπως είναι η ιστοσελίδα. Πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει μια ομάδα εκπαιδευτικών του συλλόγου που είναι γνώστες αλλά και πρόθυμοι να διαχειριστούν την ιστοσελίδα.

3) Παιδικές θεατρικές παραστάσεις
Ο πρόεδρος του συλλόγου κάλεσε όλα τα μέλη του Δ.Σ. να καταθέσουν στην επόμενη τακτική συνεδρίαση ολοκληρωμένες προτάσεις από παιδικές σκηνές ώστε να αποφασιστεί ποια παράσταση θα παρακολουθήσουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με το σύλλογο.

 4) Οικονομικός προϋπολογισμός ομάδας κουκλοθέατρου
 Υπολογίζεται ότι το ποσό για τη λειτουργία αυτής της ομάδας ανέρχεται στα 1000 ευρώ. Υπολογίζεται ότι θα συμμετάσχουν γύρω στους 35 συναδέλφους.

5) Ενημέρωση για τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας
Έγινε μια σύντομη ενημέρωση για τη Δημοτική επιτροπή παιδείας και το ρόλο της. Αποτέλεσμα αυτής της ενημέρωσης ήταν τα ακόλουθα συμπεράσματα:
Η κάθε Δημοτική Επιτροπή Παιδείας ερμηνεύει κατά το δοκούν το νόμο Ραγκούση,
έχει πολύ επιφανειακό πια και όχι ουσιαστικό ρόλο.
Περίεργο είναι το γεγονός ότι στο δήμο Λίμνης – Αγίας Άννας – Μαντουδίου ο πρόεδρος της επιτροπής κρατάει το 10% από τις δαπάνες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

6) Πρόγραμμα διατροφής του Υπουργείου Παιδείας σε συνεργασία με τις μπανάνες Dole
Το Τ.Θ. έθεσε ως θέμα στη τακτική συνεδρίαση τη δράση του Υπουργείου Παιδείας που με έγγραφό του καλεί τους συναδέλφους να υλοποιήσουν πρότασή του, η οποία περιλαμβάνει πρόγραμμα υγιεινής διατροφής σε συνεργασία με πολυεθνική εταιρεία (Dole).
Η  ΠΑΣΚ υποστήριξε ότι τέτοιες δράσεις από το Υπουργείο είναι θετικές αλλά δεν πρέπει να γίνονται σε συνεργασία με τις διάφορες πολυεθνικές εταιρίες.
Το Τ.Θ. υποστήριξε ότι ένα τέτοιο έργο μπορεί να το αναλάβει μόνο ένας εκπαιδευτικός και φυσικά δεν μπορεί να έχει καμιά ανάμειξη καμία ιδιωτική πολυεθνική εταιρία μέσα σε ένα σχολείο που έχει δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα. Το Τ. Θ. καταδικάζει τέτοιου είδους πρακτικές που στην ουσία εξυπηρετούν συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων στο όνομα της εκπαίδευσης. Καλεί επίσης τους συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν, καθώς είναι το κυρίαρχο όργανο μέσα στο σχολείο και να μην επιτρέψουν να μπουν στα σχολεία τους οι πολυεθνικές.
   Η ΔΑΚΕ τάχθηκε υπέρ της δράσης της πολυεθνικής σε συνεργασία με την συγκεκριμένη πολυεθνική.
   Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία με 4 ψήφους κατά της δράσης  και 2 υπέρ.

7) Μεταστέγαση των γραφείων του συλλόγου
Το Τ.Θ. έθεσε ως θέμα στη τακτική συνεδρίαση τη μεταστέγαση των γραφείων του συλλόγου στο 4ο Δ.Σ. Χαλκίδας. έτσι ώστε να περιοριστούν τα  λειτουργικά έξοδα του συλλόγου
Αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή όχι μόνο στο 4ο Δ.Σ. Χαλκίδας αλλά και σε άλλα σχολεία για την μεταστέγαση των γραφείων του συλλόγου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.