Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Εκδήλωση για τη παιδαγωγική Freinet.


Η Παιδαγωγική ομάδα «Το Σκασιαρχείο. Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας» διοργανώνει σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας εκδήλωση με θέμα:  

«Για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο. Ουτοπία ή πραγματικότητα; Γαλλικές και ελληνικές τάξεις Freinet συνεργάζονται και αλληλοεπιδρούν»

Η εκδήλωση απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που εφαρμόζουν ή ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να εισάγουν την παιδαγωγική Freinet στις τάξεις τους. Θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, ώρα 18.00 – 21.00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας, οδός Σίνα 31, Αθήνα.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Δευτέρα 26. 02. 2018, ώρα 18.00 – 21.00. Αμφιθέατρο Theo Angelopoulos


18.00 - 19.00. Προβολή της γαλλικής ταινίας «Η μάθηση είναι ιερή» της Delphine Pinson, 2016, 60λ. (με ελληνικούς υπότιτλους).
19.00 - 20.00. Στρογγυλό τραπέζι « Βήματα δημοκρατίας και ελευθερίας στο σχολείο. Συνεργασία ανάμεσα σε γαλλικές και ελληνικές τάξεις Freinet ».
20.00 – 21.00. Συζήτηση με το κοινό.

Ομιλητές:
-       Patrici Bacou, εκπαιδευτικός στο σχολείο Freinet « La Calandreta ».
-    Michel Duckit, εκπαιδευτικός του κινήματος Freinet - ο δάσκαλος στην ταινία « Η μάθηση είναι ιερή ».
-    Pierre Laffitte, καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πικαρντί- Jules Verne, ερευνητής στη Θεσμική Παιδαγωγική, ειδικός στη Θεσμική παιδαγωγική.
- Olivier Francomme, καθηγητής στην Παιδαγωγική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πικαρντί- Jules Verne, ερευνητής στην Παιδαγωγική Freinet, μέλος του γαλλικού κινήματος Freinet ICEM και του διεθνούς κινήμτος -  FIMEM.
-  Εκπαιδευτικοί του κινήματος Freinet της Ελλάδας – Παιδαγωγική ομάδα «Σκασιαρχείο» και μέλη του Πιλοτικού προγράμματος επιμόρφωσης στην απιδαγωγική Freinet.


Η είσοδος είναι ελεύθερη και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.