Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Ήρεμος εγώ; Ξεχάστε το!



Μια ιστορία για τη διαταραχή ελλειμματικής προσοχής με υπερκινητικότητα.

Συλλογικό έργο των Α. Πατρικίου, Α. Περικλέους, Ε. Σμυρνιώτη και Α. Σιώτη. 

Βήτα Ιατρικές Εκδόσεις, 2017.

"Ήρεμος εγώ; Ξεχάστε το!" δηλώνει ο Γρηγόρης, το κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας. Γρηγόρης "όνομα και πράμα" αφού η γρηγοράδα και ο παρορμητισμός του είναι τα χαρακτηριστικά του.
Τι γίνεται όμως όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι αυτή η βιασύνη του στα λόγια και στις πράξεις τον βάζει σε μπελάδες; Πώς νιώθει ο Γρηγόρης ενώ προσπαθεί να καταλάβει γιατί του συμβαίνει αυτό που οι μεγάλοι ονομάζουν ΔΕΠ-Υ; Πώς θα βάλει σε σειρά τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τη ζωή του;
Μια ιστορία που βοηθάει το παιδί να αντιληφθεί τι κρύβεται πίσω από την υπερκινητικότητα, την παρορμητική συμπεριφορά και την ελλειμματική προσοχή. Μια ιστορία που δίνει έμφαση στο συναίσθημα και στη σκέψη που προηγούνται της συμπεριφοράς, γιατί όπως συχνά συμβαίνει στη ζωή, αυτό που έχει σημασία είναι αυτό που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.