Κυριακή 10 Ιουνίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, αφού έλαβε γνώση των τελευταίων περιστατικών καταγγελιών κατά συναδέλφων μελών του Συλλόγου μας (μάλιστα κάποια απ’ αυτά έφτασαν μέχρι τα Εισαγγελικά Γραφεία), είναι υποχρεωμένο να επισημάνει τα εξής: 

Α) Παρακολουθώντας στενά την κατάσταση στα σχολεία, καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, δηλώνουμε ότι έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη σε όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι, πολλές φορές σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, επιτελούν με απόλυτο επαγγελματισμό, φροντίδα και ενδιαφέρον για τα παιδιά το εκπαιδευτικό τους έργο. 

Β) Δεν μπορούμε να ανεχθούμε αλλά αντίθετα καταγγέλλουμε απερίφραστα, οποιοδήποτε γεγονός επιπόλαιων και αστήριχτων κατηγοριών κατά συναδέλφων, που φθάνουν μέχρι τη Δικαιοσύνη, το γραπτό και ηλεκτρονικό τύπο και εκθέτουν ανεπανόρθωτα, εν πρώτοις, τους ίδιους τους καταγγέλλοντες. 

Γ) Καταγγέλλουμε όποια ενέργεια προσβάλλει την προσωπικότητα και το έργο των εκπαιδευτικών και των δημόσιων σχολείων, αβάσιμα και με προσωπική εμπάθεια, ξεχνώντας ρόλους και τη βασική αρχή της συνεργασίας, που πρέπει να διέπει όλους τους παράγοντες της σχολικής μονάδας, οι οποίοι διαμορφώνουν, αυτό το σχολικό περιβάλλον, το οποίο συμβάλλει στην εκμάθηση και ευημερία των μαθητών και των εκπαιδευτικών. 

Δ) Σε κάθε περίπτωση, ο Σύλλογός μας παρακολουθεί οποιαδήποτε εξέλιξη και θα σταθεί αρωγός, ηθικά και νομικά, αν χρειαστεί, στους συναδέλφους που γίνονται δέκτες αστήρικτων καταγγελιών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Επισημαίνουμε δε το αυτονόητο, ότι οποιοσδήποτε προσφεύγει στη Δικαιοσύνη θα πρέπει να το κάνει με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και γνώση των περιστατικών, άλλως μπορεί να βρεθεί και ο ίδιος στη δυσάρεστη θέση να κληθεί να λογοδοτήσει για τις ενέργειές του. 

Για το ΔΣ 

Η Πρόεδρος                 Η Γεν. Γραμματέας 

Βέτα Κορωναίου             Έφη Βαρβάρου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.