Δευτέρα 18 Απριλίου 2016

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Ανακοίνωση του Ν.Τ. ΕΥΒΟΙΑΣ της ΑΔΕΔΥ για το προσφυγικό


Το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Εύβοιας εκφράζει την συμπαράσταση του στους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες που καταφθάνουν ανέστιοι, πλάνητες και καθημαγμένοι στη χώρα μας εγκαταλείποντας πατρίδες και εστίες, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει τις πολιτικές που επιβάλλουν οι ισχυροί του πλανήτη Ευρωπαίοι ηγέτες, μαζί με τους νατοϊκούς συμμάχους τους Αμερικάνους, που βομβαρδίζουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε Συρία και Μέση Ανατολή, με πρόσχημα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας του ISIS. 

Οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις από την μια εξαπολύουν πολέμους στις πατρίδες τους κι απ’ την άλλη οι κυβερνήσεις που τις στηρίζουν υψώνουν φράκτες και κλείνουν τα σύνορα των χωρών τους για να μην διαταράξουν την γαλήνη και την κανονικότητά τους. 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, υποτασσόμενη πλήρως στην πολιτική των πολεμοκάπηλων ΗΠΑ- ΕΕ – Ρωσία και στους πολεμικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, σπεύδει να ικανοποιήσει και σε αυτό το ζήτημα τους εταίρους της, παραχωρώντας βάσεις, έδαφος και αέρα στις πολεμικές επιχειρήσεις τους, εφαρμόζοντας τις επιταγές της ΕΕ και στο προσφυγικό και τείνει να μετατρέψει τη χώρα σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων. Μετά από την τελευταία επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ, χιλιάδες άνθρωποι που στοιβάχτηκαν σε σαπιοκάραβα όπου κινδύνευσαν από πνιγμό για να ξεφύγουν τον πόλεμο και για να μην πεθάνουν από τις βόμβες, φορτώνονται ξανά κακήν κακώς από την πρώτη φορά «αριστερά» κυβέρνηση και επαναπροωθούνται πίσω στην κόλαση του πολέμου, ενώ μέσα στη χώρα η απουσία κρατικής θεσμικής παρέμβασης αφήνει πεδίον δόξης λαμπρό στις ΜΚΟ να κάνουν παιχνίδι.

Εδώ και πολύ καιρό οι πολίτες αυτής της χώρας χωρίς καμιά ουσιαστική θεσμική στήριξη από την πολιτεία ανταποκρίνονται μαζικά στα καλέσματα που απευθύνουν ανθρωπιστικές οργανώσεις και σύλλογοι ή σωματεία, συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης ή συμμετέχοντας σε δράσεις αλληλεγγύης χαρίζοντας ανακούφιση στον ανθρώπινο πόνο και τον ξεριζωμό. 

Συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης που διοργανώνονται από τα πρωτοβάθμια σωματεία και στηρίζουμε την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016 στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών Χαλκίδας. 

Απαιτούμε

· να σταματήσει ο πόλεμος και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία και στις άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής

· να ανοίξουν τα σύνορα, να εφοδιαστούν οι πρόσφυγες με τα κατάλληλα έγγραφα και να εγκατασταθούν στις χώρες που επιθυμούν

· να εφαρμοστούν οι διεθνείς συμβάσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου


Το Ν.Τ. Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.