Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Νεανική σκηνή θεάτρου Χαλκίδας.

Η Νεανική Σκηνή του Θεάτρου Χαλκίδας ανεβάζει από Δευτέρα 16 Απριλίου έως Παρασκευή 27 Απριλίου την παράσταση «Η Ιφιγένεια στο Κολέγιο» του Θωμά Μυλωνά σε σκηνοθεσία της Ευδοκίας Ζέρβα. Πρόκειται για μια σύγχρονη απόδοση του μύθου της θυσίας της Ιφιγένειας και των τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις». 


ΥΠΟΘΕΣΗ: 

Αφού η Ωραία Ελένη και ο Πάρης έχουν φύγει για την Τροία ο απαρηγόρητος Μενέλαος δε δυσκολεύεται να πείσει τον αδερφό του, Αγαμέμνονα, να κηρύξει πόλεμο κατά των Τ ρώων. Ο ένας θα πάρει πίσω την αγαπημένη του κι ο άλλος θα κατακτήσει την οικονομία της πλούσιας Τροίας. Ποιος όμως θα είναι υπεύθυνος στις καινούριες μπίζνες του Αγαμέμνονα; Φυσικά η κόρη του, η Ιφιγένεια! Έτσι λοιπόν την αναγκάζει να ακολουθήσει ανώτατες οικονομικές σπουδές στο Κολλέγιο, και να θυσιάσει το όνειρό της που είναι οι σπουδές στην αστρονομία. Χρόνια μετά ο αδερφός της ο Ορέστης τη βρίσκει στο Κολέγιο Μπάντμιντον Εκονόμικς Σκουλ οφ Εβερ εντ Εβερ Αγκαιν κι από εκεί θα κάνουν μια νέα αρχή.

Η παράσταση της Νεανικής Σκηνής του Θεάτρου Χαλκίδας «Η Ιφιγένεια στο Κολέγιο» προτείνεται να παρουσιαστεί στους χώρους των γυμνασίων της Εύβοιας και να την παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες  της έκτης τάξης των όμορων δημοτικών σχολείων. 

Η συν-παρακολούθηση της παράστασης από μαθητές/τριες γυμνασίου και της έκτης τάξης των όμορων δημοτικών σχολείων σε χώρους των Γυμνασίων υποστηρίζει τη μετάβαση των παιδιών από το δημοτικό στο γυμνάσιο, προσφέροντας τους την ευκαιρία να έχουν μια πρώτη επαφή με το χώρο του μελλοντικού τους σχολείου, τους καθηγητές και καθηγήτριες, τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους μέσα από την τέχνη του θεάτρου. 

Η διάρκεια της παράστασης υπολογίζεται περίπου στη μία ώρα, ενώ για την οικονομική κάλυψη του κόστους παραγωγής, προβλέπεται το ελάχιστο δυνατό εισιτήριο ανά μαθητή/τρια που ορίζεται στα 4€. Αυτονόητο θεωρείται ωστόσο, ότι σε περίπτωση αδυναμίας καταβολής εισιτηρίου από μαθητές/τριες που προέρχονται από άπορες ή οικονομικά ασθενείς οικογένειες, θα γίνεται ίση μεταχείρισή τους, χωρίς κανέναν διαχωρισμό ή αποκλεισμό από την παράσταση. 

Στην παράσταση παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται οι: 

Κώστας Ντεγιάννης, Ελένη Φωτιά, Νίκος Αγγελάκης, Μίνα Βαμβάκου, Αντρέας Νονόγλου.


Πληροφορίες στο Θέατρο Χαλκίδας. Έδρα: Μεσσαπίων 4, 34100 Χαλκίδα Τηλ: 2221024826 – 6937176238 Email : xalkidatheatro@gmail.com , http://bm-festival.com , Facebook: ΘΕΑΤΡΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.