Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

Για τις Εκλογές ανάδειξης νέας Εκτελεστικής Γραμματείας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ

  




Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, 

η μικρή μας συνεισφορά στα προηγούμενα τρία χρόνια λειτουργίας της Ε.Γ. του Ν.Τ. νομίζουμε πως είχε θετικό πρόσημο. Ανάμεσα σε άλλα, δημιουργήσαμε και στηρίξαμε σταθερά το ιστολόγιο ενημέρωσης και προβληματισμού του Νομαρχιακού Τμήματος (http://nomarxadedyeyv.blogspot.com/) στην προσπάθεια σύγχρονου ανοίγματος του Ν.Τ. στους εργαζόμενους και στην κοινωνία. Συμμετείχαμε και υποστηρίξαμε τα κλιμάκια ενημέρωσης των συναδέλφων δημοσίων υπαλλήλων στους χώρους δουλειάς τους. 

Εν τούτοις, το Ν.Τ. παραμένει αποκομμένο από τους εργαζόμενους και συνεχίζει να λειτουργεί ως χώρος κομματικού συνδικαλισμού για τα υπόλοιπα μέλη του!! 

Η ακομμάτιστη/ανεξάρτητη ταυτότητα του Τελευταίου Θρανίου και η αδιαφορία του για συνδικαλιστικά/κομματικά μαγαζάκια το κρατά μακριά από το Ν/Τ. της ΑΔΕΔΥ. Οι εκλέκτορες που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του Τελευταίου Θρανίου θα αποφασίσουν κατά βούληση είτε ως ψηφοφόροι, είτε ως υποψήφιοι κάποιου συνδυασμού (όπως έχουν κάθε δικαίωμα να πράξουν) λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω διαπιστώσεις του. 

Η εμπειρία μας από τη λειτουργία της Ε.Γ. του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Εύβοιας μας έπεισε ότι για να ελπίσουμε ότι το όργανο αυτό θα λειτουργήσει αποτελεσματικά οφείλει να φύγει από τις στείρες μικροκομματικές αντιπαραθέσεις και χωρίς αγκυλώσεις, αυτόνομα και ανεξάρτητα να διεκδικεί καλύτερες θέσεις για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο. 

Οφείλει να δει αντικειμενικά τις συνθήκες, να αξιολογεί τις δυνατότητές του και να αγωνίζεται όχι μικροπολιτικά, όχι για να μη χάσει τα κεκτημένα του, αλλά να προωθεί τις διεκδικήσεις του σε προοδευτικότερες κατευθύνσεις και να αντιμάχεται κάθε οπισθοδρόμηση. 

Οφείλει να δρα ενωτικά, να κινητοποιείται συνεργατικά χωρίς να κατακερματίζει τις δυνάμεις του σε χωριστές συγκεντρώσεις και χωριστές επαφές κλιμακίων του στους χώρους δουλειάς. Οι καιροί είναι δύσκολοι, το συνδικαλιστικό κίνημα απαξιώνεται, οι απεργίες αποτυχαίνουν και οι σοβαρές, πολύ συχνά, μεταξύ μας διαφορές απόψεων, δεν επιτρέπεται σε αυτή τη φάση να οδηγούν σε αποτυχία την κάθε προσπάθεια. 

Οι άξονες που μας καθοδηγούν είναι ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και την ξενοφοβία. Προτάσσουμε την αντίσταση σε οποιαδήποτε απόπειρα συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησης τομέων του Δημοσίου. Απαιτούμε μόνιμους διορισμούς στους νευραλγικούς τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης και της Πρόνοιας. Αγωνιζόμαστε για τη δημιουργία σύγχρονων χώρων δουλειάς με δημόσιες υπηρεσίες αποτελεσματικές και φιλικές στους πολίτες. Προωθούμε κάθε καινοτόμα ιδέα που θα παλεύει για μια οικονομική ανάπτυξη δίκαιη για όλους. Παλεύουμε για την περιφρούρηση των δημοκρατικών και εργασιακών δικαιωμάτων των Δημοσίων Υπαλλήλων, για μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. 

Το Τελευταίο Θρανίο θα συνεχίζει να στηρίζει ένα ανεξάρτητο συνδικαλιστικό κίνημα που θα δρα για το συμφέρον των εργαζόμενων. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΘΡΑΝΙΟ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.