Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Έδωσαν ισχυρό αντιπολεμικό μήνυμα οι δάσκαλοι και καθηγητές της Χαλκίδας.


Ιδιαίτερα επιτυχημένη χαρακτηρίστηκε η αντιπολεμική εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας την Παρασκευή 15 Απριλίου και ώρα 8 μ.μ. στην πλατεία Αγ. Νικολάου Χαλκίδας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο εκπαιδευτικός Θανάσης Κούρκουλας, που μίλησε για τις γενεσιουργές αιτίες του πολέμου και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ  που υψώνουν φράχτες και κλείνουν τα σύνορα, εγκλωβίζοντας χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα μας, που εδώ και 6 χρόνια μαστίζεται από την οικονομική κρίση. Στην εκδήλωση  παρευρέθηκαν πρόσφυγες από τον καταυλισμό της Ριτσώνας, εκπρόσωποι των οποίων τοποθετήθηκαν, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους στον Ελληνικό και Χαλκιδέικο λαό, τονίζοντας όμως ότι οι συνθήκες στον καταυλισμό είναι αβίωτες. «Αγαπάμε τους Έλληνες και τους ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν για μας αλλά δεν θέλουμε να μείνουμε εδώ. Οι οικογένειές μας είναι ήδη σε κάποια χώρα της Ευρώπης και θέλουμε να τους ξανασυναντήσουμε». «Είμαστε άνθρωποι όχι ζώα, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης». «Θέλουμε ταξιδιωτικά έγγραφα και να ανοίξουν τα ασύνορα για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας».

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά το εξαιρετικό νεανικό συγκρότημα «Φυστικί Σαλόνι», που με τους παραδοσιακούς του ήχους δημιούργησε ρίγη συγκίνησης σε όλους τους παρευρισκόμενους ντόπιους και πρόσφυγες και το οποίο ευχαριστούμε θερμά για την αφιλοκερδή συμμετοχή του στην εκδήλωση. 

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά και όλους εσάς που με την παρουσία σας ζεστάνατε της ατμόσφαιρα και τις καρδιές των κατατρεγμένων προσφύγων και αποδείξατε για άλλη μια φορά έμπρακτα πως « Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών απέναντι στην βαρβαρότητα των ιμπεριαλιστών».

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χαλκίδας

Χαρά Νίκα

Η πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χαλκίδας

Βέτα Κορωναίου

Πηγή eviaportal.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.