Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

Η επένδυση στην Παιδεία… είναι μονόδρομος για ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Συναδέλφισσες και συνάδελφοι μετά από την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο 7ο Δημοτικό σχολείο και την δυναμική κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, ο Σύλλογος Δασκάλων - Νηπιαγωγών Χαλκίδας έχοντας καταγράψει τις προτάσεις των συναδέλφων προτείνει το κείμενο που ακολουθεί το οποίο θα δοθεί και σαν δελτίο τύπου, να διαβαστεί στους γονείς.

Επισημαίνουμε:

Η εκπαίδευση θυσιάζεται μέσα από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας στο βωμό των μνημονίων, καταδικάζοντας χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε ομηρεία, διαλύοντας το Δημόσιο σχολείο, που είναι δικαίωμα κάθε παιδιού.

Οι συνάδελφοι αναπληρωτές… αναπληρωτές κρατικού προϋπολογισμού, αναπληρωτές προγραμμάτων ΕΣΠΑ, αναπληρωτές Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, θύματα πολιτικών χρόνων, αναπληρώνουν εδώ και χρόνια τον ίδιο τους τον εαυτό, αφού τα κενά είναι συγκεκριμένα και πολλά και οι διορισμοί ανύπαρκτοι.

Εκτός από την προσωπική κοινωνική και επαγγελματική ανασφάλεια όλων αυτών των εκπαιδευτικών, η πολιτική του «Διαίρει και Βασίλευε» ,με την δημιουργία υποομάδων από εκπαιδευτικούς με αλληλοσυγκρουόμενα συμφέροντα πρέπει να σταματήσει εδώ.

Η επιτυχία, όμως, μίας διάταξης καθώς και η αποκατάσταση του δικαίου για όλες τις ομάδες οι οποίες έχουν θιγεί στο παρελθόν από αποσπασματικές διατάξεις δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δοθεί από μία καινούρια αποσπασματική νομοθετική ρύθμιση με ημερομηνία έναρξης αλλά ταυτόχρονα και λήξης το επόμενο σχολικό έτος. 

Απαιτείται σοβαρή μελέτη και ουσιώδης διαβούλευση για την δημιουργία ενός σταθερού συστήματος προσλήψεων τουλάχιστον για την επόμενη δεκαπενταετία, απαραίτητα με τον ορισμό μεταβατικής περιόδου στην οποία θα επιχειρείται η άρση των όποιων αδικιών του παρελθόντος.

Διεκδικούμε:

· Την υπεράσπιση του δημόσιου, δωρεάν σχολείου.

· Μαζικούς μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση για την κάλυψη όλων των αναγκών.

· Μόνιμο διορισμό όλων των αναπληρωτών που εργάζονται στην εκπαίδευση τώρα.

· Κατάργηση του Ν.3848/10.

· Απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, που «ληστεύει» την προϋπηρεσία τους και απαξιώνει τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο τους.

· Απόσυρση των απαράδεκτων ρυθμίσεων για τον ελάχιστο αριθμό μαθητών στα νηπιαγωγεία που διαλύουν το δημόσιο νηπιαγωγείο, καταργούν τμήματα, συγχωνεύουν νηπιαγωγεία.

· Κατάργηση την ελαστικής εργασίας.

Όλοι μαζί εκπαιδευτικοί και γονείς πρέπει να αγωνιστούμε για το Δημόσιο δωρεάν σχολείο, για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, τη μόνη ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Η απάντηση στην κρίση ….την οικονομική , πολιτική και αξιακή είναι μία και μοναδική ……..η επένδυση στην Παιδεία!

Το ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.