Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Πανελλαδική Κινητοποίηση και συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας.

Ανακοίνωση του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας κηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού προγράμματος ή τις τρεις πρώτες του μεσημεριανού , για τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 2 Μαρτίου στις 1.00μ.μ.

Πάγια θέση του συλλόγου μας είναι ο αγώνας όλων των εκπαιδευτικών, κάτω από ένα κοινό πλαίσιο δράσης με σκοπό τη διεκδίκηση μόνιμων και μαζικών διορισμών, μακριά από διχαστικές επιδιώξεις και διεκδικήσεις, που σκοπό έχουν να διασπάσουν τον κλάδο μας.

Tο σχολείο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το μνημονιακό σχολείο των περικοπών και της εξοικονόμησης των δαπανών, είναι ένα κουτσουρεμένο σχολείο, στο οποίο οι μαθητές τελειώνουν τα μαθήματα στις 13.15 και όχι στις 14.00 όπως παλαιότερα και το ολοήμερο δεν έχει μόνιμο δάσκαλο για να γίνεται η προετοιμασία των μαθητών για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να περικοπούν θέσεις εργασίας και να εξοικονομηθούν περίπου 4000 εκπαιδευτικοί.

Απαιτείται η κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αναπληρωτές με 16 χρόνια προϋπηρεσίας που να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και κάθε χρόνο να αναπληρώνουν τους εαυτούς τους 

Δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας να ανακοινώνει 20000 μόνιμους διορισμούς και να μην πραγματοποιεί κανέναν! Δεν μπορεί η κυβέρνηση να δημιουργεί 5000 οργανικές θέσεις στους ΟΤΑ -και ορθά- για τους συμβασιούχους και για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς οι οποίοι εργάζονται πολλά περισσότερα χρόνια, να μην λέει λέξη.

Πάγια διεκδίκηση του κλάδου εδώ και χρόνια μέσα από πολλές απεργιακές κινητοποιήσεις και δράσεις, είναι οι μόνιμοι διορισμοί για μια εκπαίδευση ποιότητας, που αξίζει σε κάθε παιδί αλλά και για μια ζωή αξιοπρέπειας, που δικαιούται κάθε εκπαιδευτικός.

Για την μαζικότερη συμμετοχή ο Σύλλογος θα έχει στη διάθεση των συναδέλφων πούλμαν , που θα αναχωρήσει από το Βούρκο στις 11.30 π.μ. Για την καλύτερη οργάνωση απαιτείται δήλωση συμμετοχής στην Βέτα Κορωναίου 6974341868

ΟΛΟΙ στο Υπουργείο την Παρασκευή 2 Μαρτίου!

ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!!

ΕΞΙΣΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!!


Για το ΔΣ

Η πρόεδρος             Η Γεν. Γραμματέας

Βέτα Κορωναίου         Έφη Βαρβάρου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια ελέγχονται από τους διαχειριστές του ιστολογίου για υβριστικό, προσβλητικό ή ρατσιστικό περιεχόμενο, πριν εμφανιστούν δημόσια. Δε θα δημοσιεύονται, επίσης, σχόλια που περιέχουν προσωπικές επιθέσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΩΝ

1. Γράψτε το σχόλιό σας στο σχετικό πλαίσιο.
2. Γράψτε τα στοιχεία της λεκτικής επαλήθευσης (λατινικοί χαρακτήρες).
3. Aπό τη λίστα Eπιλογή ταυτότητας επιλέξτε Όνομα/Διεύθυνση URL και γράψτε το όνομα ή το ψευδώνυμό σας (δε χρειάζεται να συμπληρώσετε το πεδίο Διέυθυνση URL).
4. Πατήστε στην επιλογή ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ.
5. Ελέγξτε αν εμφανίστηκε το μήνυμα επιβεβαίωσης στο πάνω μέρος του παράθυρου σχολιασμού.